A Glassnode igazgatója szerint akár tízszeresére is nőhet a bitcoin árfolyama

-

Rafael Shultze-Kraft, a Glassnode technikai igazgatója megosztott több láncmutatót is, melyek alapján úgy hiszi, hogy a bitcoin árfolyama a jövőben könnyen átlépheti akár a hat számjegyű összeget is.
December 9-én Schulze-Kraft a Twitteren megírta, hogy mire alapozza jóslatát. Bemutatta a hat „legfontosabb piaci mutatót, melyek olyan szinteken állnak, mint a 2017-es bika piac előtt.”

Schulze-Kraft összes becslése alapján 100.000 dollár fölé mehet a bitcoin értéke, az egyik jóslata alapján pedig akár a 200.000 dollárt is átlépheti.


Az elemző megmérte, hogy az adott mutatók hogyan alakultak a 2017-es bika piac során, amíg elértük a 20.000 dolláros csúcsot. Ezt követően megszorozta a bitcoin jelenlegi árfolyamát a növekedéssel.
A bitcoin profit/veszteség aránya „vagyis a nem realizált veszteségek és nyereségek aránya az alapján, hogy mikor utalták el utoljára a coinokat” ismét rekord magas 78%-os értéken áll, mint a 2017-es csúcsot megelőzően.
A bitcoin értéke 1400%-ot emelkedett a csúcsig, ahogy a profit/veszteség arány 201-ig növekedett. Ha most is hasonlóképpen zajlik minden, akkor az árfolyam akár 286.000 dollárig gyarapodhat.

A bitcoin összérték/thermocap aránya az árfolyamot veti össze a bányászok kiadásaival. Ez most 2017-es csúcsának negyedén áll. Akkor 625%-ot emelkedett az árfolyam ahogy ez a mutató is új magaslatokba emelkedett, ez alapján 138.000 dollárig nőhetünk.
A bitcoin MVRV Z-pontszáma a bitcoin árfolyamát veti össze „valós értékével”, ez a 2017-es csúcs 34%-án áll, ez 1150%-os növekedéssel járhat. Ha ez az érték ismét rekordmagasra nő, akkor az árfolyam 240.000 dollárig emelkedhet.
Kraft-Shulze szerint egyes mutatók még jelentősebb növekedést hozhatnak.
Az összes forgalomban lévő bitcoin átlagos nyereségét/veszteségét figyelő hosszú távú MVRV arány és a hosszú távú tulajdonos SOPR arány, amely azt méri, hogy utolsó utalása óta mennyi az egyes bitcoinok profitja vagy vesztesége, korábbi rekordjaihoz képest 13%-on áll.
A bitcoin értéke 1340% és 1620%-ot emelkedett ezekkel az arányokkal 2017 során, amellyel 274.000 vagy 328.000 dollárig nőhet az árfolyam.

A fordított kockázat „a hosszú távú tulajdonosok önbizalmát méri”, ez alapján is 240.000 dollárig emelkedhetünk.
Azonban Kraft-Schulze szerint ezeket a számokat érdemes „fenntartásokkal kezelni.”

„Ez csupán azt mutatja: a bitcoin mutatói még mindig távol állnak a 2017-es csúcs értékeitől.”

A Glassnode december 8-án megjelent heti jelentése alapján valószínűsíthető, hogy a bitcoin visszahúzódik, mielőtt újra megpróbálná korábbi rekordját megdönteni, ahogy a befektetők profitot vesznek ki a legutóbbi emelkedésből.

„Oldalazás vagy zuhanás várható, ahogy sokan vesznek ki profitot.”

A rövid távú zuhanás ellenére a Glassnode szerint továbbra is jók a hosszú távú kilátások.

Olvastad már? A Polkadotról érkezik a Cardano első defiprojektje

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: ThaiBitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!