Az amerikai törvényhozók „nem akarják hátráltatni” a defi fejlődését

-

A törvényhozók egyelőre még nem tudják, hogyan szabályozzák a több milliárd dollár értékű feltörekvő piacot, de vannak jó előjelek.

A defi emelkedik, a törvényhozók pedig tanácskoznak

Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) hétfői ülésén a defi is felmerült mint téma, miután a piac összértéke már a 19 milliárd dollárt is átlépte.

A CFTC technológiai tanácsadói részlege összeszedte a defi előnyeit és hátrányait, és büntetéseket dolgoztak ki a befektetők megvédésére.
Aaron Wright jogászprofesszor és Gary DeWaal ügyvéd is részt vett az ülésen. Röviden szó esett a Uniswap decentralizált tőzsde működéséről, arról hogyan nyújtanak likviditást a felhasználók, hogyan működik a kereskedelem és hogyan keres pénzt a tőzsde a forgalom alapján.
Az ülés tanulsága, hogy a törvényhozók szerint a defi kitárta a kaput a pénzügyi hozzáférhetőség számára, mivel minden felhasználó hozzáférhet a különböző protokollokhoz.
Wright külön kiemelte, hogy az ilyen jellegű szoftver tovább javíthatja a pénzügyi rugalmasságot:

„A decentralizált pénzügyi projektek egyik előnye, hogy könnyen használhatóak. A fejlesztők gyakran írják le úgy, mint pénzügyi Lego-kockák.”

De semmi nincs kockázat nélkül

A defi előnyei ellenére a törvényhozók kiemelték az esetleges jogi megfontolásokat, amelyek felett a fejlesztők átsiklottak.
Ezek a szerződések jogilag nem állják meg a helyüket, amely nem azt jelenti, hogy illegálisak. Csupán azt jelenti, hogy technikai szinten lettek megtervezve és nem úgy, hogy megfeleljenek a szabályozásoknak.
DeWaal szerint a legtöbb fintechfejlesztés szigorú jogi szabályozásokkal jelent meg az USA-ban, a defialkalmazások azonban ezeket eddig nem követték.

A jogi problémák mellett a törvényhozók elmondták, hogy a szükséges technikai tudás hatalmas az olyan mechanikák működtetéséhez, mint egy okosszerződés létrehozása, az eszközök online kezelése és a likviditásbányászás. Emiatt a defi kicsit bonyolultabb, mint a jelenleg népszerű kriptoeszközök.
Mindeközben DeWall elmondta, hogy a defiipar „sorsfordító” lehet a megfelelő szabályozásokkal. „Nagyon sok lehetőség és kockázat rejlik benne. Nem akarjuk hátráltatni a fejlődését.

Olvastad már? Robert Kiyosaki elárulta jövőre miért érheti el az 50.000 dollárt a bitcoin árfolyama

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!