Mexikó második leggazdagabb embere is bitcoint vásárolt

-

A világ gazdagjainak a listáján a 166. helyet magáénak mondható Ricardo Salinas Pliego elmondta, hogy bitcoint is tart a portfóliójában, nem is keveset, a likvid vagyonának a 10%-át.

A milliárdos először megosztott egy videót, amelyet „valahol egy latin országban” vettek fel, és amelyen az látható, hogy papírpénzzel tömött szemetes-zsákokat hordanak ki a kukákhoz.

Ehhez kapcsolódóan azt írta, hogy „a papírpénz semmit sem ér, érdemes diverzifikálni a portfóliónkat”.
A videóban amúgy venezuelai bolivár látható, a 2018-as újrakibocsátás előtti címletekben, mikor a hiperinfláció és a gazdasági válság komolyabban elkezdett elszabadulni.
Nem sokkal később Pliego ismét tweetelt, ekkor a Bitcoin Standard című, már magyarul is olvasható könyvet ajánlotta a követőinek.


Hozzátette, hogy „a bitcoin meg tudja védeni az állampolgárokat a kormányzatoktól”, és be is vallotta, hogy ő is tart BTC-t.

„Ajánlom elolvasásra a Bitcoin Standard című könyvet. Ez a legjobb, és egyben a legfontosabb is, ha meg akarod érteni a Bitcoint, amely védelmet nyújthat az állami kisajátítások ellen. Sokan kérdezik, hogy nekem van-e. Igen, van. A likvid portfólióm 10%-át bitcoinban tartom.”

A Twitteres kriptoközösség örömmel fogadta a hírt és a vallomást, a Kraken tőzsdétől Dan Held újra meg is említette, hogy „már közeleg az intézmények tömege is”.
Pliego erre válaszolt is Heldnek, hogy az intézmények már egy ideje elkezdték az adopciót, fokozatosan, a Grayscale bitcoin-alapjának a 2016-os indulása után. Valamint azt is elmondta a likvid portfóliójának a maradék 90%-át pedig nemesfém-bányákba fektette.

Pliego 1955-ben született Mexikóvárosban, és ő alapította a Grupo Salinas vállalatot, amely cégekkel rendelkezik a telekommunikáció, a pénzügy, és a kiskereskedelem szektorában.
Emellett ő az elnöke a TV Azteca-nak is, amely a második legnagyobb spanyol nyelvű produkciós cég, és egyben a második legnagyobb médiavállalat Mexikóban.

Olvastad már? 375%-ot emelkedett a bitcoin, mióta Peter Schiff ronda jóslatot tett

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!