Csökken az Ethereumon lévő BTC mennyisége

-

Három hónappal ezelőtt 441546 „csomagolt”, tokenizált bitcoin volt az Ethereum és a Binance blokkláncán, 17,45 milliárd dollár értékben, 2022. április 24-i árfolyamokat használva.
Azóta ez a szám 53582-vel csökkent, és ma a más láncoko lekötött bitcoinok száma körülbelül 387964 darab, 8,81 milliárd dollárnyi.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elmúlt néhány évben a tokenizált bitcoinok használata nagyon megnőtt, és az év elején közel félmillió szintetikus bitcoint tartottak a Binance Smart Chain és az Ethereum blokkláncokon.
Az ilyen típusú tokenek nagy többsége a Wrapped Bitcoin (WBTC) projektből származik, mivel az ERC20 piaci tőkeértéke a 18. legnagyobb a 13373 kriptoeszköz között.
Jelenleg a WBTC keringő készlete körülbelül 236882, amelynek mai értékelése körülbelül 5,38 milliárd dollár körül van.
Forrás: Dune Analytics

A WBTC kínálata azonban az elmúlt három hónapban nagymértékben csökkent, mivel a Dune Analytics statisztikái szerint 2022. április 23-án 280505 WBTC volt forgalomban.
Akkoriban a BTC 39 ezer dolláros áron cserélt gazdát, a WBTC piaci kapitalizációját pedig 10,93 milliárd dollárra becsülték.
Forrás: coinmarketcap.com

A WBTC-t Ethereumon bocsátják ki, a BSC-n működő BEP2 tokenből, más néven BTCB-ből körülbelül 105172 darab volt forgalomban, és mára a kínálat nem sokat változott, hiszen 105175 darab BTCB van forgalomban.
Három hónappal ezelőtt a BTCB készlet 4,10 milliárd dollárt tett ki, ma pedig 2,39 milliárd dollárt.
Mostanra 53582-vel csökkent az Ethereum-alapú tokenek összesítéséből, és a csökkenés nagy része a WBTC-ből származott. Bár a Dune Analytics mérései szerint a HBTC, és a RENBTC esetében is csökkenés volt tapasztalható az elmúlt 90 napban.
A HBTC 2022. május 15-én 39870-es csúcsot ért el, ma pedig 38970 darab HBTC van forgalomban. Jelenleg a szintetikus vagy becsomagolt bitcoinok összesített száma a BSC-n és az ETH-n egyaránt a BTC 21 millió darabos kínálati maximumának mintegy 1,847%-át teszi ki.
A szintetikus vagy becsomagolt bitcoinok száma csak az Ethereumon 1,344%, ami azt jelenti, hogy a jelenleg létező BTCB-kínálat a BTC teljes kínálatának 0,503%-át teszi ki.

Olvastad már? Donald Trump szerint hatalmas gondokkal néz szembe az amerikai gazdaság

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!