Michael Sonnenshein, a Grayscale vezérigazgatója a CNBC műsorában elmondta, hogy Elon Musk után még több intézményi befektető és techvezető fektethet bitcoinba.

Sonnnenshein szerint az intézményi kereslet folytonos növekedést mutatott 2021 során. Emellett elmondta, hogy a Grayscale vagyonkezelő rekordévet zárhat.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Egyes kormányzati narratívákkal ellentétben Sonnnenshein szerint a szabályozások miatt nem kell aggódnia a befektetőknek, mivel sok befektető már jelenleg is elégedett az átláthatósággal.

Sonnnenshein elmondta:

„Az esetleges szabályozási aggodalmak az elsődleges vitatémának számítanak, de az emberek leginkább arról beszélnek, hogy nem aggódnak a szabályozások miatt. Sok döntéshozó rájött már, hogy mennyire átláthatóvá tették az egészet.”

Sonnnenshein szerint a legtöbb intézményi befektető boldogan fektet hosszú távon bitcoinba ahelyett, hogy mindent egy lapra tennének fel.

„Szerintem a második legnagyobb téma a méret és időzítés. A cégek alsó hangon 25, de inkább 100-200 bázispontban gondolkodnak. És már tudják, hogy nem kell egyszerre beszállniuk.”

A Tesla nemrég 770 bázispontot, vagyis készpénzkészletének 7,7%-át fektette bitcoinba. Sonnnenshein szerint a MicroStrategy stratégiája idővel elterjedhet.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A MicroStrategy 2020 során összesen 1 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt.

„Látták a MicroStrategy belépését és hisznek a bitcoin hosszú távú növekedésében. Tehát a bitcoin pillanatnyi árfolyama nem érdekli őket, ha úgy hiszik, hogy idővel jelentős növekedést hozhat.”

Sonnenshein szerint a bitcoin esetében már nem az a kérdés, hogy „miért?”, hanem az, hogy „miért ne?” Úgy gondolja, hogy Elon Muskot több cég is követheti a bitcoinvásárlásban.

„Nem lepne meg, ha egyfajta verseny alakulna ki. Michael Saylor, Jack Dorsey és Elon Musk már belépett. Számos úttörő követheti őket, mivel a kérdés már nem az, hogy miért? hanem az, hogy miért ne?”

Sonnenshein szerint 2021 újabb ígéretes év lehet a bitcoin számára, az intézményi kereslet máris megugrott az év elejéhez képest.

„Ha hihetünk a 2020-as rekordévet követő beutalásoknak, akkor elmondhatjuk, hogy idén nem csak tovább ment a növekedés, de még be is gyorsult. Sokkal kitartóbb és nagyobb az intézményi kereslet.”

Olvastad már? Egy kriptopénz-támogató szenátor Wyomingba hívja Elon Muskot

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂