Az Uber és az Adyen vezérigazgatói egyelőre nemet mondanak a bitcoinra

-

Az Adyen vezérigazgatója aggodalmát fejezte ki a bitcoin volatilitása miatt, az Uber pedig nem szeretne beszélni a kriptoeszközökről.
Az Adyen e-kereskedelemi oldal és az Uber ridesharing és házhozszállító alkalmazás vezérigazgatói egyelőre nem követik a Tesla bitcoinbeszállását.

Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója szerint a techcégek között gyorsan eltűnt a bitcoin mint befektetési téma.  A CEO a CNBC műsorában szerepelt, arról kérdezték, hogy a cég követi-e a Tesla bitcoinbefektetését.

„Biztonságban fogjuk tartani készpénzkészletünket. Nem szállunk be a spekulálásba. Cégünk előnye, hogy a vállalkozásunkra építünk nem pedig befektetéseinkre.”

Khosrowshahi kijelentése meglehetősen furcsának hat, ha vetünk egy pillantást az Uber pénzügyei alapjára.
A Tesla 19 milliárd dolláros készpénz vagyonának 7,7%-át fektette bitcoinba. 2020 utolsó negyedévében az Ubernek 5,6 milliárd dollárnyi készpénzre volt, és az elmúlt 3 évet mindig veszteséggel zárták. A cég utoljára 2018 első negyedévében hozott profitot.
Pieter van der Does, az amszterdami Adyen e-kereskedelmi cég vezérigazgatója nem ért egyet Khosrowshahi kriptobefektetési szándékával, inkább a bitcoin áringadozásai miatt aggódik.
A bitcoin árfolyama az elmúlt egy hét során több mint 25%-ot emelkedett.

„A bitcoin inkább befektetési, mintsem fizetési eszköz. Olyan fizetési eszközök érdekelnek minket, melyeket jelenleg is sokan használnak, és a bitcoin hatalmas ármozgásai miatt nem egy jó fizetőeszköz.
Khosrowshahi elmondta, hogy potenciálisan havonta 78 millió Uber-felhasználó tekinthet a bitcoinra fizetőeszközként.

„Megvizsgáljuk a bitcoint és kriptopénzek lehetőségeit mint fizetőeszköz és ha látjuk az előnyeit, akkor beszállunk.”

A Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoinbefektetését követően sok techcéget kérdeztek arról, hogy követik-e Elon Musk példáját.
A JPMorgan Chase elemzői szerint a bitcoin hatalmas ingadozásai korlátozhatják annak felhasználását mint vagyontárolási eszköz.
Azonban egyes cégeknek már van pozíciója. Ned Segal, a Twitter pénzügyi igazgatója már felvetette az ötletet, hogy bitcoinban fizessenek az alkalmazottaknak.
Mary Barra, a General Motors vezérigazgatója elmondta, hogy a cég nem tervez bitcoinba fektetni.

Olvastad már?  A dollár gyengesége fűti az altcoinok raliját?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!