A DeVere vezérigazgatója szerint 2021-ben akár megduplázódhat a bitcoin árfolyama

-

Egy újabb intézményi szereplő osztotta meg bitcoinjóslatát.

Nigel Green, a dubaji deBere Group pénzügyi tanácsadócég alapítója és vezérigazgatója szerint még csak most kezdődik a bitcoin parabolikus növekedése.

Egy csütörtökön megjelent cikkben Green azt mondta, hogy a bitcoin számára újabb „rekordév” várható 2021 során, az árfolyam 50%-ot emelkedhet, vagy akár meg is duplázódhat.
Csütörtökön a bitcoin először lépte át a 23.000 dollárt. A vezető kriptopénz egészen 23.777 dollárig emelkedett a Bitstamp tőzsdén, majd kisebb esés történt.
A jelenlegi árfolyam alapján Green szerint 34.500-46.000 dollárig nőhet az árfolyam a jövő év során.
Green elmondta, hogy a bitcoin nem egyenesen fog felfelé emelkedni, de az intézményi befektetők lépése nagy megkönnyebbülést jelenthet a fogyasztók számára, így adottak a körülmények az új árfolyam kialakulásához.
Azt írta:

„A világ legnagyobb intézményei, köztük multinacionális fizetési cégek és Wall Street-i óriások is kezdenek beszállni, és ezzel hatalmas szakértelmet és tőkét hoznak magukkal, amely tovább fokozza a fogyasztók érdeklődését.”

Green cége már régóta kutatja a digitális eszközöket. A múlt hónap során kiadták egy kérdőív eredményeit, amely alapján a válaszadók 73%-a bízik a kriptopénzekben. Ez 68%-os emelkedés 2019-hez képest. Ez a kérdőív fontos fordulópont lehet a milliomos befektetők véleményeiről.

Jelenleg az intézményi kereslet hajtja a bitcoin bika piacát, és ez a fő különbség a 2017-es bika piachoz képest.
Egy másik fontos tényező, hogy a bitcoin kitűnő biztosíték lehet az infláció és a makrogazdasági bizonytalanságok ellen, melyet Green is hangsúlyozott a cikkben.

„A kormányok gazdaságélénkítései és növekvő kiadásai miatt a befektetők a bitcoint választják mint infláció elleni biztosíték.”

Olvastad már? Hogyan váltsad fiat pénzre a kriptódat?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!