Amikor a bitcoin leáll a pumppal, az altoké a főszerep

-

Miután a bitcoin ismét 47.000 dollár fölé emelkedett, a lendület kissé csillapodni látszik. Mindeközben azonban az altcoinok folytatják a növekedést.
A bitcoin árfolyama ma elérte a 47.093 dollárt, amely 0,41%-os csökkenés a tegnapi, 47.286 dollárhoz képest, mindazonáltal 18,59%-os növekedés az egy héttel ezelőtti, 38.338 dollárhoz viszonyítva.
Az árfolyam azt követően ugrott meg korábban ezen a héten, hogy a Tesla bejelentette, miszerint másfélmilliárd dollárt fektet a bitcoinba.
Legutóbb pedig Amerika legrégibb bankja, a BNY Mellon számolt be arról, hogy támogatja a Bitcoint.

Növekednek az altcoinok

Az ethereum, a legnagyobb altcoin ára ma elérte az 1810 dollárt, vagyis 2,94%-ot nőtt a tegnapi, 1,756 dollárhoz képest. Az Ethereum heti szinten 6,5%-ot nőtt.
Az elmúlt 24 órában a Cardano 2,14%-ot csökkent, 0,9 dollárra, az XRP 0,64%-ot 0,58 dollárra, a Polkadot ellenben 12,18%-ot nőtt 28,50 dolláros árfolyamra.
Ezek a napi teljesítmények azonban nem tükrözik hűen az altcoinpiac heti teljesítényét – az összes top altcoin ugyanis jelentős növekedést tudhat maga mögött az elmúlt 7 napban: az ada 63%-ot, az XRP 34%-ot, a DOT pedig 39%-ot nőtt ez idő alatt.
A top 10-ből azonban mások sem voltak restek. A Binance Coin 0,6%-kal növekedett az elmúlt 24 órában, és 70%-ot az elmúlt 1 héten. Most 127,10 dollárt ér, és egyértelműen ő hozta a hét legnagyobb teljesítményét.
A Stellar 14,21%-kal növekedett az elmúlt 24 órában, és 54,7%-ot az elmúlt 1 héten. Jelenlegi árfolyama 52 dollárcent.
A litecoin mindeközben 5,2%-ot nőtt tegnap óta, és 22,76%-ot az elmúlt 7 nap során. A Chainlink 6,37%-os napi növekedést jegyez, heti teljesítménye pedig 16,67% gyarapodás, amellyel az árfolyama immár 29,55 dollár.

A Dogecoin növekedése lelassult

A Dogecoin, ami 8,8 milliárd dolláros összpaci értékével a világ 8. legnagyobb kriptopénzze, 0,49%-ot csökkent az elmúlt 24 órában, és 40,15%-os nőtt az elmúlt egy héten.
Jelenlegi árfolyama 6 dollárcent, főleg a közösségi koncentrált kereskedéseknek köszönhetően.
A hírességek érdeklődése szintén említésre méltó, főleg a Dogecoin volt „vezérigazgatója”, az újonnan Bitcoin-bika Elon Musk részéről, akire (szándékos vagy szándéktalan) piaci manipulációs tevékenységei miatt a magyar kriptoközösségből is egyre többen néznek ferde szemekkel.


A kínai Új Év – egy 16 napos periódus, amely tegnap kezdődött – általában árzuhanásokat hoz a kriptopénzek életébe, ahogy a kínai befektetők dumpolják coinjaikat.
Ahogy azonban elemzők múlt héten a Decryptnek elmondták, ez az idén nem történt meg. Mint mondták, jelenleg a nyugati befektetők dominálnak.

Olvastad már? Mi az a Stellar (XLM)?

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Bitcoins Exchanger

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!