Az Uber és az Adyen vezérigazgatói egyelőre nemet mondanak a bitcoinra

-

Az Adyen vezérigazgatója aggodalmát fejezte ki a bitcoin volatilitása miatt, az Uber pedig nem szeretne beszélni a kriptoeszközökről.
Az Adyen e-kereskedelemi oldal és az Uber ridesharing és házhozszállító alkalmazás vezérigazgatói egyelőre nem követik a Tesla bitcoinbeszállását.

Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója szerint a techcégek között gyorsan eltűnt a bitcoin mint befektetési téma.  A CEO a CNBC műsorában szerepelt, arról kérdezték, hogy a cég követi-e a Tesla bitcoinbefektetését.

„Biztonságban fogjuk tartani készpénzkészletünket. Nem szállunk be a spekulálásba. Cégünk előnye, hogy a vállalkozásunkra építünk nem pedig befektetéseinkre.”

Khosrowshahi kijelentése meglehetősen furcsának hat, ha vetünk egy pillantást az Uber pénzügyei alapjára.
A Tesla 19 milliárd dolláros készpénz vagyonának 7,7%-át fektette bitcoinba. 2020 utolsó negyedévében az Ubernek 5,6 milliárd dollárnyi készpénzre volt, és az elmúlt 3 évet mindig veszteséggel zárták. A cég utoljára 2018 első negyedévében hozott profitot.
Pieter van der Does, az amszterdami Adyen e-kereskedelmi cég vezérigazgatója nem ért egyet Khosrowshahi kriptobefektetési szándékával, inkább a bitcoin áringadozásai miatt aggódik.
A bitcoin árfolyama az elmúlt egy hét során több mint 25%-ot emelkedett.

„A bitcoin inkább befektetési, mintsem fizetési eszköz. Olyan fizetési eszközök érdekelnek minket, melyeket jelenleg is sokan használnak, és a bitcoin hatalmas ármozgásai miatt nem egy jó fizetőeszköz.
Khosrowshahi elmondta, hogy potenciálisan havonta 78 millió Uber-felhasználó tekinthet a bitcoinra fizetőeszközként.

„Megvizsgáljuk a bitcoint és kriptopénzek lehetőségeit mint fizetőeszköz és ha látjuk az előnyeit, akkor beszállunk.”

A Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoinbefektetését követően sok techcéget kérdeztek arról, hogy követik-e Elon Musk példáját.
A JPMorgan Chase elemzői szerint a bitcoin hatalmas ingadozásai korlátozhatják annak felhasználását mint vagyontárolási eszköz.
Azonban egyes cégeknek már van pozíciója. Ned Segal, a Twitter pénzügyi igazgatója már felvetette az ötletet, hogy bitcoinban fizessenek az alkalmazottaknak.
Mary Barra, a General Motors vezérigazgatója elmondta, hogy a cég nem tervez bitcoinba fektetni.

Olvastad már?  A dollár gyengesége fűti az altcoinok raliját?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!