Charles Hoskinson szerint a Cardano rendelkezik a kriptovilág legjobb kockázatitőke-alapjával

-

A Project Catalyst, a Cardano decentralizált kockázati alapja, amely Charles Hoskinson szerint az iparág legjobb launchpadjével rendelkezik – jobbal, mint a Polkadot által kiadott Polkastarter.

Hoskinson „nagyon érdekelt” az oracle keretrendszer Wolfram Alfával történő közös kidolgozásában.
A Crypto Banter című műsorban, az IOHK vezérigazgatója, Charles Hoskinson arról beszélt, hogy miért kellene a kriptoközösségnek bullishnak lennie az adával kapcsolatban, és hogy miért a Cardano a „legjobb projekt” a kriptoszférában.

Ran Neuner – a műsor házigazdája – felidézte, hogy jelenleg rengeteg defi-projektet hirdetnek meg a Polkadot számára, amelyben központi szerepet játszik a Polkadot launchpadje, a Polkastarter.
A beszélgetésben arról is szó volt, hogy mit tesz a cég azért, hogy több defi-projekt kerüljön a Cardano blokkláncára; hogy miben különbözik a stratégiájuk a Polkadotétól; és hogy a Cardano is tervez-e lanuchpadet kiadni.
Ezekre válaszul Hoskinson így fogalmazott:

Ezzel már megvagyunk. A legjobbak vagyunk az egész iparban. Az egy másik dolog a… a Polkastarter. Az egy központosított szervezet, valamilyen bizottsággal vagy emberek egy csoportjával az élén. Nekünk ott a Catalyst. 200 millió dollár van benne, és a közösség irányítja. Emellett szerződést kötöttünk az IdeaScale-lel, az üzletág egyik legjobb innovációmenedzsment vállalatával, és éppen fel akarunk tenni egy acceleratort minderre.

A Cardano decentralizált kockázatitőke-alapja

Ahogy arról a CNF korábban beszámolt, a Project Catalyst harmadik fordulója január első hete óta tart. Összesen 500.000 dollár áll rendelkezésre a Cardano elfogadását támogató közösségi javaslatok számára.
A második forduló után 250.000 USD került kiosztásra 11 közösségi projekt számára. A Liqwid Finance volt az első finanszírozott, és valószínűleg ez lesz az első projekt, amely elindul a Cardano hálózatán.

Hoskinson az interjúban megjegyezte, hogy több mint 5000 ember vett részt a Catalyst első kísérleti körében. A Project Catalyst előrehaladtával várhatóan a teljes hálózat 50%-a vesz majd részt új projektek finanszírozásában a decentralizált kockázati alap keretei között.  Szó szerint több százezer ember szavazhat majd szakértőként, kurátorként, oda-vissza haladva a javaslatokon, ezáltal évente több ezer pályázatot és projektet jóváhagyva. Ez egy decentralizált kockázati alap. Erről beszélünk öt éve.  Ebből négy évet töltöttünk a szavazási rendszerrel […].

Tehát így kell csinálni, mert így senki sem irányít. […]. Ezenkívül változatosabbá tehető: lehet csinálni egy kis marketinget, egy kicsit a projektben, egy kicsit a defi-ban.
De ha jön a Goguen, akkor mit fogunk tenni? Az összes pénzeszköz és dollármillió a Goguent célozza meg.

Hoskinson alapjának küldetése

Másrészt Hoskinson a saját kockázati alapjára, a DC Fundra is rámutatott. „10 millió dollárnyi ADA-t tettem bele, és ebből (külső befektetés nélkül) készülünk felállítani a teljes infrastruktúrát, mint a DEX-ek, a stablecoinok és az oracle-szolgáltatások.” – árulta el az IOHK vezérigazgatója.
Ami az oracle-szolgáltatást illeti, Hoskinson szóba hozta a Wolfram Alphával való együttműködést. A cég természetes nyelvfeldolgozó eszközöket biztosít, és a világ legnagyobb számítási adatbázisával rendelkezik.
Erre épül többek között az Apple intelligens asszisztense, a Siri és az Amazon Alexája is. Továbbá Hoskinson elárulta, hogy az IOHK „nagyon érdekelt” a Wolfram Aplhával történő együttműködésben az oracle-keretrendszer kidolgozásában:

Együtt dolgozunk a Wolframmal, és nagyon szeretnénk velük közösen megalkotni az oracle-rendszerünket. Úgy gondoljuk, hogy egy eredeti és gyönyörű keretrendszert építhetünk fel velük. Ez egy érett ökoszisztéma, nem egy „moon boy”, egyszarvú, vagy szivárvány rendszer. Ez az, ahol valódi pénz forog kockán, valódi emberekkel.

Olvastad már? Az Uber és az Adyen vezérigazgatói egyelőre nemet mondanak a bitcoinra

Forrás: crypto-news-flash.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!