India kitiltja a bitcoint – számolt be a pénzügyminisztérium vezető tisztviselője

-

Egy jelentés szerint Indiában elfogadták azt a törvénytervezetet, amely betiltja a bitcoin és más kriptovaluták használatát a régióban.

A kriptovaluta-tranzakciók teljes tilalmát előíró törvénytervezetet valószínűleg elfogadják – számolt be a Bloombergnek nyilatkozó, vezető pénzügyminisztériumi tisztviselő, aki azonban csak névtelenül vállalta az interjút.

A tisztviselő elmondta, hogy a tervezet elfogadása esetén a kriptotulajdonosoknak és -vállalatoknak 3-6 hónapos átmeneti időszakot biztosítanak releváns tevékenységeik lezárására.
Amint arról a Decrypt nemrégiben beszámolt, az ország pénzügyminisztere, Anurag Thakur elmondta, hogy a régióban fokozottabban kellene szabályozni a bitcoint és más kriptovalutákat.
A 2021. évi hivatalos digitálisvaluta-törvényről szóló jogalkotási javaslatot még nem tette közzé a minisztérium, de úgy tűnik, hogy Indiában betiltani készül az összes „privát kriptopénzt”.
Egyedül saját nemzeti digitális pénznemének használatát engedélyezné, ha India időközben mégis létrehozna egyet.
Egy ellentmondás van, ugyanis egy másik Bloomberg-jelentés szerint a törvényjavaslat tartalmazhat néhány kivételt.
Ezek célja a kriptopénz alapjául szolgáló technológia és annak használatának elősegítése, azonban úgy tűnik, mindez a blokklánc-technológiára vonatkozik, nem pedig a kriptovalutákra.

India súrlódása a bitcoinnal

India kapcsolata a bitcoinnal és más kriptotársaságokkal mindig is kétséges volt. 2018 áprilisában az indiai központi bank gyakorlatilag megtiltotta a bankoknak, hogy kriptocégekkel dolgozzanak.
Ez nagyban nehezítette a kriptovállalatok további működését a régióban, emiatt például több tőzsde is leállásra kényszerült.
Ez a múlt év közepén azonban megváltozott, amikor a legfelsőbb bíróság eltörölte a tilalmat, miután sok helyi vállalkozás panaszkodott.

Azonban a tilalom eltörlése ellenére, a bankok továbbra sem szívesen foglalkoztak kriptotársaságokkal.
Abban az időben az Unocoin társalapítója, B.V. Harish így fogalmazott az Economic Timesnak:

„A bankárok azt mondják, hogy új RBI-körlevélre van szükségük, arról hogy nincs érvényes korlátozás a kriptovállalkozások bankszámlájának biztosítását illetően.”

Így most azok az üzletágak, amelyek megpróbáltak újjáépülni, ismét hatalmas bizonytalansággal szembesülnek – de most úgy tűnik, itt az út vége.

Olvastad már? Soha annyi bevételt nem termeltek még a bányászok egy óra alatt, mint amennyit ma

Forrás: decrypt.co

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!