Egy keddi Twitter-bejegyzéssorozatban Dalio elárulta, szerinte a bitcoin nem lehet hatékony csereeszköz vagy értéktároló, volatilitásából kifolyólag.

Szintén kijelentette, hogy a kormányoknak törvénytelenné kellene tenniük a kriptoeszközöket, ha azok fenyegetést jelentenek majd a fiat valuták számára.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Ennek ellenére azt is elismerte, hogy lehet csak vele van a baj, és másokat is arra kért, álljanak elő magyarázataikkal.

„Nem tudom elképzelni, hogy a jegybankok, nagy intézményi befektetők, üzletek vagy multinacionális vállalatok [bitcoint] használjanak”

– mondta Dalio, majd hozzátette: „Ha tévedek ezen dolgokkal kapcsolatban, legyetek szívesek, javítsatok ki.”

Dalio megjegyzései azt követően érkeztek, hogy a BTC árfolyama három éve nem látott szinteket ért el, a héten ugyanis a 18.000 dollárt is meghaladta egy coin értéke. A bullish hírek odáig vezettek, hogy több nevesebb személy is megosztotta véleményét a dologról.

„Fogalmazzunk így… A bitcoin a pénz, minden más csak hitel”

– mondta Mati Greenspan.

Meltem Demirors, a CoinShares stratégiai vezetője kissé mélyebb válaszokat adott azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne a bitcoin hatékonyan felhasználni fizetések esetén, hozzátette azonban, hogy a kriptopénz „alapjait tekintve egy megtakarítási technológia volt”.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Zac Prince BlockFi-vezérigazgató szintén megmondta a magáét, Dalio minden egyes pontjára reagált. Idézte, az intézményei befektetők nemrég történt bitconvásárlásait, beleértve a Fidelity Digital Assets, a Square, Paul Tudor Jones, Bill Miller és Stanely Druckenmillert is.

Múlt hét csütörtökön Dalio kijelentette, szerinte a kormányok valószínűleg fokozni fogják a kriptopénzek szabályozásával kapcsolatos törekvéseiket, ha materiális növekedésre szeretnének szert tenni.

(Forrás: Cointelegraph)

Kiemelt kép: World Economic Forum

Olvastad már? A Binance pert indít a Forbes és két újságíró ellen

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂