A bitcoin árfolyamteljesítménye egyre magasabb ellenállási szinteket vesz be, a júliusi nyereség meghaladhatja a 20%-ot.

A Bitcoin (BTC) július 29-re gyors hathetes csúcsot állított be, mivel a legutóbbi makrogazdasági fejlemények utóhatásai fellendítették a kockázati eszközöket.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A havi zárás megpecsételheti a 20%-os nyereséget

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai a Bitstampon a BTC/USD 24.445 dolláros helyi csúcsát rögzítették, ami a legjobb a június 13-án kezdődő hét óta.

A 23.000 dollár körüli konszolidáció után a bikák újabb szelet kaptak, hogy az Egyesült Államok jegybankjának legutóbbi árfolyamemelései és az Egyesült Államok recesszióját megerősítő GDP-adatok hatására feljebb lendítsék a piacot.

A kockázatos eszközök mindenütt jobban teljesítettek, a bitcoin és az altcoinok az aranyhoz csatlakozva adtak okot a kereskedőknek és az elemzőknek a pozitív kilátásokra.

„Ez kezd érdekes lenni” – tweetelte a Material Indicators on-chain monitoring erőforrás június 28-án a napi BTC/USD chart kommentálásaként.

A Material Indicators hozzátette, hogy a 25.000 dollár szintén kulcsfontosságú árszint lenne, amit figyelni kell, ha a 24.300 dollárnál lévő magasabb csúcs megtartja a napi zárást.

„Ha ez a rali túl tud nyomni a $25k-n, akkor a $28k nagyon gyorsan a fókuszba kerül” – olvasható egy további bejegyzés egy részében.

„Parabolikus lejtmenet az ATH-ról letörve” – foglalta össze időközben William Clemente, a Blockware vezető insights elemzője amolyan ironikus alternatív véleményként a jelenlegi BTC árfolyam 2022-es akciójáról.

A múlt hét ugyanezen pontjához képest a BTC/USD a cikk írásakor szerény 4%-os emelkedést mutatott. Két nappal a júliusi heti zárás előtt a pár a Coinglass adatai szerint 20% feletti havi nyereséget pecsételhetett meg.

BTC/USD havi hozamgrafikon (képernyőkép). Forrás:Coinglass.

A ETH számára kulcsfontosságú az 1700 dolláros támasz visszaszerzése

Az altcoinoknál is hasonlóan rózsás volt a kép a nap folyamán, az ether (ETH) 1.700 dollár fölé emelkedett, hogy kihívja a június 6-i héten elért csúcsokat.

Míg a Material Indicators a további visszalépés és az alacsonyabb mélypont gondolatával játszott messze 1000 dollár alatt, mások elismerték az altcoinok rövid távú ármozgásának erejét.

„A $ETH, valamint számos altcoin sikeres reteszteket hajtott végre a régi ellenállásokból új támaszokba, és azóta erősen visszapattantak” – reagált a Rekt Capital népszerű kereskedője és elemzője.

A további elemzések azt követelték, hogy az ETH/USD a folytatáshoz az 1.730 dollár körül kezdődő támaszzónát követelje vissza.

Olvastad már? Bobby Ong eladná a jövőben a Coingeckót, de még nincs itt ennek az ideje

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.