A dollár gyengesége fűti az altcoinok raliját?

-

A bitcoin árfolyama egyre közelebb kerül egy újabb lélektani ellenálláshoz.
A bitcoin árfolyama áttörte a kritikusnak számító 40.500 dollárt, miután megjelentek a hírek a Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoinfelvásárlásáról.
Ennek következtében egy új rekord is beállításra került, a következő ellenállás pedig valahol 50.000 dollár körül található.

Sőt mi több, más kriptopénzek is egyre inkább elhúznak a vezető kriptopénz mellett, hiszen a jelenlegi környezet egyértelműen kedvez az altcoinok mozgásainak.
Napi szinten újabb és újabb rekordok dőlnek meg, miközben a bitcoin konszolidál. De vajon milyen sokáig fog tartani ez a konszolidáció? Vessünk egy pillantást a csártokra.

A Bitcoin árfolyama a Tesla hírére áttört egy kulcsellenállást

BTC/USD 4 órás diagram. Forrás: TradingView

A négyórás csárt szerint már jócskán áttörtük 40.500 dollárt, amely kritikus volt a további növekedés szempontjából.
Ahogy a lenti grafikon is mutatja, a következő érdekes szint 50.000 dollár körül lesz majd. Ez szintén a következő Fibonacci-szintet is jelenti. Az 1,618-as Fibonacci-szint gyakran számít kritikus indikátornak az árfelfedezés előrejelzése szempontjából.
BTC/USD 4 órás diagram. Forrás: TradingView

Szintén érdemes még figyelni a 43.300 és 43.700 dollár közötti régiókat. A növekedés valószínűleg addig folytatódni is fog, amíg ez a terület tartja magát.
Mindenesetre akár egy éles zuhanás is bekövekezhet a bitcoin árfolyamában, ha nem sikerül tartani ezeket a szinteket.
Ha letörünk a 43.300 és 43.700 dolláros terület alá, az dominóeffektusként hatva további csökkenéseket idézhet elő azokra a szintekre, amelyekben korábban is tartózkodtunk. A következő támaszszint a 37.800 – 38.500 dolláros régió lesz, ha a 43.300 dollár elesik.

Forrás: TradingView

A dollár erősségi indexe (DXY) gyengeséget mutatott a 90 pontos átmeneti aljnál. Ezt az aljat egy bullish divergencia jelezte, ennek eredménye pedig egy kisebb, megkönnyebbült rali lett. Ez aztán 91,60 pontnál végződött, majd egy U-fordulattal zárult.
Az elsődleges kérdés a DXY számára most az, hogy vajon a 90 pontos szint tartható-e.

Ha így van, akkor a bullish divergencia továbbra is érvényes, és a 92 pont újbóli letesztelésére kell számítani. Egy ilyen felépülés akár visszahúzódáshoz is vezethet a kriptopiacon.
Ha azonban a DXY index folytatja a csökkenő trendet, akkor nem lesz akadály a kriptopiac előtt abban, hogy megüsse az 50.000 dolláros szintet.

A teljes kriptopiac értéke az 1,5 billió dollárt nyalogatja

Forrás: TradingView

A kriptopiac kapitalizációja egy elég erős lendülettel törte át korábbi rekordját. Csak egy kisebb újratesztelés történt 730 milliárd dollár környékén, ezt azonban szinte vertikális gyarapodás követte.
A kérdés most az, vajon a piac készen áll-e arra, hogy innen folytassa a növekedést a következő szintre, amely 2,1 billió dolláron lesz.
Ha korrekcióval találjuk magunkat szembe, akkor a bitcoin elveszítheti a 43.300 és 43.700 dolláros szintet, a kereskedők pedig 1,05 billió dolláros kapitalizációval találnák magukat szembe.

Olvastad már? A MasterCard bejelentette a kriptopénzek támogatását hálózatán

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!