Az Uber és az Adyen vezérigazgatói egyelőre nemet mondanak a bitcoinra

-

Az Adyen vezérigazgatója aggodalmát fejezte ki a bitcoin volatilitása miatt, az Uber pedig nem szeretne beszélni a kriptoeszközökről.
Az Adyen e-kereskedelemi oldal és az Uber ridesharing és házhozszállító alkalmazás vezérigazgatói egyelőre nem követik a Tesla bitcoinbeszállását.

Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója szerint a techcégek között gyorsan eltűnt a bitcoin mint befektetési téma.  A CEO a CNBC műsorában szerepelt, arról kérdezték, hogy a cég követi-e a Tesla bitcoinbefektetését.

„Biztonságban fogjuk tartani készpénzkészletünket. Nem szállunk be a spekulálásba. Cégünk előnye, hogy a vállalkozásunkra építünk nem pedig befektetéseinkre.”

Khosrowshahi kijelentése meglehetősen furcsának hat, ha vetünk egy pillantást az Uber pénzügyei alapjára.
A Tesla 19 milliárd dolláros készpénz vagyonának 7,7%-át fektette bitcoinba. 2020 utolsó negyedévében az Ubernek 5,6 milliárd dollárnyi készpénzre volt, és az elmúlt 3 évet mindig veszteséggel zárták. A cég utoljára 2018 első negyedévében hozott profitot.
Pieter van der Does, az amszterdami Adyen e-kereskedelmi cég vezérigazgatója nem ért egyet Khosrowshahi kriptobefektetési szándékával, inkább a bitcoin áringadozásai miatt aggódik.
A bitcoin árfolyama az elmúlt egy hét során több mint 25%-ot emelkedett.

„A bitcoin inkább befektetési, mintsem fizetési eszköz. Olyan fizetési eszközök érdekelnek minket, melyeket jelenleg is sokan használnak, és a bitcoin hatalmas ármozgásai miatt nem egy jó fizetőeszköz.
Khosrowshahi elmondta, hogy potenciálisan havonta 78 millió Uber-felhasználó tekinthet a bitcoinra fizetőeszközként.

„Megvizsgáljuk a bitcoint és kriptopénzek lehetőségeit mint fizetőeszköz és ha látjuk az előnyeit, akkor beszállunk.”

A Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoinbefektetését követően sok techcéget kérdeztek arról, hogy követik-e Elon Musk példáját.
A JPMorgan Chase elemzői szerint a bitcoin hatalmas ingadozásai korlátozhatják annak felhasználását mint vagyontárolási eszköz.
Azonban egyes cégeknek már van pozíciója. Ned Segal, a Twitter pénzügyi igazgatója már felvetette az ötletet, hogy bitcoinban fizessenek az alkalmazottaknak.
Mary Barra, a General Motors vezérigazgatója elmondta, hogy a cég nem tervez bitcoinba fektetni.

Olvastad már?  A dollár gyengesége fűti az altcoinok raliját?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!