Robert Kiyosaki elárulta, jövőre miért érheti el az 50.000 dollárt a bitcoin árfolyama

-

Robert Kiyosaki, a „Gazdag papa, szegény papa” bestseller írója szerint 2021-ben 50.000 dollárig emelkedhet a bitcoin.

Kiyosaki szerint 2021-ben további intézményi befektetők szállhatnak be, amely tovább növelheti az árfolyamot. De mégis miért beszélt Kiyosaki az intézmények belépéséről?

Kiyosaki egy ingatlanmogul és nemesfémbefektető, aki korábban többször is megosztotta véleményét az olyan vagyontárolási eszközökről, mint az ezüst.
Az intézmények belépése alapján 20.000 dollár alatt lehet érdemes beszállni a bitcoinba, mivel jövőre akár 50.000 dollárig is emelkedhetünk.

„Örülök, hogy vásároltam bitcoint. A következő állomás 50.000 dollár. 2021-ben hatalmas intézményi befektetők léphetnek be, így érdemes lehet még 20.000 dollár alatt bevásárolni. Ha lemaradtál a bitcoinról, akkor vegyél ezüstöt. AOC Green New Deal terve miatt megugorhat az ezüst. Amerika bajban van, de fényes lehet a jövő az arany- és ezüstbefektetők számára.


Ha a bitcoin eléri az 50.000 dollárt, akkor összértéke nagyjából 928 milliárd lenne, amely az arany összértékének 10,3%-a a jelenlegi 2,9 %-hoz képest.
A bitcoin kitűnő helyzetben van ahhoz, hogy tovább emelkedjen, mivel jelenleg nem követi a tőzsdéket.
Az olyan hagyományos befektetések mint az arany, gyakran zuhanni kezdenek, amikor megindulnak az amerikai értékpapírok. A bitcoin esetén azonban alacsony az összefüggés a tőzsdékkel, így akkor is emelkedhet, ha a tőzsdék szárnyalnak.

Az elmúlt 24 óra során például 4,5%-ot emelkedett az árfolyam.
A bitcoin együtt nőtt az arannyal, miközben az ázsiai piacok zuhantak, és az amerikai részvények is visszaestek.
Holger Zschaepitz, a Welt elemzője elmondta:

„Az ázsiai részvények az európai és amerikai piacokkal együtt estek, mivel a Wall Street óvatos a vírus miatt létrejött gazdaságélénkítő tervek miatt. A 10 éves államkötvények kamata kevesebb mint 0,9%, a dollár pedig stabilan tartja az 1,2153 dollár/euró árfolyamot. Az arany 1839 dollárig emelkedett, a bitcoin pedig 19.100 dolláron áll.”

A bitcoin és a részvények közötti korreláció hiányának két oka lehet. Először is, amikor a kockázatos befektetési eszközök növekedni kezdenek, akkor a bitcoin is velük szokott emelkedni.
Másodszor, a részvények értéke nagyot ugrott, mivel a központi bankok nagy pénznyomtatásba kezdtek. A lazított gazdasági körülmények pedig a bitcoinnak is kedvezhetnek, mivel kitűnő biztosíték lehet az inflációval szemben.

A CME és a Grayscale tovább folytatja a kereskedést

A CME határidős piacán 1,07 milliárd dollárnyi nyitott szerződés van, nem sokkal lemaradva az OKEx és a Binance Futures mögött.
Az adatok pedig azt mutatják, hogy az intézményi érdeklődés olyan szinten áll, hogy az intézményekre kihegyezett tőzsdék forgalma kezdi meghaladni a hagyományos tőzsdék volumenét.
A Grayscale vagyona december 15-én átlépte a 13 milliárd dollárt, amely szintén azt jelzi, hogy jelentősen megnövekedett a bitcoin iránti kereslet.


Úgy tűnik, hogy a MicroStrategy, a Square és a MassMutual után egyre több intézmény készül beszállni a kriptopiacra.

Olvastad már? MassMutual beszállása bizonyítja, hogy egyre nagyobb a kereslet a kriptopénzek iránt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!