Megvált a Coinbase részvényeitől az Ark Invest

-

Az amerikai kriptotőzsde harmadik legnagyobb részvényese több mint 1,41 millió részvényt adott el, 75 millió dollár értékben. Az eladás a cég három aktívan kezelt tőzsdén kereskedett alapjában oszlott el.
Az Ark Innovation (ARKK), Next Generation Internet (ARKW) és Fintech Innovation (ARKF), összesen 1.133.495 COIN-részvényt adtak el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Coinbase részvényei kedden 21,08%-os csökkenéssel, 52,93 dolláron zártak, ami azt jelenti, hogy az Ark Invest mintegy 75 millió dollár értékben rendelkezett a San Francisco-i székhelyű vállalat részvényeivel.
Az Ark Invest a Coinbase harmadik legnagyobb részvényese volt, június végén mintegy 8,95 millió részvényt birtokolt a Bloomberg szerint.
A cég azóta vásárolt Coinbase részvényeket, hogy a kriptotőzsde 2021 áprilisában debütált a Nasdaq-on, a legutóbbi nagyobb, több mint félmillió részvényes csomagot, 30 millió dollár értékben idén májusban vette.
Az ARKK, a cég zászlóshajó ETF-je nagy nyertes volt a 2020-as heves tőzsdei rali után; az év eleje óta azonban 57,84%-ot zuhant, mivel félő, hogy a monetáris szigorítások világszerte komolyan visszafoghatják a részvények szélesebb körű növekedését.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A SEC vizsgálja a Coinbase-t

Az eladás azután érkezett, hogy a jelentések szerint az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálatot folytat a Coinbase ellen, mert lehetővé tette az amerikaiak számára, hogy olyan tokenekkel kereskedjenek, amelyeket talán értékpapírként kellett volna regisztrálni.
A lehetséges vizsgálat a SEC által a múlt héten indított bennfentes kereskedési ügyhöz kapcsolódik, amikor az ügynökség szerint a Coinbase egyik korábbi alkalmazottja megsértette a vállalat bennfentes kereskedési szabályait azzal, hogy tippeket adott más személyeknek a platform jövőbeli tokenlistázásairól.
A Coinbase hevesen tagadta a vádakat, a cég jogi vezetője, Paul Grewal azt mondta, hogy a tőzsde „szigorú átvilágítási folyamata – amelyet a SEC már felülvizsgált – távol tartja az értékpapírokat a platformunktól”.
A múlt héten a Coinbase egy külön lépésben petíciót nyújtott be a SEC-hez a „digitális eszközértékpapírokkal kapcsolatos szabályalkotás” javítása érdekében.

Olvastad már?  10 millióval dotálja az Antpool az Ethereum Classicot – 14%-os emelkedés

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.20.

Prémium Bitcoin (BTC) Úgy tűnik, hogy rövid távon a Bitcoin (BTC) árfolyama egy sávban ragadt, de hosszú távon a token egy előre beprogramozott emelkedést követ. A jól ismert...

Venezuelában betiltják a kriptobányászatot

A venezuelai kormány csatlakozott azon országok sorához, amelyek nem nézik jó szemmel a kriptobányászatot annak hatalmas energiaigénye miatt. Egy helyi híroldal szerint Venezuela Villamosenergia Minisztériuma...

Chainlink (LINK) technikai elemzés 05.20.

Prémium Chainlink (LINK) A token rendkívüli erőt mutat, mivel úgy tűnik, hogy a bikák kapituláltak a múlt héten bekövetkezett bikás visszapattanást követő rallyt követően. A volumen konzisztens volt,...

Hogyan alakul az Ethereum jövője?

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin számos fejlesztést javasolt a hálózat javítása érdekében, és a javasolt változtatások célja olyan problémák kezelése, mint a blokkjutalom kérdése, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!