Mike Novogratz: beüt a hálózati effektus, és a bitcoin felmegy 65 ezerre

-

A Twitteren elindult egy nagy figyelmet kapó szavazás, amelyben a Trónok harca színésznője, Maisie Williams kérdezte meg a követőit, vegyen-e bitcoint.
A beszélgetés olyanok figyelmét is felkeltette, mint Elon Musk, de a Galaxy Digital vezetője, Mike Novogratz is beszállt, és elmondta, a rengeteg új vásárló, és a limitált készlet miatt az árfolyam simán felmehet 65000 dollárig.

Úgy fogalmazta meg a színésznőnek, hogy sokat ne várjon a vásárlással.

Hálózati effektus

A Williams által indított szavazás, hogy vegyen-e bitcoint, egyelőre nagyjából döntetlenre áll, mintegy 750 ezer szavazat után.
A kérdés természetesen számos híres/hírhedt Twitter-felhasználó figyelmét felkeltette, Elon Musk, a Tesla vezére sem hagyta szó nélkül. Novogratz megosztotta, „15800-on vásároltam tegnap éjjel BTC-t. Fel fog menni 20k-ig, aztán irány a 65k”.

„A hálózati effektus fel fog lépni itt is. Rengeteg az új belépő a piacra, de a készlet korlátozott. Most jó áron lehet hozzájutni, szóval a válasz az, hogy igen, vegyél.”

Williams azt mindenesetre nem említette meg, hogy honnan jött a bitcoin iránti érdeklődése, hacsak nem a mainstream média figyelmét is felkeltő, két hónapon belüli 50%-os emelkedés hozta meg a kedvét.

Forrás: Twitter

Bikafutam takaréklángon

A beszélgetésben érkeztek válaszok Stephan Livera podcaster, Samson Mow, a Blockstream vezetője, és Barry Silbert, a Grayscale partnere részéről.
A Grayscale felel a legnagyobb mértékű bitcoin-felvásárlásért, mostanra átlépték az 500 ezer BTC egyenleget, jelenlegi áron számolva nagyjából 8,37 milliárd dollárnyi vagyonnal.
Ami viszont furcsa, hogy a médiában, ha jelenik is meg erről információ, az elég visszafogott. A mostani árszinten évek óta nem járt a bitcoin, és akkor is csak pár hétig tartotta, most mégsincsen az a hatalmas őrület a kriptó kapcsán, mint 2017-ben, a 20000 dollárig tartó menetelés idején.

A háttérben viszont az eddig nem túl lelkesnek tűnő intézmények hirtelen 180 fokos fordulatot vettek, és elkezdték elismerni a jövőbeli lehetőséget, hogy a bitcoin felzárkózhat a nagy eszközosztályok mellé.
A Citibank egyik elemzője például 2021 decemberére már 318 ezer dolláros árfolyamot jelez előre.

Olvastad már? Bloomberg: a következő nagy ellenállás a Bitcoin számára az 1 billió dolláros kapitalizáció

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!