A MasterCard bejelentette a kriptopénzek támogatását hálózatán

-

A MasterCard egymilliárd felhasználója számára teszi lehetővé a kriptovaluták használatát, több mint 30 millió kereskedőnél, azonban nem határozta meg, hogy mely valuták kerülnek majd támogatásra.

A MasterCard bejelentette, hogy 2021-ben támogatni kívánja a kriptovalutákat, megnyitva az utat ezzel közel egymilliárd felhasználójának, hogy világszerte több mint 30 millió kereskedőnél használhassák digitális eszközeiket.

A cég úgy véli, hogy a döntés kereskedői számára új ügyfeleket biztosíthat, emellett további bizalmat építhet ki a már meglévő ügyfelekkel is, akik már kezdtek áttérni a digitális eszközökre a hagyományos fiat opciókról.

„Ez a választás lehetőségéről szól: a MasterCard nem azért döntött így, hogy ezzel javasolja a kriptovaluták használatát. A döntésünk oka hogy lehetővé tegyük az ügyfelek, kereskedők és vállalkozások számára a digitális értékek mozgatását.”

A fizetési óriás ugyan megjegyezte, hogy a stablecoinokat támogatni kívánja „megbízhatóságuk és biztonságuk” miatt, további részleteket azonban nem közöltek terveikről.
A MasterCard közzétette négy alapvető kritériumát a leendő digitális eszközök értékelésére, melyek: az erőteljes fogyasztóvédelem (beleértve a fogyasztók adatait és biztonságát), a KYC folyamatok szigorú betartása, a helyi törvények és előírások betartása, valamint a fizetésekre vonatkozó stabilitás.
A vállalat azt is megjegyezte, hogy „aktívan együttműködik a világ több nagy központi bankjával” a központi banki digitális valuták (CBDC) támogatása érdekében.

A cég tavaly kiadott egy „virtuális homokozó” eszközt, melynek célja a CBDC-k használatának bemutatása a MasterCard infrastruktúrájában történő fogyasztói vásárlások teljesítésére.
A MasterCard közleményében a digitális eszközök iránti növekvő keresletről is beszámolt ügyfelei körében, és hozzátette, hogy sok felhasználó vásárolt kriptoeszközöket MasterCard kártyájával a jelenlegi bikapiac alatt.

„A digitális eszközök a pénzügyi világ egyre fontosabb részévé válnak.” – zárta közleményét a MasterCard.

„Azért vagyunk, hogy lehetővé tegyük az ügyfelek, kereskedők és vállalkozások számára hogy úgy mozgathassák digitális eszközeiket – legyen az hagyományos vagy kripto – ahogyan szeretnék. A te pénzed, a te választásod.”
A MasterCard eddig is jelentős erőforrásokat fordított a blokklánc-technológia feltárására. A vállalat jelenleg 89 blokkláncszabadalommal rendelkezik, emellett további 285 kérelme van függőben.
A fizetési szolgáltató már jó ideje foglalkozik kriptofizetésekkel is, a Wirexszel és a BitPayjel együttműködve hozott létre kriptoalapú kártyákat, azonban saját hálózatukon eddig egyetlen kriptovalutát sem engedélyeztek.
A MasterCard bejelentése a legújabb epizód a kriptovaluták intézményes elfogadásának sorozatában, amelyet már több hónapja forgatnak.
A héten a Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoin vásárlását jelentette be, hozzátéve, hogy hamarosan bitcoint is elfogad a cég járműveiért cserébe.
A múlt héten a PayPal is ráduplázott a kriptóra, és bejelentette, hogy kriptofizetési lehetőséget kínál 26 millió kereskedője számára, miután a korlátozott kriptoszolgáltatásai „meghaladták az előzetes elvárásokat.”
Egy héttel ezelőtt pedig, Al Kelly, a Visa elnöke és vezérigazgatója az első negyedéves beszámolója során megerősítette elkötelezettségét a kriptofizetésekkel kapcsolatban.
Megkezdődött a spekuláció, hogy mely technológiai cégek következnek a sorban: az RBC Capital Markets pénzügyi szolgáltató kijelentette, hogy az Apple-nek is a Tesla nyomdokaiba kell lépnie.
Elemzőjük, Mitch Steves azt írta az ügyfeleinek, hogy egy kriptotőzsde fejlesztése az Apple Walletbe jelentős új piacot teremtene a növekedés számára.

Olvastad már? Egy kriptopénz-támogató szenátor Wyomingba hívja Elon Muskot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.28.

Prémium Solana (SOL) A piac napközbeni gyengesége ellenére, ahogy a Bitcoin és az Ethereum küzd, a Solana (SOL) árfolyam trendje fenntartja az optimizmust. Annak ellenére, hogy a múlt...

A Solana lépést tud tartani az Ethereum emelkedésével? Az elemző 10x nyereségre ajánlja ezt a vírusszerűen terjedő AI altcoint!

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) egy lendületes hullámvölgyben van. A vezető DeFi platform árfolyama az elmúlt hetekben az egekbe szökött, megszilárdítva dominanciáját a területen. Az Ethereum jól megalapozott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!