Mike Novogratz: beüt a hálózati effektus, és a bitcoin felmegy 65 ezerre

-

A Twitteren elindult egy nagy figyelmet kapó szavazás, amelyben a Trónok harca színésznője, Maisie Williams kérdezte meg a követőit, vegyen-e bitcoint.
A beszélgetés olyanok figyelmét is felkeltette, mint Elon Musk, de a Galaxy Digital vezetője, Mike Novogratz is beszállt, és elmondta, a rengeteg új vásárló, és a limitált készlet miatt az árfolyam simán felmehet 65000 dollárig.

Úgy fogalmazta meg a színésznőnek, hogy sokat ne várjon a vásárlással.

Hálózati effektus

A Williams által indított szavazás, hogy vegyen-e bitcoint, egyelőre nagyjából döntetlenre áll, mintegy 750 ezer szavazat után.
A kérdés természetesen számos híres/hírhedt Twitter-felhasználó figyelmét felkeltette, Elon Musk, a Tesla vezére sem hagyta szó nélkül. Novogratz megosztotta, „15800-on vásároltam tegnap éjjel BTC-t. Fel fog menni 20k-ig, aztán irány a 65k”.

„A hálózati effektus fel fog lépni itt is. Rengeteg az új belépő a piacra, de a készlet korlátozott. Most jó áron lehet hozzájutni, szóval a válasz az, hogy igen, vegyél.”

Williams azt mindenesetre nem említette meg, hogy honnan jött a bitcoin iránti érdeklődése, hacsak nem a mainstream média figyelmét is felkeltő, két hónapon belüli 50%-os emelkedés hozta meg a kedvét.

Forrás: Twitter

Bikafutam takaréklángon

A beszélgetésben érkeztek válaszok Stephan Livera podcaster, Samson Mow, a Blockstream vezetője, és Barry Silbert, a Grayscale partnere részéről.
A Grayscale felel a legnagyobb mértékű bitcoin-felvásárlásért, mostanra átlépték az 500 ezer BTC egyenleget, jelenlegi áron számolva nagyjából 8,37 milliárd dollárnyi vagyonnal.
Ami viszont furcsa, hogy a médiában, ha jelenik is meg erről információ, az elég visszafogott. A mostani árszinten évek óta nem járt a bitcoin, és akkor is csak pár hétig tartotta, most mégsincsen az a hatalmas őrület a kriptó kapcsán, mint 2017-ben, a 20000 dollárig tartó menetelés idején.

A háttérben viszont az eddig nem túl lelkesnek tűnő intézmények hirtelen 180 fokos fordulatot vettek, és elkezdték elismerni a jövőbeli lehetőséget, hogy a bitcoin felzárkózhat a nagy eszközosztályok mellé.
A Citibank egyik elemzője például 2021 decemberére már 318 ezer dolláros árfolyamot jelez előre.

Olvastad már? Bloomberg: a következő nagy ellenállás a Bitcoin számára az 1 billió dolláros kapitalizáció

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!