A MasterCard bejelentette a kriptopénzek támogatását hálózatán

-

A MasterCard egymilliárd felhasználója számára teszi lehetővé a kriptovaluták használatát, több mint 30 millió kereskedőnél, azonban nem határozta meg, hogy mely valuták kerülnek majd támogatásra.

A MasterCard bejelentette, hogy 2021-ben támogatni kívánja a kriptovalutákat, megnyitva az utat ezzel közel egymilliárd felhasználójának, hogy világszerte több mint 30 millió kereskedőnél használhassák digitális eszközeiket.

A cég úgy véli, hogy a döntés kereskedői számára új ügyfeleket biztosíthat, emellett további bizalmat építhet ki a már meglévő ügyfelekkel is, akik már kezdtek áttérni a digitális eszközökre a hagyományos fiat opciókról.

„Ez a választás lehetőségéről szól: a MasterCard nem azért döntött így, hogy ezzel javasolja a kriptovaluták használatát. A döntésünk oka hogy lehetővé tegyük az ügyfelek, kereskedők és vállalkozások számára a digitális értékek mozgatását.”

A fizetési óriás ugyan megjegyezte, hogy a stablecoinokat támogatni kívánja „megbízhatóságuk és biztonságuk” miatt, további részleteket azonban nem közöltek terveikről.
A MasterCard közzétette négy alapvető kritériumát a leendő digitális eszközök értékelésére, melyek: az erőteljes fogyasztóvédelem (beleértve a fogyasztók adatait és biztonságát), a KYC folyamatok szigorú betartása, a helyi törvények és előírások betartása, valamint a fizetésekre vonatkozó stabilitás.
A vállalat azt is megjegyezte, hogy „aktívan együttműködik a világ több nagy központi bankjával” a központi banki digitális valuták (CBDC) támogatása érdekében.

A cég tavaly kiadott egy „virtuális homokozó” eszközt, melynek célja a CBDC-k használatának bemutatása a MasterCard infrastruktúrájában történő fogyasztói vásárlások teljesítésére.
A MasterCard közleményében a digitális eszközök iránti növekvő keresletről is beszámolt ügyfelei körében, és hozzátette, hogy sok felhasználó vásárolt kriptoeszközöket MasterCard kártyájával a jelenlegi bikapiac alatt.

„A digitális eszközök a pénzügyi világ egyre fontosabb részévé válnak.” – zárta közleményét a MasterCard.

„Azért vagyunk, hogy lehetővé tegyük az ügyfelek, kereskedők és vállalkozások számára hogy úgy mozgathassák digitális eszközeiket – legyen az hagyományos vagy kripto – ahogyan szeretnék. A te pénzed, a te választásod.”
A MasterCard eddig is jelentős erőforrásokat fordított a blokklánc-technológia feltárására. A vállalat jelenleg 89 blokkláncszabadalommal rendelkezik, emellett további 285 kérelme van függőben.
A fizetési szolgáltató már jó ideje foglalkozik kriptofizetésekkel is, a Wirexszel és a BitPayjel együttműködve hozott létre kriptoalapú kártyákat, azonban saját hálózatukon eddig egyetlen kriptovalutát sem engedélyeztek.
A MasterCard bejelentése a legújabb epizód a kriptovaluták intézményes elfogadásának sorozatában, amelyet már több hónapja forgatnak.
A héten a Tesla 1,5 milliárd dolláros bitcoin vásárlását jelentette be, hozzátéve, hogy hamarosan bitcoint is elfogad a cég járműveiért cserébe.
A múlt héten a PayPal is ráduplázott a kriptóra, és bejelentette, hogy kriptofizetési lehetőséget kínál 26 millió kereskedője számára, miután a korlátozott kriptoszolgáltatásai „meghaladták az előzetes elvárásokat.”
Egy héttel ezelőtt pedig, Al Kelly, a Visa elnöke és vezérigazgatója az első negyedéves beszámolója során megerősítette elkötelezettségét a kriptofizetésekkel kapcsolatban.
Megkezdődött a spekuláció, hogy mely technológiai cégek következnek a sorban: az RBC Capital Markets pénzügyi szolgáltató kijelentette, hogy az Apple-nek is a Tesla nyomdokaiba kell lépnie.
Elemzőjük, Mitch Steves azt írta az ügyfeleinek, hogy egy kriptotőzsde fejlesztése az Apple Walletbe jelentős új piacot teremtene a növekedés számára.

Olvastad már? Egy kriptopénz-támogató szenátor Wyomingba hívja Elon Muskot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!