Donald Trump volt elnök arra figyelmeztetett, hogy az amerikai gazdaság „a recessziónál sokkal nagyobb problémával” néz szembe.

Megjegyezte, hogy „depresszió lesz”. Hangsúlyozta: „Fel kell pörgetnünk ezt az országot, különben komoly problémánk lesz.”

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Donald Trump a gazdasági recesszióról és a depresszióról

Donald Trump volt elnök pénteken egy arizonai „Mentsük meg Amerikát” elnevezésű nagygyűlésen elmondott beszédében arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok gazdasági depresszióba kerülhet Joe Biden elnök költségvetési politikája miatt.

Megjegyzésével a republikánus arizonai kormányzójelöltet, Kari Lake-et támogatta.

Trump arra figyelmeztetett, hogy az amerikai gazdaság az 1929-es nagy gazdasági világválsághoz hasonló depresszióba kerülhet.

A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Államokban az infláció májusban 8,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, ami négy évtizede a legmagasabb érték.

„A reálbérek összeomlanak, és ez pusztító. Stagflációnak hívják, nézz utána. Ez nem jó” – hangsúlyozta Trump.

„Ami miatt aggódom, hogy folyamatosan arról beszélnek, hogy lesz néhány fordulat … ahová most megyünk, az egy nagyon rossz hely lehet”.

A volt elnök így folytatta: „Be kell indítanunk ezt az országot, különben komoly problémánk lesz” – részletezte:

„Nem recesszió. A recesszió szép szó. Sokkal nagyobb problémánk lesz, mint a recesszió. Depresszió lesz.”

„Tudják, 1929-ben volt ez a dolog, amit úgy hívtak, hogy depresszió, tudják, ugye? Bárcsak, bárcsak csak recesszió lett volna” – jegyezte meg.

Eközben a Biden-kormányzat lekicsinyli az amerikai gazdasági helyzet súlyosságát. Janet Yellen pénzügyminiszter vasárnap a CNBC-ben nyilatkozott: „Ez nem egy recesszióban lévő gazdaság. De egy átmeneti időszakban vagyunk, amikor a növekedés lassul, és ez szükséges és helyénvaló.” Kijelentette:

„A recesszió a gazdaság széles körű gyengesége. Most nem ezt látjuk.”

Nem Trump az egyetlen, aki az utóbbi időben depresszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban: a Rich Dad Poor Dad szerzője, Robert Kiyosaki szintén gazdasági depresszióra hívta fel az emberek figyelmét az országban, megjegyezve, hogy a részvény-, kötvény- és ingatlanpiacok összeomlanak.

A múlt héten azt jósolta, hogy az infláció nagyobb depresszióhoz vezethet.

Olvastad már? Finnországban elárvereztek 47 millió dollárnyi bitcoint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!