Oroszország beszerezte eddigi legnagyobb bitcoinbányász készletét

-

Oroszországban egy névtelen ügyfél 20.000 bitcoinbányász egységet rakott össze a BitRiver egyik szibériai helyszínén.

Állítólag Oroszország több ezer kriptovaluta-bányász ​​eszközt importált a kriptopiac hatalmas ralija alatt.
A BitRiver – Oroszország legnagyobb kripto bányászati ​​szolgáltatójának – vezetője azt állította, hogy egy helyi ügyfélhez több mint 20.000 kriptobányászati ​​eszköz érkezett – írta a Kommersant nevű orosz hírügynökség február 10-én.
Igor Runets, a BitRiver alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy az importált hardverek teljes bányászati ​​teljesítménye 70 MWh, amely állítólag Oroszország legnagyobb kriptobányászati ​​hardverkészletét jelenti.
Runets azt mondta, hogy a hardvert 2020 decemberében szállították ki, és azonnal üzembe is helyezték bitcoinbányászatra Bratskban – Oroszország egyik legnagyobb vízerőművével rendelkező városában.
Runets megjegyezte, hogy a bányászegységeket Ázsiából importálták.
A BitRiver szóvivője a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a vállalat nem hozhatja nyilvánosságra sem az orosz ügyfél nevét, sem a hardver pontos származási helyét, azonban hozzátette, hogy a bányászati ​​adatközpontot a BitRiver egyik telephelyén hozták létre.

A BitRiver nem hozta nyilvánosságra az importált egységek pontos típusát. A Kommersant szerint az importált tételek ára 40 és 60 millió dollár között lehet.
Annak ellenére, hogy Oroszország 2021 januárjában elfogadta a digitális pénzügyi eszközökről szóló kriptotörvényét, kisebb bizonytalanság uralkodik az ország kriptobányászatával kapcsolatban, mivel a törvény nem ad egyértelmű szabályozási keretet az ipar számára.
2020 szeptemberében a helyi hatóságok még azt is javasolták, hogy tiltsák be a kriptobányászatért járó fizetést a bányászok számára.

Olvastad már? Az IOHK közel jár egy hatalmas Cardano-kormányzati szerződés megkötéséhez Afrikában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!