A legtöbb befektető szerint egyáltalán nem fogja elérni az 50 ezer dollárt a bitcoin

-

A Genesis Mining, egy bányászplatform nemrégiben publikálta a felmérését, amelyben 1000, jelenlegi, és korábbi BTC-befektetőt kérdeztek meg az USA-ból.
Az egyik legmeglepőbb eredmény pedig az, hogy a legtöbbjük szerint 2030-ra sem lesz 50 ezer dollár felett az árfolyam, az 500 ezer dollárt pedig csak 3,5%-uk jelölte meg lehetségesként.

Kétharmaduk mindenesetre meg van győződve arról, hogy mint értéktároló, a bitcoin jobban működik, mint a dollár.
A válaszadók fele szerint a következő 5-10 évben a BTC túl fogja teljesíteni az aranyat, az ingatlanszektort, és a részvénypiacot is. 65%-uk pedig úgy véli, az idő előrehaladtával folyamatosan növekedni fog az értéke.

A medvés forgatókönyv

Általánosságban pozitív a hozzáállás a kriptóhoz, mégis csak 17% gondolja úgy, hogy 2030-ra elérheti az árfolyam az 50000 dolláros szintet.
Ebben az az érdekes, hogy a jelenlegi árfolyamról ez mindössze 160%-os emelkedést jelentene tíz éves időtávon, holott egyedül idén, 2020-ban már 166,5% erősödést produkált a bitcoin.
Egy másik 17% egyenesen azt gondolja, hogy erről az árszintről csak lefele fog menni a jegyzés a következő dekádban, és nagyjából ugyanennyien gondolják azt is, hogy nem lenne bölcs döntés további emelkedésre spekulálni.
Összességében tehát a többség, 50,1% úgy véli, nem fog többet érni a BTC 10 év múlva sem. Ezen belül egyharmaduk szerint 10000 USD vagy kevesebb, 11,8%-uk szerint pedig 1000 USD vagy kevesebb lesz az ár.
A negatív jövőt elképzelők harmada szerint az esés a szabályozási problémák miatt fog bekövetkezni, egyötödük pedig úgy véli, hogy a kormányzatok megpróbálkoznak majd a BTC betiltásával.
Itt is van egy 17%-os részeredmény, akik ide tartoznak, azok szerint egy másik kriptopénz, vagy egy állami, központi banki digitális pénz fogja elhódítani a bitcoin piaci dominanciáját. 16%-uk szerint a meredeken emelkedő árfolyamok trendje idővel teljesen el fog tűnni.
10%-uk pedig úgy fogalmazott, hogy a jövőben egyszerűen nem lesz érdemi felhasználási módja a bitcoinnak.

A bikás forgatókönyv

A skála másik végén az optimisták vannak, a megkérdezettek egy-tizede szerint akár a hat számjegyű árfolyamot is elérhetjük 2030-ra, 2,5% szerint pedig a félmillió dollár is lehetséges.
30% szavazott arra, hogy a fiat pénzekbe vetett bizalom tovább csökken, ez pedig növeli a bitcoin elfogadottságát.
25,8%-uk pedig egy nagy gazdasági válságot jósol, amely széles körben elterjeszti a kriptopénzeket.
A válaszadók fele elmondta, a jelenleginél sokkal több elfogadási lehetőséget látnak a BTC számára, függetlenül attól, hogy milyen külső politikai erők próbálják befolyásolni a rendszert.

Kiket kérdeztek meg?

A felméréshez igyekeztek vegyes célcsoportot összeszedni, a megkérdezettek negyede a vagyona felét tartja a bitcoinban, egy negyede 10 és 50% között, egy negyede 1 és 10% között, a fennmaradó pedig mindössze 1%-os kitettséggel rendelkezik.
A Grayscale is végzett felmérést nemrég, nekik a résztvevők 39%-a nyilatkozott úgy, hogy a járványhelyzet miatt a teljesen digitális BTC egyre vonzóbbnak tűnik.
A múlt hónapban a DeVere Group interjúvolt meg 700 vagyonos embert, és a milliomosok 73%-a úgy válaszolt, hogy vagy már most is rendelkezik bitcoinnal, vagy pár éven belül tervezi a vásárlását.

Olvastad már? MassMutual beszállása bizonyítja, hogy egyre nagyobb a kereslet a kriptopénzek iránt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!