Angliában újrafogalmaznák a törvényeket, hogy a kriptopénzekre is vonatkozzanak

-

Az Egyesült Királyság jogi bizottsága a gazdasági növekedést célzó új reformok keretében a kriptovaluták és a digitális eszközök új kategóriájába sorolását szorgalmazta.
Az angliai és walesi jogi bizottság számos reformot javasol annak érdekében, hogy szélesebb körű elismerést és jogi védelmet biztosítson a kriptopénzek és digitális eszközök felhasználói számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az intézmény a brit kormány kérésére felülvizsgálja a digitális eszközökre vonatkozó hatályos jogszabályokat, hogy alkalmazkodni tudjon az iparághoz, mivel annak terjedése és népszerűsége folyamatosan növekszik. A Jogi Bizottság július 28-án hirdette meg a jogi szakértők, technológusok és felhasználók nyilvános konzultációra való felhívását.
A javaslat rávilágít a kriptovaluták, az NFT-k és más digitális eszközök fejlődő jellegére és sokrétű használatára.
A kriptovalutákat fizetési eszközként, értékmegőrző eszközként, valamint részvények és hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok tulajdonjogának vagy jogainak digitális megjelenítéseként használják.
A Jogi Bizottság arra törekszik, hogy „a digitális eszközök szélesebb körű elismerését és jogi védelmét” biztosítsa, hogy az emberek, vállalkozások és intézmények szélesebb köre férhessen hozzá ehhez a fejlődő ágazathoz.
A konzultációs dokumentum azt vizsgálja, hogy a személyi tulajdonra vonatkozó jogszabályok hogyan alkalmazandók a digitális eszközökre, és miért kell azokat ezen ernyő alá, de mégis saját, egyedi kategóriába sorolni.
Négy kulcsfontosságú javaslatot terjesztettek elő, kezdve a személyi tulajdon, mint külön jogi kategóriájának kifejezett meghatározásával, amely az digitális objektumok címszó alatt a digitális eszközök egyedi jellemzőinek befogadására szolgál.
A második javaslat ezek fejlesztésére és használatára vonatkozó különböző lehetőségek megteremtése lesz a meglévő jogszabályok körül. A digitális eszközök tulajdonjogára és ellenőrzésére, valamint az átruházásokra és tranzakciókra vonatkozó jogszabályok tisztázása az utolsó két javasolt ajánlás.
Sarah Green professzor, a kereskedelmi és szokásjogi biztos nyilatkozata kiemelte, hogy az intézmény a technológia egyedi jellemzőire összpontosít annak érdekében, hogy erős jogi alapot biztosítson az ökoszisztéma szerves fejlődéséhez.

„Javaslataink célja egy olyan erős jogi keret létrehozása, amely nagyobb következetességet és védelmet nyújt a felhasználók számára, és elősegíti egy olyan környezet kialakulását, amely képes ösztönözni a további technológiai innovációt.”

A javasolt jogi reformok összhangban vannak a kormány azon terveivel, hogy Anglia és Wales a kriptopénz- és digitális eszközrendszerek központjává váljon. A konzultációs dokumentumra adott nyilvános válaszok beérkezésének határideje 2022. november 4.

Olvastad már? Bobby Ong eladná a jövőben a Coingeckót, de még nincs itt ennek az ideje

Forrás:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Dél-Koreában életbe lépett az új kriptotörvény

Július 19-én életbe léptek Dél-Korea pénzügyi felügyeleti hatóságának új szabályozásai, melyek célja a felhasználói eszközök védelme a kriptotőzsdéken. Fogyasztóvédelem a négyzeten Az új előírásokat a Dél-Koreai Pénzügyi...

A Hybrid Exchange passzív jövedelem modellt vezet be a Solana dominanciájának és a Polkadot fejlesztésének kihívásaként

Vendégbejegyzés A Solana (SOL) virágzik a deFi piacon, és a többi blokklánc volumenének vezetésével védi piaci dominanciáját. A Polkadot (DOT) szintén bikás tendenciákat mutat a kulcsfontosságú fejlesztések...

A legjobb Bitcoin kereskedő, aki megjósolta a Solana csúcsot, azt reméli, hogy az RCO Finance 55 nap alatt 1,204%-ot fog emelkedni.

Mivel a Bitcoin és a Solana továbbra is uralja a kriptopénzek reflektorfényét, egy neves Bitcoin-kereskedő izgalmakat keltett azzal a merész előrejelzéssel, hogy az RCO Finance...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!