Elstartolt a világ első Ethereum ETF-je Kanadában

-

A 3iQ, digitális eszközmenedzsmenttel foglalkozó alap elindította a saját ether alapú ETF termékét a Torontói Értékpapír-tőzsdén.
A nagy tőzsdén való megjelenés előtt egy IPO keretein belül sikeresen kalapoztak össze 76,5 millió dollárnyi pénzt, részvényenként 10,8 USD kiajánlási árfolyammal.


Nem volt viszont zökkenőmentes az indulás, a tőzsde nyitásakor a részvények még nem voltak elérhetők, ugyanis az IPO adminisztratív rendszere nem lett lezárva.
Így a tulajdonképpeni kereskedés két órával később kezdődött, és közel 350 ezer részvény cserélt gazdát, miközben a napon belüli csúcs 11,48-ig emelkedett.

Ez 2,5%-os növekedés, de ha figyelembe vesszük, hogy ez idő alatt az ETH 0,5%-ot esett, akkor ez egy érzékelhető prémiumot jelent a papírok árában.
A 3iQ Kanada legnagyobb digitális eszközökkel is foglalkozó alapjának számít, ez az új termékük lehetővé teszi, hogy a tőzsdei befektetők Ethereumba fektessenek, anélkül, hogy nekik maguknak közvetlen kapcsolatba kellene kerülniük a kriptopénzekkel.
Az első kereskedési napon minden egyes részvény nagyjából 0,0187 ETH-nak felelt meg, a napi 565 dolláros ether-árfolyam mellett.
A részvények fedezeteként szolgáló ethert a Gemini tőzsde letétkezelési szolgáltatásával tárolják.


Az ETH-alap nem az első kriptopénzes értékpapír a 3iQ jóvoltából, a BTC alapjukat már októberben felvette a kínálatába a tőzsde.
A világranglistán a 3iQ a harmadik legnagyobb digitális eszközökkel foglalkozó alapjának számít, egy nemrégiben publikált elemzés alapján.

A cég külön kiemelte a sajtóközleményében, hogy mennyire fontos, hogy a kriptofedezetű értékpapírok a nagy tőzsdéken is megjelenjenek.

„A digitális eszközökhöz való hozzáférés ma nehézkes, drága, és kényelmetlen lehet. A 3iQ termékével a befektetők a hagyományos, már jól ismert módon tudnak tőkét allokálni ezekbe az eszközökbe.”

A világ első Ethereum-alapja 2017-ben indult, a Grayscale berkein belül, és az OTP Pink piacon lett listázva.
Az alap az idei évben már jelentős emelkedést tapasztalt, a Grayscale saját bevallása szerint érezhetően megnőtt azon befektetők száma, akik csak és kizárólag az Ethereumot keresik.

Olvastad már? A Polkadotról érkezik a Cardano első defiprojektje

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: GotCredit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

😲 Érezd az izgalmat: Ezeket a kriptókat robbanás előtt állnak, és Te is beszállhatsz!

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik a lehetőségekben, ahogy a 2024-es bikafutás megindul. Egyes kriptovaluták kiemelkednek a tömegből, jelentős növekedést ígérve. A befektetők, akik a következő nagy lehetőséget keresik,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!