A bitcoin és az ether jutalékai ismét az egekben vannak

-

Mindkét hálózat díjai rekormagasságban tartózkodnak, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy megállna az emelkedés.
A bitcoin-tulajdonosoknak jó napjaik vannak mostanában az árfolyam-emelkedések miatt, de ha el szeretnék küldeni valahová a coinokat, már nem annyira őszinte a mosoly.

Jelenleg az elmúlt három év legmagasabb átlagárát értük el, 25,46 dollárba kerül egyetlen tranzakció a BitInfoCharts számai alapján.
A Tesla nagy bejelentése óta gyakorlatilag emelkedő trendet mutatnak a jutalékok. Három nap alatt több, mint 100%-ot növekedtek, hiszen a múlt hétvégén még 11,45 dollár volt az átlag tranzakciós díj.
Persze a helyzet messze nem tragikus. A BTC árfolyama nemrég új rekordot állított be, és a fee még mindig messze van a mindenkori csúcstól. 2017 végére az átlagos küldési díj 55 dollárig nőtt.
Ráadásul sok elemző úgy véli, a tulajdonosok többsége inkább tartja a coinjait. Az egyik Bitcoin fejlesztő, Leon Johnson is úgy véli, ez jelenleg nem akkora nagy probléma:

„Az emberek többsége a hodl híve. Szóval nem érezzük hatalmas gondnak a jutalékok ügyét.”

Johnson azt is elmondta, hogy a Lightning Network és a hasonló második rétegű megoldások jók lennének, de az emberek többsége ezeket nem használja. A népszerűbb tárcák ugyanis nem támogatják ezeket.
Az Arcane kriptós elemzőcég egyik fejlesztője, Torkel Rogstad úgy fogalmazta ezt meg, hogy ha a jutalék mindig olcsó lenne, akkor a hálózat nem is lenne annyira hasznos.

„A tranzakciós díjak mértéke bizonyítja, hogy a felhasználók számára tényleg értéket biztosít a Bitcoin hálózata, akkor is használják, ha drága.”

A jutalékok akkor indulnak meg felfelé, mikor több felhasználó küldene egyszerre sok utalást. Ilyenkor, akinek sürgősebb, hajlandó felárat fizetni a bányászoknak, hogy az ő tranzakcióját vegyék előre.
Az Ethereum, a második legnagyobb kriptopénz ugyanezzel a problémával küzd. Az átlagos utalási díj elérte a 24,24 dollárt, a mindenkori csúcs pedig 25 dollárnál van.
Év elején ez az érték még csak 9 dolláron állt. Kisebb tranzakciók esetén felmerülhet az a jelenség, hogy az utalási díj több, mint maga a küldeni kívánt összeg.

A Consensys egyik fejlesztője, Jordan Lyall azt nyilatkozta, ahogy a Bitcoin esetében, úgy az Ethereumnál is nagyot nőtt az igény.
A defi platformok rengeteg embert tudtak bevonzani, márpedig a defi túlnyomó többsége az Ethereum hálózatán működik.
Számos projekt van, amely második rétegű megoldásként a skálázódást segítené elő, de a jelenlegi számok alapján egyelőre kevesen használják ezeket.

Olvastad már? A dollár gyengesége fűti az altcoinok raliját?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!