3 ok amiért az Ethereum sokkal nagyobbat esett, mint a bitcoin

-

November 18-án fél órán belül az ethereum értéke 7,7%-ot, a bitcoin értéke 6%-ot esett. Az ethereum esése sokkal nagyobb volt, így jogos az aggodalom az áringadozások miatt.

Három fő oka lehet annak, hogy az ethereum sokkal nagyobbat esett, ezek a vékonyabb megrendelési könyvekben, a határidős piacok forgalmában, és az algoritmusokban keresendők.

Vékonyabb megrendelési könyvek

Az elmúlt egy hónap során a bitcoin elszívta a forgalmat a legtöbb kriptopénz elől.
November 18-án például 3 milliárd dollár volt a kriptopénz napi forgalma a Binance tőzsdén, ezzel szemben az ethereum forgalma csupán 831 millió dollár volt.
A két eszköz közötti forgalomkülönbség miatt az ethereum értéke sokkal ingatagabb. Az ethereum értéke azt követően esett 493-ról 455 dollárra, hogy a bitcoin értéke 18.476 dollárról 17.214 dollárig zuhant.
Ez azt mutatja, hogy a bitcoin miatt csökkent az ethereum, de a kisebb forgalom miatt sokkal nagyobb volt a zuhanás mértéke.

Jelentős a határidős ethereumügyletek nyílt szerződéseinek száma

Az ETH 2.0 megjelenése óta jelentős optimizmus övezi az Ethereumot.
Sok várják már, hogy az ETH 2.0 kiadásával megnőhet az ethereum kereskedelemi forgalma, és már a piac is elkezdett azon spekulálni, hogy mikor várható a fő lánc elindulása.
A kereskedelem növekedésével a határidős piacok forgalma is megugrott. A szerződések száma az összes short és long ügylet mennyiségét jelenti.
Amikor ez magas, az azt jelenti, hogy több kereskedő fogad az ethereum árfolyama mellett vagy ellen.
A magas érdeklődés miatt az árfolyam is sokkal nagyobb mozgásokat hozhat. Megtörténhet például a short és long szerződések nagy mennyiségű hirtelen zárolása, amely likvidációkhoz vezethet.
Az ETH 2.0 kulcsfontosságú az Ethereum számára, mivel jelentős mértékben növeli a hálózat tranzakciós kapacitását. Az ETH 2.0 után a hálózat másodpercenként sokkal több tranzakciót tud majd feldolgozni.


November 4-én Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója kiadta az ETH 2.0 beutalási címét, ezzel megerősítve a frissítés elindulását.

Forrás: Glassnode

Az ETH 2.0 indulásához legalább 400.000 ETH-t kell beutalni az eth2 címére. A Glassnode adatai alapján eddig 100.000 ETH gyűlt össze.

„Az ETH 2.0 beutalási szerződése átlépte a 100.000 ETH-s határt. Ez már több mint 20%-a az induláshoz szükséges összegnek.”

A projekt előrehaladásával a határidős szerződések száma is folyamatos emelkedést mutat, így ez is hozzájárulhat az árfolyam ingadozásaihoz.

Megvadultak az algoritmusok

Az, hogy a bitcoin és az ethereum értéke is váratlanul ekkorát esett, az algoritmusokkal magyarázható.
Amikor a kriptopénz értéke csökkenni kezdett, az irányzatokat követő algoritmusok hirtelen hatalmas eladásokba kezdtek.

Olvastad már? Pontosan elérte 2017-es rekordját a bitcoin a forinttal szemben

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!