Angliában újrafogalmaznák a törvényeket, hogy a kriptopénzekre is vonatkozzanak

-

Az Egyesült Királyság jogi bizottsága a gazdasági növekedést célzó új reformok keretében a kriptovaluták és a digitális eszközök új kategóriájába sorolását szorgalmazta.
Az angliai és walesi jogi bizottság számos reformot javasol annak érdekében, hogy szélesebb körű elismerést és jogi védelmet biztosítson a kriptopénzek és digitális eszközök felhasználói számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az intézmény a brit kormány kérésére felülvizsgálja a digitális eszközökre vonatkozó hatályos jogszabályokat, hogy alkalmazkodni tudjon az iparághoz, mivel annak terjedése és népszerűsége folyamatosan növekszik. A Jogi Bizottság július 28-án hirdette meg a jogi szakértők, technológusok és felhasználók nyilvános konzultációra való felhívását.
A javaslat rávilágít a kriptovaluták, az NFT-k és más digitális eszközök fejlődő jellegére és sokrétű használatára.
A kriptovalutákat fizetési eszközként, értékmegőrző eszközként, valamint részvények és hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok tulajdonjogának vagy jogainak digitális megjelenítéseként használják.
A Jogi Bizottság arra törekszik, hogy „a digitális eszközök szélesebb körű elismerését és jogi védelmét” biztosítsa, hogy az emberek, vállalkozások és intézmények szélesebb köre férhessen hozzá ehhez a fejlődő ágazathoz.
A konzultációs dokumentum azt vizsgálja, hogy a személyi tulajdonra vonatkozó jogszabályok hogyan alkalmazandók a digitális eszközökre, és miért kell azokat ezen ernyő alá, de mégis saját, egyedi kategóriába sorolni.
Négy kulcsfontosságú javaslatot terjesztettek elő, kezdve a személyi tulajdon, mint külön jogi kategóriájának kifejezett meghatározásával, amely az digitális objektumok címszó alatt a digitális eszközök egyedi jellemzőinek befogadására szolgál.
A második javaslat ezek fejlesztésére és használatára vonatkozó különböző lehetőségek megteremtése lesz a meglévő jogszabályok körül. A digitális eszközök tulajdonjogára és ellenőrzésére, valamint az átruházásokra és tranzakciókra vonatkozó jogszabályok tisztázása az utolsó két javasolt ajánlás.
Sarah Green professzor, a kereskedelmi és szokásjogi biztos nyilatkozata kiemelte, hogy az intézmény a technológia egyedi jellemzőire összpontosít annak érdekében, hogy erős jogi alapot biztosítson az ökoszisztéma szerves fejlődéséhez.

„Javaslataink célja egy olyan erős jogi keret létrehozása, amely nagyobb következetességet és védelmet nyújt a felhasználók számára, és elősegíti egy olyan környezet kialakulását, amely képes ösztönözni a további technológiai innovációt.”

A javasolt jogi reformok összhangban vannak a kormány azon terveivel, hogy Anglia és Wales a kriptopénz- és digitális eszközrendszerek központjává váljon. A konzultációs dokumentumra adott nyilvános válaszok beérkezésének határideje 2022. november 4.

Olvastad már? Bobby Ong eladná a jövőben a Coingeckót, de még nincs itt ennek az ideje

Forrás:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!