A JPMorgan alelnöke beismerte, hogy „egy ponton” kereslet alakulhat ki a bitcoin iránt

-

Daniel Pinto, a JPMorgan alelnöke a CNBC műsorában szerepelt.
Az üzenet ugyan optimistának tűnik, de a lényeg az, hogy továbbra sem jelentős a bitcoin iránti kereslet.

Mennyi kereslet lenne megfelelő?

A bitcoin árfolyama október óta közel megötszöröződött.
A folyamat során felrobbant a centralizált tőzsdék forgalma, emellett az olyan intézményi platformok, mint a CME határidős piacok és a Grayscale Bitcoin Trust is rekordmagas forgalmat jegyzett.
Azonban Pinto szerint továbbra sem elég magas a bitcoin iránti kereslet, így tovább kell növekednie, mielőtt a befektetési bankok is komolyan vennék.

„Ha idővel kialakul egy pénzügyi eszköz, melyet különböző vagyonkezelők és befektetők is használnak, akkor mindenképpen be kell szállnunk. Egyelőre még nem elég magas a kereslet, de idővel biztos kialakul.”

Azonban ez egyre közeledik.

Február 11-én Roman Regelman, a BNY Mellon vezérigazgatója azt mondta, hogy bankja hamarosan bitcoinszolgáltatásokat fog nyújtani.
Regelman a CNBC-nek adott közleményében elmondta:

„A BNY Mellon büszkén jelentheti be, hogy ez az első nemzetközi bank, amely integrált digitális valuta szolgáltatásokat fog nyújtani. Egyre nagyobb az ügyfelek kereslete a digitális eszközök iránt, és az egyre fejlődő megoldások és szabályozási átláthatóság kitűnő lehetőséget jelent számunkra.”

A BNY Mellon belépése előtt a Mastercard is bejelentette, hogy a jövőben támogatni fognak bizonyos kriptovalutákat.
Nem minden bank, intézmény és pénzügyi cég ismeri el a kriptopénzeket mint valós pénzügyi eszköz, de már számos pénzügyi konglomerátum belépett.
Így a mainstream elterjedés szempontjából továbbra is pozitív fejlemény, hogy egyre több a kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatás.

Ez is hatással lehet az árfolyamra?

A Mastercard és a BNY Mellon bejelentése után új csúcsra tört a bitcoin. A hagyományos pénzügyi cégek támogatása jelentősen megdobta a bitcoin és a kriptopénzek iránti keresletet.
Ha ez tovább folytatódik, akkor a bitcoin további ellenállási szinteket törhet át.

Olvastad már? Soha annyi bevételt nem termeltek még a bányászok egy óra alatt, mint amennyit ma

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!