Oroszország beszerezte eddigi legnagyobb bitcoinbányász készletét

-

Oroszországban egy névtelen ügyfél 20.000 bitcoinbányász egységet rakott össze a BitRiver egyik szibériai helyszínén.

Állítólag Oroszország több ezer kriptovaluta-bányász ​​eszközt importált a kriptopiac hatalmas ralija alatt.
A BitRiver – Oroszország legnagyobb kripto bányászati ​​szolgáltatójának – vezetője azt állította, hogy egy helyi ügyfélhez több mint 20.000 kriptobányászati ​​eszköz érkezett – írta a Kommersant nevű orosz hírügynökség február 10-én.
Igor Runets, a BitRiver alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy az importált hardverek teljes bányászati ​​teljesítménye 70 MWh, amely állítólag Oroszország legnagyobb kriptobányászati ​​hardverkészletét jelenti.
Runets azt mondta, hogy a hardvert 2020 decemberében szállították ki, és azonnal üzembe is helyezték bitcoinbányászatra Bratskban – Oroszország egyik legnagyobb vízerőművével rendelkező városában.
Runets megjegyezte, hogy a bányászegységeket Ázsiából importálták.
A BitRiver szóvivője a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a vállalat nem hozhatja nyilvánosságra sem az orosz ügyfél nevét, sem a hardver pontos származási helyét, azonban hozzátette, hogy a bányászati ​​adatközpontot a BitRiver egyik telephelyén hozták létre.

A BitRiver nem hozta nyilvánosságra az importált egységek pontos típusát. A Kommersant szerint az importált tételek ára 40 és 60 millió dollár között lehet.
Annak ellenére, hogy Oroszország 2021 januárjában elfogadta a digitális pénzügyi eszközökről szóló kriptotörvényét, kisebb bizonytalanság uralkodik az ország kriptobányászatával kapcsolatban, mivel a törvény nem ad egyértelmű szabályozási keretet az ipar számára.
2020 szeptemberében a helyi hatóságok még azt is javasolták, hogy tiltsák be a kriptobányászatért járó fizetést a bányászok számára.

Olvastad már? Az IOHK közel jár egy hatalmas Cardano-kormányzati szerződés megkötéséhez Afrikában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!