Hamarosan a Cardano blokkláncán is integrálásra kerül a Wolfram Alpha

-

A Wolfram Alpha, egy nagy számítási motor, amely olyan jelentős szolgáltatásoknak jelent mögöttes technológiát, mint az Apple Siri asszisztense, már a Cardano blokkláncáról integrálja az adatokat.

Egy csütörtöki bejelentés szerint a Wolfram Blockchain Labs (WBL) – a Wolfram Research leányvállalata partnerségre lépett a Charles Hoskinson-vezette IOHK-val.

Az együttműködés keretén belül a WBL integrálni fogja a Cardano blokkláncának adatait a Wolfram Alphába, amely lehetővé teszi majd a fejlesztőknek, hogy külső adatokat integrálhassanak a Cardano okosszerződéseibe.
Az új partnerség különösen az úgynevezett „avantgárd orákulumok” számára lesz majd hasznos, amelyek a vállalat szerint fontos részét képezik a fejlett okosszerződéseknek.
A bejelentés szerint a WBL és az IOHK 2021-ben indítja útjára a funkciót, az integráció pedig még az idei évben megvalósulhat.
A Wolfram számítási technológiája és tudásbázisa korábban már integrálásra került a legnagyobb blokkláncplatformokon, köztük a Bitcoin és az Ethereum hálózatán is.
Szintén korábbi partnernek számít az ARK blokklánckeretrendszer, valamint a Bloxberg, egy jelentős blokklánckezdeményezés, amelyet a Max Planck Társaság fémjelez.
Ezenfelül, az IOHK szoros kapcsolatban áll a WBL-lel az okosszerződés-alapú alkalmazások fejlesztésében. Mindez része azon küldetésüknek, hogy elérhetővé tegyék a blokkláncalapú kereskedelmi és üzleti modellek átalakulását.

Az együttműködés nyomán a WBL-nek szintén szándékában áll néhány, Cardanóval kapcsolatos tartalom feltöltése tananyagjai közé, amely segítheti a fejlesztőket abban, hogyan használják ki a legjobban a Wolfram eszközeit és orákulumait a Cardano számára.
A Wolfram Alpha egy természetes nyelveket feldolgozó eszköz, amely az Apple Siri és az Alexa alapját is biztosítja.
A Wolfram Research által fejlesztett Wolfram Alpha egy ún. „válaszmotorként” működik, vagyis tényleges kérdésekre ad választ úgy, hogy azt közvetlen számítások révén, egy strukturált adathalmazból alkotja meg.

Olvastad már? Túl a 20.000-en – boldog ATH-t mindenkinek!

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!