A Binance pert indít a Forbes és két újságíró ellen

-

A kriptotőzsde szerint „több millió dollárnyi veszteség” érte az oldalt egy „hamis és félrevezető” cikk miatt.

A Binance pert indított New Jersey államban a Forbes Media és két újságírója, Michael del Castillo és Jason Brett ellen a „Tai Chi” nevű kiszivárgott dokumentumot tartalmazó cikk miatt. A dokumentum leírja, hogy a Binance, hogy akarja megúszni a bitcoinszabályozásokat. A tőzsde szerint ez rágalom, ezért kártérítést követel.

Az október 29-én megjelent cikkben szereplő „Tai Chi” dokumentum terveket tartalmaz arról, hogyan akarja a tőzsde „szándékosan megtéveszteni” az USA törvényhozóit.
A dokumentum szerint a Binance egy amerikai cégen keresztül sikkasztaná el a jövedelmet a tőzsde számára, mialatt a céget érinthetetlenné tennék az amerikai hatóságok előtt.
A 2020. november 18-án indított perben a Binance azt állítja, hogy a „cikk több hamis, félrevezető és rágalmazó tartalommal rendelkezik.” A panasz szerint nem a Binance áll a Tai Chi dokumentum mögött, és soha nem is alkalmazták a dokumentumban szereplő terveket. A Binance emellett azt állítja, hogy Harry Zhou, a dokumentum állítólagos szerzője soha nem is dolgozott a cégnél.
Panaszukban elmondták, hogy követelik a cikk visszavonását, helyreigazítását és egy bocsánatkérést.
A cikk továbbra is elérhető, csupán egy szerkesztői kommentet csatoltak miszerint „Lim, a fő szabályozási igazgató a Forbes-nak megerősítette, hogy Zhou korábban Binance-alkalmazott volt.”
A Binance állítása szerint a cikk több „hamis, félrevezető és becsületsértő elemet is tartalmaz.”  A sikeres becsületsértési perek legnagyobb akadálya, hogy az ilyen jellegű pereket nagyon nehéz bizonyítani.

A felperesnek bizonyítani kell, hogy a vádlott „meggondolatlan módon, az igazságot figyelmen kívül hagyva” cselekedett, vagy szándékosan kártékony céllal (tudván, hogy hamis állításokat közöltek). Emellett a tőzsdének azt is bizonyítania kell, hogy valóban anyagi kár érte a cikk miatt.
Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója korábban a The Block kriptohírekkel foglalkozó oldalt is perrel fenyegette.

Olvastad már? Pontosan elérte 2017-es rekordját a bitcoin a forinttal szemben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!