A kínai lakosok már 20.000 tranzakciót bonyolítottak le egy digitális jüant tesztelő programban

-

A kínai lakosok már nagyjából 20.000 tranzakciót bonyolítottak le a JD.com e-kereskedelmi óriáson a digitális jüan egy pilot programjának részeként.

A Global Times helyi médium értesülései szerint a JD.com jelentéseiből az derül ki, hogy a ’80-as és ’90-es években született résztvevők 80%-a péntek éjjeltől arra használta a platformot, hogy a digitális valutában bonyolítson le tranzakciókat – miközben egy tranzakció értéke még az 1527 dollárt is meghaladta.

Az e-kereskedelmi oldal azt követően tette közzé a számadatokat, hogy Szucsou városa élesben is tesztelte a digitális jüant a „Double Twelve” vásárlási fesztiválon, amelyben 10.000 fizikai bolt vett részt.
A szucsoui próba egyike annak a számtalannak, amelyet Kína-szerte folytatnak a jegybank által kibocsátott digitális valuta tesztelésére.
A város önkormányzata a jelentések szerint nagyjából 100.000 „vörös borítékot” – a kínai ajándékozás hagyományos módja – osztott szét lottó formájában lakosai között, összesen 3 millió dollárnyi digitális jüan értékben.
Októberben Sencsen városa indított el egy hasonló pilot programot, hogy így promotálják a digitális valutát. Ott összesen 1,5 millió dollárnyi digitális jüan üthette 50.000 nyertes markát.

„2021-ben Kína még több forgatókönyvet talál majd ki a digitális jüan tesztelésére, de a kiterjedt elindítás továbbra is valószínűtlen” – mondta Cao Yin, a Digital Renaissance Foundation igazgatója Sanghajban.

Hozzátette, hogy a kínai kormány valószínűleg folytatni fogja majd az irányított teszteket, egészen addig, amíg a vezetők nem lesznek biztosak abban, hogy a digitális valuta kibocsátása teljesen biztonságos:

„Csak saját magunkkal kell versenyeznünk ezt illetően, nincs szükség arra, hogy rohanjunk.”

A Kínai Jegybank még áprilisban indította el a digitális jüan pilot programját Sencsenben, Csengtuban, Szucsouban és Xiong’anban. Novemberig állítólag már több mint 4 millió tranzakciót dolgoztak fel, összesen nagyjából 300 millió dollár értékben.

A próbák elindulása óta a jegybank bejelentette, hogy Pekinggel, Tiencsinnel, valamint a környező Hopej tartománnyal tovább növelnék a tesztelővárosok számát.
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a bank még a 2022 februárjában Pekingben esedékes téli olimpiai játékok előtt szeretné, ha a még csak tesztfázisban járó projekt végleg kigördülne.

Olvastad már? A Fidelity Investments vezérigazgatója bullish a bitcoint illetően

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!