Még egy kisebb biztosító vagy nyugdíjalap beszállása is hatalmas löketet adhat a bitcoinnak.

A JPMorgan befektetési bank szerint a MassMutual 100 millió dolláros bitcoinvásárlása azt mutatja, hogy egyre nő a kereslet a kriptopénz iránt.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Nikolaos Panigirtzoglou, a JPMorgan stratégája december 11-én elmondta a befektetőknek, hogy a family office-ok és tehetős befektetők mellett már nyugdíjalapok és biztosítok is kezdenek bitcoinba fektetni.

Szakértők szerint a biztosítok és nyugdíjalapok nem fektetnének nagy összegeket bitcoinba, de bármennyi érdeklődés hatalmas löketet adhat a bitcoin számára.

Ha az USA, az Egyesült Királyság, Japán és az eurózóna nyugdíjalapjai és biztosítói 1%-ot fektetnének a bitcoinba, már az is további 600 milliárd dollárt jelentene a bitcoin számára. Ez a bitcoin jelenlegi összértékének közel duplája, amely jelenleg 356 milliárd dolláron áll.

A MassMutual befektetése egy újabb mérföldkő a bitcoin számára. Látható, hogy az elkövetkező évek során jelentősen megemelkedhet a bitcoin iránti kereslet ahogy a MassMutualt követve egyre több biztosító és nyugdíjalap fog beszállni.

A massachusettsi székhelyű MassMutual biztosító december 11-én jelentette be, hogy 100 millió dollárnyi bitcoint vásároltak befektetési szándékkal.

A MassMutual elmondta, miszerint céljuk „részt venni a digitális világ növekvő gazdaságában.

A MassMutual mellett a MicroStrategy pénzügyi intézmény további 400 millió dollárnyi bitcont vásárolna.

Mára a bitcoin lett a MicroStrategy elsődleges befektetése, miután augusztusban és szeptemberben 425 millió dollárnyi bitcoint vásároltak.

Olvastad már? 100 millió dollárnyi bitcoint vett egy 169 éves biztosítótársaság

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂