Ray Dalio elismerte, hogy lehet csak tévedett a bitcoinnal kapcsolatban

-

Egy keddi Twitter-bejegyzéssorozatban Dalio elárulta, szerinte a bitcoin nem lehet hatékony csereeszköz vagy értéktároló, volatilitásából kifolyólag.
Szintén kijelentette, hogy a kormányoknak törvénytelenné kellene tenniük a kriptoeszközöket, ha azok fenyegetést jelentenek majd a fiat valuták számára.

Ennek ellenére azt is elismerte, hogy lehet csak vele van a baj, és másokat is arra kért, álljanak elő magyarázataikkal.

„Nem tudom elképzelni, hogy a jegybankok, nagy intézményi befektetők, üzletek vagy multinacionális vállalatok [bitcoint] használjanak”

– mondta Dalio, majd hozzátette: „Ha tévedek ezen dolgokkal kapcsolatban, legyetek szívesek, javítsatok ki.”
Dalio megjegyzései azt követően érkeztek, hogy a BTC árfolyama három éve nem látott szinteket ért el, a héten ugyanis a 18.000 dollárt is meghaladta egy coin értéke. A bullish hírek odáig vezettek, hogy több nevesebb személy is megosztotta véleményét a dologról.

„Fogalmazzunk így… A bitcoin a pénz, minden más csak hitel”

– mondta Mati Greenspan.
Meltem Demirors, a CoinShares stratégiai vezetője kissé mélyebb válaszokat adott azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne a bitcoin hatékonyan felhasználni fizetések esetén, hozzátette azonban, hogy a kriptopénz „alapjait tekintve egy megtakarítási technológia volt”.

Zac Prince BlockFi-vezérigazgató szintén megmondta a magáét, Dalio minden egyes pontjára reagált. Idézte, az intézményei befektetők nemrég történt bitconvásárlásait, beleértve a Fidelity Digital Assets, a Square, Paul Tudor Jones, Bill Miller és Stanely Druckenmillert is.
Múlt hét csütörtökön Dalio kijelentette, szerinte a kormányok valószínűleg fokozni fogják a kriptopénzek szabályozásával kapcsolatos törekvéseiket, ha materiális növekedésre szeretnének szert tenni.
(Forrás: Cointelegraph)
Kiemelt kép: World Economic Forum

Olvastad már? A Binance pert indít a Forbes és két újságíró ellen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!