Az S2F modell alapján a bitcoin menetel a 100 ezer dolláros cél felé

-

A megjósolt árfolyam elérése a számítási metódus alapján most valószínűbb, mint eddig bármikor, ezt az adatok is igazolják. Persze most is van, aki szkeptikus, és úgy véli, a BTC túlértékelt.

Az árfolyam precízen követi a S2F modell által felrajzolt árfolyamgörbét, és a befektetőknek már nem kell tovább várni a bikákra, azok megérkeztek.

Ezt osztotta meg a híres-hírhedt elemző, PlanB a Twitteren. A tegnapi tweetjében a S2F modell bitcoinos változatának a megalkotója úgy fogalmazott, hogy a növekedés tervszerűen halad, és megfelel a jelenlegi felezési ciklusban várt számoknak.

A BTC elérte a S2F előrejelzés 23562 dolláros célárát

A héten hatalmas volatilitást láthattunk, de a modell továbbra is úgy tűnik, hogy pontosan jelzi előre a várható árfolyamokat.
A kritikusok szerint viszont most nem úgy fog történni, mint az eddigi emelkedések során, főleg nem úgy, ahogy 2017-ben. Most egy elnyújtottabb, és laposabb emelkedést várhatunk, legalábbis szerintük.
PlanB viszont kiemelte, hogy ha májustól nézzük a grafikont, az idei felezéstől, és összevetjük a 2012-es és a 2017-es mozgásokkal, akkor az idei „sokkal inkább tankönyvbe illő eddig”.

„El lehet felejteni az elnyújtott ciklust és a csökkenő hozamot.”


A BTC mostani felugrása 23000 fölé teljesen kitöltötte a S2F modellben lévő rést. Az előtte tapasztalt 20000 dolláros rövid oldalazás tulajdonképpen elmaradt a várakozásoktól.
Viszont az már kiderült, hogy november hónapban már a 2016-os emelkedéseit is felülmúlta a vezető kriptó.
A S2F modellnek több különböző változata is létezik, nagyjából 100 ezer és 576 ezer USD közé várják a mostani ciklus tetejét, mielőtt 2024-ben megkezdődik a következő.
Most a héten pedig a BTC tűpontosággal elérte a modell által megadott jelenlegi célárat 23562 dollárnál.

Forrás: Digitalik

A BTC fair ára 12000 dollár lenne

A szkeptikusokat felbőszítve, egyre több intézményi befektető osztja ugyanezt a nézetet, amely szerint drasztikus emelkedés várható. Erre pedig hajlandóak nagy pénzeket is feltenni.
Ezen a héten az One River Asset Management befektető-óriás osztotta meg a terveit, amelyek alapján, 2021 elején közel 1 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolna.
Egy másik nagy cég, a Guggenheim, amely szintén előjegyeztette magának a vásárlási jogot, nagyjából 400 ezer dollárra becsüli a fair árfolyamot. Ez az aktuálisnál 1600%-kal magasabban van.
Mostanra a medvék mögül kifarolt a támogatók többsége. A maradók között van Claude Erb, a befektető-menedzser, aki a „The Golden Dilemma” című könyvével lett népszerű. Ebben a műben az arany ellen érvel, hogy annyira nem is jó az infláció elleni védekezéhez.

Most kiadott egy új tanulmányt, „A BTC pont olyan, mint az arany, kivéve, amikor nem” címmel. Ebben a hálózati hatás segítségével állít fel egy új árképzési modellt, amely alapján az elméleti csúcsárfolyam 74000 dollár.
Az összefoglalóból megtudhatjuk, hogy „a bitcoinnak nincs visszakövethető története, mint infláció elleni védekezőeszköz, értéktároló, vagy biztos menedék”.

„A BTC ára alaposan csökken, ha az úgynevezett Bitcoin-hálózat értékét vesszük alapul, és abból indulunk ki. Ez alapján mind az arany, mind a bitcoin 50%-kal van a fair ára fölött most.”

Olvastad már? Robert Kiyosaki elárulta jövőre miért érheti el az 50.000 dollárt a bitcoin árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!