Pontosan elérte 2017-es rekordját a bitcoin a forinttal szemben

-

A bitcoin árfolyama éppen keményen menetel az eddigi 20.000 dolláros csúcsa felé, de eközben már legalább 9 fiat valuta esetében megdöntötte a 2017 decemberi rekordját.

Már csak pár ezer dolláros különbség van a mostani árszint és a mindenkori csúcs között.

A világ szinte egyöntetűen a dollárban számolt árfolyamot figyeli, pedig eközben több ország pénzével szemben is új magasságokba ért a jegyzés.
Ilyen például a magyar forint is: a CoinGecko független kriptoadatforrás adatai szerint 2017-ben 5.598.680 Ft-on tetőzött a kriptopénz, és láss csodát, a mai nap maximuma is pontosan ennyi, vagyis 5.598.680 Ft volt reggel 6 órakor.
De nem csak Magyarországon örülhetnek a kriptotulajdonosok.
Még október végén egy tweetben mutatta meg Alistair Milne, hogy hét ország pénzében számolva már megdőlt a több éves rekord.
Akkor azt is mondta, hogy Kolumbia és Oroszország valutája is hamarosan csatlakozni fog a klubhoz.
Az orosz rubellel szemben pedig mostanában, novemberben ért új csúcsra a BTC. Pár hete pedig a kolumbiai peso is elesett, így úgymond teljes lett a lista. Persze a zárszó is ott van még a tweetből, amely szerint hamarosan az összes fiat valutával szemben új rekordot láthatunk majd.
Dollár páron nézve a BTC nagyon jól teljesített az elmúlt hetekben, már nincs túl sok hátra, hogy a 20.000 dolláros szint újból meglegyen.
A kolumbiai pesóból több mint 62 milliót kell fizetni 1 BTC-ért, a 2017-es csúcson viszont 58,2 millió is elég volt erre. Ez viszont már november első hetében megdőlt, akkor lépte át először az 59 milliós értéket.
A többi pénz, amely egyre kevesebbet ér bitcoinban számolva, és amelyeknél új rekordok születtek a közelmúltban, a brazil reál, a török líra, az argentin peso, a szudáni font, az angolai kwanza, a zambiai kwacha, és persze a már említett páros, a kolumbiai peso és az orosz rubel.

Venezuelában két fő valutát használnak, a VES, a bolivar soberano nevű pénzt, amely 2018 óta létezik. Ez váltotta a régebbit, a VEF néven futó, bolivar fuerte-t. VES páron nézve a bitcoin rekordmagasan áll, VEF esetében viszont nem, dacára az áremelkedésnek.
Venezuela lakossága amúgy gyorsan elkezdte elfogadni a bitcoint, mikor az országban felütötte a fejét a hiperinfláció.

Olvastad már? Bloomberg: a következő nagy ellenállás a Bitcoin számára az 1 billió dolláros kapitalizáció

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!