A Merge után esélyt kap az Ethereum, hogy átvegye a Bitcoin helyét?

-

Az Ethereum közelgő átállása a proof-of-stake konszenzusmechanizmusra át fogja alakítani a monetáris politikáját, ami potenciálisan ritkábbá teheti az ETH-t, mint a a bitcoint.
Vivek Raman, az Ethereum kutatója meg van győződve arról, hogy az Ethereum közelgő átállása egy proof-of-stake (PoS) rendszerre lehetővé teszi, hogy átvegye a Bitcoin (BTC) pozícióját a legjelentősebb kriptopénzként.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Az Ethereumnak már csak gazdasági szempontból és a kínálati sokk hatása miatt is megvan az esélye arra, hogy megdöntse a Bitcoint” – mondta Raman a Cointelegraph-nak adott exkluzív interjúban.

A régóta várt frissítés, a Merge, amely befejezi az Ethereum proof-of-work (PoW) rendszerről proof-of-stake rendszerre való átállását, szeptemberben fog megtörténni.
Emellett a The Merge átalakítja az Ethereum monetáris politikáját, a hálózatot környezetileg fenntarthatóbbá teszi, és 90%-kal csökkenti az ETH teljes kínálatát.

„A The Merge után az Ethereum inflációja alacsonyabb lesz, mint a Bitcoiné. Különösen a díjégetésnek köszönhetően az Ethereum deflációs lesz, míg a Bitcoin még mindig inflációs. Bár minden felezéssel az infláció mértéke csökken” – mutatott rá Raman.

Míg a Bitcoin meg fogja tartani a digitális arany funkcióját, Raman szerint az Ethereumnak a decentralizált pénzügyi (defi) gazdaság alaprétegeként továbbra is „nagyobb elfogadási tere” lesz.
Az összeolvadás nem fogja csökkenteni az Ethereum magas tranzakciós díjait, így ez továbbra is fő probléma marad, ami megakadályozza az Ethereum skálázódását.
Raman szerint ez nem probléma, mivel az Ethereum a második rétegű skálázási megoldásokra támaszkodik majd a legtöbb felhasználó tevékenységének támogatására:

„A felhasználóknak meg kell tanulniuk, hogy minden tevékenységüknek a 2-es rétegen kell lennie, és ez a 2. réteg végül az Ethereumot fogja használni első rétegként az elszámoláshoz, a biztonság [fenntartásához] és a decentralizációhoz.”

Olvastad már? Csökkent a bányászati nehézség

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!