A Bitcoint sosem hekkelték meg, ellentétben az USA Államkincstárával

-

A Blockfolio arra jutott, hogy jelenleg a Bitcoin megbízhatóbb, mint az Egyesült Államok kincstára.

A hétvégén feltörték az Államok Pénzügyminisztériumának a szervereit, a kriptoközösség hamar reagált a hírekre.

A Reuters információi szerint egy különösen hozzáértő hekkercsoport követte el a támadást, amelyért egy külföldi kormányzat a felelős.
A nyomozásban résztvevő források szerint a jelek eddig Oroszországra utalnak. Az Államkincstár rendszere mellett a Nemzeti Hírközlési Hivatal, és a Kereskedelmi Minisztérium is terítékre került.
Alig egy hónappal ezelőtt Trump elnök menesztette a Belbiztonsági Hivatal kiberbiztonsági vezetőjét, Chris Krebs-et.
A Reuters azt állítja, hogy a Microsoft Office webes szolgáltatásain keresztül hónapok óta megfigyelték a Hírközlési Hivatal levelezését. Vélhetően további ügynökségek is kompromittálódtak, de ezekről egyelőre nem érkezett hír.
A kriptoközösség kihasználta a lehetőséget, hogy a világ legerősebb ügynökségi hálózatainak a feltörése kapcsán rávilágítson a Bitcoin előnyeire.
Anthony Pompliano Twitteren elmondta, hogy a Bitcoin „sosem volt meghekkelve”, a Kraken vezetője, Dan Held szerint pedig „soha nem is lesz”.
A Blockfolio inkább kiberbiztonsági oldalról közelítette meg a kérdést, és úgy fogalmazott, az ügynökségek titkosítási protokolljai esetleg idejétmúltak lehetnek, ellentétben a BTC által is használt SHA265-tal.

Azt nem tudni, hogy a betörés lopással is társult-e. Egyelőre úgy néz ki, hogy mindössze az információk kerültek illetéktelen kezekbe, és csak azok, amelyek az adott email-rendszerben is bent voltak.
https://twitter.com/blockfolio/status/1338224102998466564?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1338224102998466564%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fbitcoin-never-gets-hacked-crypto-players-respond-to-us-treasury-breach
Taylor Monahan, a MyCrypto alapítója summázta a legprovokatívabban a dolgot, arra utalva, hogy 2020-ban a pénzelit több dollárt teremtett a semmiből, mint az ország eddigi teljes történelme alatt összesen.

„Ne viccelődjünk már. Az Államkincstár már régóta meg van hekkelve, belsősök által.”

Olvastad már? Megváltozott a 2017 előtt még bitcoinkritikus CNBC-műsorvezető véleménye

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!