Nehezen talál kriptoszakértőket az Európai Bankfelügyelet

-

Az európai bankszektort felügyelő hatóság a jelentések szerint nehézségekkel küzd, hogy megfelelő embert találjon a felügyelői pozíciókba.
Az EU szabályozni akarja a kriptopiacot, és ehhez szakértőkre lenne szüksége, de jelenleg hiány van belőlük. A hatóság ráadásul azt sem igazán tudja, hogy pontosan mely digitális eszközökkel is kellene foglalkoznia, mit kellene felügyelnie.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hatóság elnöke egy nemrégiben adott interjúban fogalmazott úgy, hogy a megfelelő szakember megtalálása a feladatra nagy fejtörést okoz a szervezetben.
Ugyanezekkel a problémákkal szembesülnek más területeken is, hiszen a digitalizáció és a technológia esetében szintén nagyok az igények a piacon, és egyszerűen nincs elegendő szakember a munkaerőpiacon.
A párizsi székhelyű hatóság 2011 óta működik, mikor a legutóbbi pénzügy válság után a kontinens bankjai tenni akartak valamit, hogy ne ismétlődhessen meg egy ilyen eseménysorozat, és, hogy megfelelő tőkeellátottságot biztosítsanak a bankoknak.
Csak nemrégiben kapta meg feladatként, hogy a növekvő európai kriptoipart is szabályozza és felügyelje, de már most látszik, hogy erre nem rendelkezik megfelelő erőforrásokkal.
Az EU intézményei nemrégiben egyeztek meg az úgynevezett MiCA törvénycsomag bevezetésén, amely a kriptopiacot hivatott szabályozni.
Az intézkedések 2025-ben lépnének életbe, de a hatóságnak fogalma sincs, hogy hogyan is kellene szabályoznia a kriptoeszközöket, stablecoinokat, digitális eszközöket, de még azt sem tudja, hogy egyáltalán mely típusok azok, amelyekkel foglalkoznia kellene.
Az elnök, Jose Manuel Campa úgy nyilatkozott, hogy ők is szembekerültek ugyanazokkal a kihívásokkal, mint bármely intézmény, amely lépést próbálna tartani a gőzerővel fejlődő kriptoiparral.
A bankszektor, a fintech cégek, és a konzultáns vállalkozások nagy erőket fordítanak a megfelelő képzettséggel rendelkezők felkutatására, a fizetéseket ráadásul az eurózóna növekvő inflációja is tovább emeli.
A jelentések szerint ráadásul a hatóságnál adott juttatásokat az Európai Bizottság szabja meg, a hatóság nem tud rajta változtatni.
Emiatt a szektor dinamikus fejlődése, és a folyamatos változások miatt a szabályok vélhetően mindig is le lesznek maradva az iparág mögött, és senki sem tudja, hogy pár év elteltével milyen kihívásokkal kell majd szembenézni.
A vezető azt is elmondta, elsősorban nem amiatt aggódnak, hogy a szabályozási hibák miatt csökkenne a szervezet reputációja.

„Sokkal inkább azon aggódunk, hogy megfelelően azonosítsuk a különböző kockázatokat, és az elvárt módon kezelhessük azokat. Ha ez nem fog olyan jól menni, ahogyan kellene, akkor majd vállaljuk a következményeket.”

Olvastad már? Megvált a Coinbase részvényeitől az Ark Invest

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!