További 650 millió dollárnyi bitcoin vásárolna a MicroStrategy – a pénz már megvan

-

Az amerikai Microstrategy üzletiintelligencia-vállalat tegnap bejelentette, hogy további 650 millió dollárért fog bitcoint vásárolni.

A befektetőknek küldött tegnapi értesítőjükben a cég azt mondta, hogy nemrég zártak le egy 650 millió dollár összértékű, hitelviszonyt megtestesítő értékpapír-eladást. Hétfőn még csak 400 millió dollárnál jártak.

Mint mondják, az értékpapírok eladási folyamatából összegyűjtött pénzt – nagyjából 634,9 millió dollárt a kedvezmények, díjak és kiadások levonása után – áll szándékukban bitcoinba fektetni.

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója a bitcoin nagy hívőjének számít. Korábban 500 millió dollárnyit vett a valutából az idei év második felében. A vásárlás óta szakadatlanul a coinról tweetel.

Saylor egyike annak a számos, jelentős vagyonnal rendelkező intézményi befektetőnek, akik az idei évebn döntöttek bitcoinbefektetés mellett.

Ők mind új pénzbeáramlásokat jelentettek a kriptopénzek piacára, és újra fellendítették a bitcoin iránti érdeklődést.

November és december fordulóján aztán a bitcoin sikeresen fel is állította legújabb csúcsát a CoinGecko független kriptoadataggregátor adatai alapján.

A MicroStrategynek 0,75%-os éves kamatot kell fizetnie befektetőinek 2021 júniusa és 20205 júniusa között, hacsak nem vásárolja vissza a most eladott hitelt.

A befektetők az értékpapírokat részvényekre és készpénzre válthatják át.

Olvastad már? A Polkadotról érkezik a Cardano első defiprojektje

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!