A Grayscale vezérigazgatója szerint egyre több cég versenyez, hogy bitcoint vásároljon

-

Michael Sonnenshein, a Grayscale vezérigazgatója a CNBC műsorában elmondta, hogy Elon Musk után még több intézményi befektető és techvezető fektethet bitcoinba.

Sonnnenshein szerint az intézményi kereslet folytonos növekedést mutatott 2021 során. Emellett elmondta, hogy a Grayscale vagyonkezelő rekordévet zárhat.

Egyes kormányzati narratívákkal ellentétben Sonnnenshein szerint a szabályozások miatt nem kell aggódnia a befektetőknek, mivel sok befektető már jelenleg is elégedett az átláthatósággal.
Sonnnenshein elmondta:

„Az esetleges szabályozási aggodalmak az elsődleges vitatémának számítanak, de az emberek leginkább arról beszélnek, hogy nem aggódnak a szabályozások miatt. Sok döntéshozó rájött már, hogy mennyire átláthatóvá tették az egészet.”

Sonnnenshein szerint a legtöbb intézményi befektető boldogan fektet hosszú távon bitcoinba ahelyett, hogy mindent egy lapra tennének fel.
„Szerintem a második legnagyobb téma a méret és időzítés. A cégek alsó hangon 25, de inkább 100-200 bázispontban gondolkodnak. És már tudják, hogy nem kell egyszerre beszállniuk.”
A Tesla nemrég 770 bázispontot, vagyis készpénzkészletének 7,7%-át fektette bitcoinba. Sonnnenshein szerint a MicroStrategy stratégiája idővel elterjedhet.

A MicroStrategy 2020 során összesen 1 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt.

„Látták a MicroStrategy belépését és hisznek a bitcoin hosszú távú növekedésében. Tehát a bitcoin pillanatnyi árfolyama nem érdekli őket, ha úgy hiszik, hogy idővel jelentős növekedést hozhat.”

Sonnenshein szerint a bitcoin esetében már nem az a kérdés, hogy „miért?”, hanem az, hogy „miért ne?” Úgy gondolja, hogy Elon Muskot több cég is követheti a bitcoinvásárlásban.

„Nem lepne meg, ha egyfajta verseny alakulna ki. Michael Saylor, Jack Dorsey és Elon Musk már belépett. Számos úttörő követheti őket, mivel a kérdés már nem az, hogy miért? hanem az, hogy miért ne?”

Sonnenshein szerint 2021 újabb ígéretes év lehet a bitcoin számára, az intézményi kereslet máris megugrott az év elejéhez képest.
„Ha hihetünk a 2020-as rekordévet követő beutalásoknak, akkor elmondhatjuk, hogy idén nem csak tovább ment a növekedés, de még be is gyorsult. Sokkal kitartóbb és nagyobb az intézményi kereslet.”

Olvastad már? Egy kriptopénz-támogató szenátor Wyomingba hívja Elon Muskot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!