Túl a 20.000-en – boldog ATH-t mindenkinek!

-

A bitcoin árfolyama pár órája átlépte a 20.000 dollárt, a népszerű kriptopénz így történelme során először került ezen fontos lélektani határ fölé.
A bitcoin árfolyama elérte és áttörte a 20.000 dollárt. A történelmi mérföldkőhöz mindössze két héttel azt követően jutottunk el, hogy a kriptopénz megdöntötte addigi rekordját.

Ugyanakkor ez a rali különbözik a 2017-estől, hiszen több olyan ok is mutatkozik, amely segíthet a bitcoinnak fenntartani ezt a szintet.
Ezek a növekvő intézményi kereslet, a bitcoint erős értéktárlóként elismerő befektetők, valamint a hálózat fundamentumai.

Forrás: Tradingview

Az intézményi kereslet fűtheti a ralit

2017 decemberében az adatok arra utaltak, hogy a lakossági és mainstream befektetők álltak a bitcoinrali mögött.
A CME bitcoinalapú határidős ügyletei csak akkor indultak, az intézményi befektetési eszközöknek pedig még igencsak híján voltunk.
A ralit főleg a lakossági befektetők fűtötték, akik hirtelen megállással találták szembe magukat, miután a bálnák erős kiárusításba kezdtek.
Most az intézményi befektetőkre fókuszáló platformok explozív növekedést tapasztalhattak a kereskedési tevékenység tekintetében.
Példának okáért a CME BTC-alapú határidős piacán nemrég 1,27 milliárd dollárnyi szerződés volt nyitott, így nem sokkal van lemaradva a legnagyobb lakossági platformoktól.
Az intézményi befektetők minden bizonnyal nem a rövid távú haszon reményében választják a bitcoint. Számtalan közülük úgy tekint a digitális értéktárolóra, mint az arany alternatívájára.
Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a Grayscale Bitcoin Trust által kínált ajánlatokból az derül ki, hogy az intézmények egyre inkább bitcoinnal bővítik portfóliójukat, ezért pedig hajlandók a piaci áron felül is fizetni.

A BTC-re egyre inkább tekintenek értéktárolóként

Mind az intézmények, mind pedig a vagyonos befektetők kezdik tudatosítani, hogy a bitcoin értéktárolóként és vagyoneszközként is használható.
A MicroStrategy amerikai részvénytársaság 450 millió dollárnyi bitcoint vásárolt korábban ebben az évben, ez pedig más cégek számára is trendivé tette, hogy tőkéjük egy részét bitcoinba csoportosítsák át.
A bitcoin inflációval szembeni fedezeti képessége, valamint stabil értéktárolóként való elismerése versenyképessé teszi a kriptopénzt a szélesebb pénzügyi szektorral szemben közepes és hosszú távon.
Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója elmondta:

„A bitcoin a világ legjobb értéktároló eszköze, és egy feltörekvő, domináns monetáris hálózat. Megoldást jelent minden olyan értéktárolási problémára, amelyekkel minden magánszemélynek, vállalatnak és kormánynak szembe kell néznie ezen a földön.”

A bitcoin teljesítménye ugyanakkor ismét eltörpítette maga mellett az aranyat az idén, akárcsak az S&P 500-at, annak ellenére, hogy a nemesfém és ez utóbbi szintén áttörték eddigi rekordárfolyamaikat az éven.
Ennélfogva nem meglepetés, hogy a Wall Street most sokkal komolyabban veszi a bitcoint, mint 2017-ben. Ennek további bizonyítéka december 3-án derült ki, amikor az S&P 500 bejelentette arra irányuló terveit, hogy saját kriptoindexet vezet be a jövő évben.

A Bitcoin fundamentumai erősebbek, mint valaha

A bitcoin fundamentumai soha nem voltak még ennyire erősek, a hálózat jelenleg másodpercenként 500.000 dollárnyi tranzakciót kezel világszerte.
Másképp fogalmazva, a Bitcoinon naponta 4,627 milliárd dollárnyi érték mozog.

Forrás: Blockchain.com

A rendszer most tízszer olyan biztonságos, mint 2017 végén volt, hiszen a bányászási nehézség és a hashráta folyamatosan új rekordokat döntöget.
A hashráta azt a számítási kapacitást jelenti, amely a Bitcoin-tranzakciók és a hálózat működését biztosítja.

Olvastad már? MassMutual beszállása bizonyítja, hogy egyre nagyobb a kereslet a kriptopénzek iránt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!