Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 24.000 fölött a BTC

-

A Bitcoin pénteken már a harmadik egymást követő napon emelkedett, mivel az árak 24.000 dollár fölé nőttek a munkahét végén.
A mai emelkedésre azért került sor, mert a kriptopiaci hangulat továbbra is bullish, miután a Fed szerdán kamatemelést hajtott végre. Az Ethereum szintén emelkedett, mivel az árak megközelítették az 1800 dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A Bitcoin (BTC) már a harmadik egymást követő napon emelkedett, mivel az árak a mai napon 24.000 dollár fölé nőttek.
A világ legnagyobb kriptopénze a nap folyamán korábban 24.294,79 dolláron érte el a napközbeni csúcsot, ami azt követően következett be, hogy a BTC csütörtökön 22.722,27 dolláros mélyponton volt.
A pénteki csúcson a BTC/USD június 12. óta a legmagasabb ponton állt, amikor a coinnal 26.000 dollár felett kereskedtek.

BTC/USD – Napi grafikon

A mozgás eredményeként a bitcoin most a 24.200 dollárnál lévő hosszú távú ellenállási szintnek ütközött, és néhány korábbi bika úgy döntött, hogy felszámolja pozícióit.
Emiatt a korábbi lendület pillanatnyilag visszaesett, és a token e sorok írásakor most 24.040,61 dolláron áll.
Bár a bikák valószínűleg a 25.000 dollár felé való elmozdulást célozzák meg, ahhoz, hogy elérjék ezt a pontot, a 14 napos RSI 62-es felső határát kell leküzdeniük.

Ethereum

A bitcoinhoz hasonlóan az ethereum (ETH) is meghosszabbította a közelmúltbeli győzelmi szériáját, és közben már a harmadik egymást követő napon emelkedett felfelé.
A legutóbbi csúcson az ETH/USD 1.774,58 dollárra nőtt, ami kevesebb mint 24 órával azután történt, hogy a token 1.604,89 dollárt ért el.
Ez volt az ethereum legmagasabb ára június 10-e óta, amikor az árak 1.800 dollár feletti csúcson jártak.

ETH/USD – Napi grafikon

A bitcoinhoz hasonlóan azonban a korábbi bullish momentum a mai kereskedési nap előrehaladtával utat kapott, és a token jelenleg 1.604,89 dolláron jár.
Eközben a 14 napos relatív erősség index nem tudott kitörni a 66-os szintnél lévő plafonból, és ezt követően mostanra 63,72-es értékre esett vissza.
Ha a bikák el akarják érni a jövő hétvégén az 1.800 dolláros célt, akkor az árfolyam erejének túl kell ugrania ezen az akadályon.

Olvastad már? Tovább terjed a cryptojacking

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!