A Blockfolio arra jutott, hogy jelenleg a Bitcoin megbízhatóbb, mint az Egyesült Államok kincstára.

A hétvégén feltörték az Államok Pénzügyminisztériumának a szervereit, a kriptoközösség hamar reagált a hírekre.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A Reuters információi szerint egy különösen hozzáértő hekkercsoport követte el a támadást, amelyért egy külföldi kormányzat a felelős.

A nyomozásban résztvevő források szerint a jelek eddig Oroszországra utalnak. Az Államkincstár rendszere mellett a Nemzeti Hírközlési Hivatal, és a Kereskedelmi Minisztérium is terítékre került.

Alig egy hónappal ezelőtt Trump elnök menesztette a Belbiztonsági Hivatal kiberbiztonsági vezetőjét, Chris Krebs-et.

A Reuters azt állítja, hogy a Microsoft Office webes szolgáltatásain keresztül hónapok óta megfigyelték a Hírközlési Hivatal levelezését. Vélhetően további ügynökségek is kompromittálódtak, de ezekről egyelőre nem érkezett hír.

A kriptoközösség kihasználta a lehetőséget, hogy a világ legerősebb ügynökségi hálózatainak a feltörése kapcsán rávilágítson a Bitcoin előnyeire.

Anthony Pompliano Twitteren elmondta, hogy a Bitcoin „sosem volt meghekkelve”, a Kraken vezetője, Dan Held szerint pedig „soha nem is lesz”.

A Blockfolio inkább kiberbiztonsági oldalról közelítette meg a kérdést, és úgy fogalmazott, az ügynökségek titkosítási protokolljai esetleg idejétmúltak lehetnek, ellentétben a BTC által is használt SHA265-tal.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Azt nem tudni, hogy a betörés lopással is társult-e. Egyelőre úgy néz ki, hogy mindössze az információk kerültek illetéktelen kezekbe, és csak azok, amelyek az adott email-rendszerben is bent voltak.

Taylor Monahan, a MyCrypto alapítója summázta a legprovokatívabban a dolgot, arra utalva, hogy 2020-ban a pénzelit több dollárt teremtett a semmiből, mint az ország eddigi teljes történelme alatt összesen.

„Ne viccelődjünk már. Az Államkincstár már régóta meg van hekkelve, belsősök által.”

Olvastad már? Megváltozott a 2017 előtt még bitcoinkritikus CNBC-műsorvezető véleménye

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂