A bitcoin és az ether jutalékai ismét az egekben vannak

-

Mindkét hálózat díjai rekormagasságban tartózkodnak, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy megállna az emelkedés.
A bitcoin-tulajdonosoknak jó napjaik vannak mostanában az árfolyam-emelkedések miatt, de ha el szeretnék küldeni valahová a coinokat, már nem annyira őszinte a mosoly.

Jelenleg az elmúlt három év legmagasabb átlagárát értük el, 25,46 dollárba kerül egyetlen tranzakció a BitInfoCharts számai alapján.
A Tesla nagy bejelentése óta gyakorlatilag emelkedő trendet mutatnak a jutalékok. Három nap alatt több, mint 100%-ot növekedtek, hiszen a múlt hétvégén még 11,45 dollár volt az átlag tranzakciós díj.
Persze a helyzet messze nem tragikus. A BTC árfolyama nemrég új rekordot állított be, és a fee még mindig messze van a mindenkori csúcstól. 2017 végére az átlagos küldési díj 55 dollárig nőtt.
Ráadásul sok elemző úgy véli, a tulajdonosok többsége inkább tartja a coinjait. Az egyik Bitcoin fejlesztő, Leon Johnson is úgy véli, ez jelenleg nem akkora nagy probléma:

„Az emberek többsége a hodl híve. Szóval nem érezzük hatalmas gondnak a jutalékok ügyét.”

Johnson azt is elmondta, hogy a Lightning Network és a hasonló második rétegű megoldások jók lennének, de az emberek többsége ezeket nem használja. A népszerűbb tárcák ugyanis nem támogatják ezeket.
Az Arcane kriptós elemzőcég egyik fejlesztője, Torkel Rogstad úgy fogalmazta ezt meg, hogy ha a jutalék mindig olcsó lenne, akkor a hálózat nem is lenne annyira hasznos.

„A tranzakciós díjak mértéke bizonyítja, hogy a felhasználók számára tényleg értéket biztosít a Bitcoin hálózata, akkor is használják, ha drága.”

A jutalékok akkor indulnak meg felfelé, mikor több felhasználó küldene egyszerre sok utalást. Ilyenkor, akinek sürgősebb, hajlandó felárat fizetni a bányászoknak, hogy az ő tranzakcióját vegyék előre.
Az Ethereum, a második legnagyobb kriptopénz ugyanezzel a problémával küzd. Az átlagos utalási díj elérte a 24,24 dollárt, a mindenkori csúcs pedig 25 dollárnál van.
Év elején ez az érték még csak 9 dolláron állt. Kisebb tranzakciók esetén felmerülhet az a jelenség, hogy az utalási díj több, mint maga a küldeni kívánt összeg.

A Consensys egyik fejlesztője, Jordan Lyall azt nyilatkozta, ahogy a Bitcoin esetében, úgy az Ethereumnál is nagyot nőtt az igény.
A defi platformok rengeteg embert tudtak bevonzani, márpedig a defi túlnyomó többsége az Ethereum hálózatán működik.
Számos projekt van, amely második rétegű megoldásként a skálázódást segítené elő, de a jelenlegi számok alapján egyelőre kevesen használják ezeket.

Olvastad már? A dollár gyengesége fűti az altcoinok raliját?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!