A Binance pert indít a Forbes és két újságíró ellen

-

A kriptotőzsde szerint „több millió dollárnyi veszteség” érte az oldalt egy „hamis és félrevezető” cikk miatt.

A Binance pert indított New Jersey államban a Forbes Media és két újságírója, Michael del Castillo és Jason Brett ellen a „Tai Chi” nevű kiszivárgott dokumentumot tartalmazó cikk miatt. A dokumentum leírja, hogy a Binance, hogy akarja megúszni a bitcoinszabályozásokat. A tőzsde szerint ez rágalom, ezért kártérítést követel.

Az október 29-én megjelent cikkben szereplő „Tai Chi” dokumentum terveket tartalmaz arról, hogyan akarja a tőzsde „szándékosan megtéveszteni” az USA törvényhozóit.
A dokumentum szerint a Binance egy amerikai cégen keresztül sikkasztaná el a jövedelmet a tőzsde számára, mialatt a céget érinthetetlenné tennék az amerikai hatóságok előtt.
A 2020. november 18-án indított perben a Binance azt állítja, hogy a „cikk több hamis, félrevezető és rágalmazó tartalommal rendelkezik.” A panasz szerint nem a Binance áll a Tai Chi dokumentum mögött, és soha nem is alkalmazták a dokumentumban szereplő terveket. A Binance emellett azt állítja, hogy Harry Zhou, a dokumentum állítólagos szerzője soha nem is dolgozott a cégnél.
Panaszukban elmondták, hogy követelik a cikk visszavonását, helyreigazítását és egy bocsánatkérést.
A cikk továbbra is elérhető, csupán egy szerkesztői kommentet csatoltak miszerint „Lim, a fő szabályozási igazgató a Forbes-nak megerősítette, hogy Zhou korábban Binance-alkalmazott volt.”
A Binance állítása szerint a cikk több „hamis, félrevezető és becsületsértő elemet is tartalmaz.”  A sikeres becsületsértési perek legnagyobb akadálya, hogy az ilyen jellegű pereket nagyon nehéz bizonyítani.

A felperesnek bizonyítani kell, hogy a vádlott „meggondolatlan módon, az igazságot figyelmen kívül hagyva” cselekedett, vagy szándékosan kártékony céllal (tudván, hogy hamis állításokat közöltek). Emellett a tőzsdének azt is bizonyítania kell, hogy valóban anyagi kár érte a cikk miatt.
Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója korábban a The Block kriptohírekkel foglalkozó oldalt is perrel fenyegette.

Olvastad már? Pontosan elérte 2017-es rekordját a bitcoin a forinttal szemben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!