India kitiltja a bitcoint – számolt be a pénzügyminisztérium vezető tisztviselője

-

Egy jelentés szerint Indiában elfogadták azt a törvénytervezetet, amely betiltja a bitcoin és más kriptovaluták használatát a régióban.

A kriptovaluta-tranzakciók teljes tilalmát előíró törvénytervezetet valószínűleg elfogadják – számolt be a Bloombergnek nyilatkozó, vezető pénzügyminisztériumi tisztviselő, aki azonban csak névtelenül vállalta az interjút.

A tisztviselő elmondta, hogy a tervezet elfogadása esetén a kriptotulajdonosoknak és -vállalatoknak 3-6 hónapos átmeneti időszakot biztosítanak releváns tevékenységeik lezárására.
Amint arról a Decrypt nemrégiben beszámolt, az ország pénzügyminisztere, Anurag Thakur elmondta, hogy a régióban fokozottabban kellene szabályozni a bitcoint és más kriptovalutákat.
A 2021. évi hivatalos digitálisvaluta-törvényről szóló jogalkotási javaslatot még nem tette közzé a minisztérium, de úgy tűnik, hogy Indiában betiltani készül az összes „privát kriptopénzt”.
Egyedül saját nemzeti digitális pénznemének használatát engedélyezné, ha India időközben mégis létrehozna egyet.
Egy ellentmondás van, ugyanis egy másik Bloomberg-jelentés szerint a törvényjavaslat tartalmazhat néhány kivételt.
Ezek célja a kriptopénz alapjául szolgáló technológia és annak használatának elősegítése, azonban úgy tűnik, mindez a blokklánc-technológiára vonatkozik, nem pedig a kriptovalutákra.

India súrlódása a bitcoinnal

India kapcsolata a bitcoinnal és más kriptotársaságokkal mindig is kétséges volt. 2018 áprilisában az indiai központi bank gyakorlatilag megtiltotta a bankoknak, hogy kriptocégekkel dolgozzanak.
Ez nagyban nehezítette a kriptovállalatok további működését a régióban, emiatt például több tőzsde is leállásra kényszerült.
Ez a múlt év közepén azonban megváltozott, amikor a legfelsőbb bíróság eltörölte a tilalmat, miután sok helyi vállalkozás panaszkodott.

Azonban a tilalom eltörlése ellenére, a bankok továbbra sem szívesen foglalkoztak kriptotársaságokkal.
Abban az időben az Unocoin társalapítója, B.V. Harish így fogalmazott az Economic Timesnak:

„A bankárok azt mondják, hogy új RBI-körlevélre van szükségük, arról hogy nincs érvényes korlátozás a kriptovállalkozások bankszámlájának biztosítását illetően.”

Így most azok az üzletágak, amelyek megpróbáltak újjáépülni, ismét hatalmas bizonytalansággal szembesülnek – de most úgy tűnik, itt az út vége.

Olvastad már? Soha annyi bevételt nem termeltek még a bányászok egy óra alatt, mint amennyit ma

Forrás: decrypt.co

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!