Az Ethereum 2.0 biztonságosabb, mint valaha, de továbbra is zajlik a frissítés fejlesztése.

A Glassnode adatai alapján már több mint 3 millió ether biztosítja az Ethereum 2.0 biztonságát.

Mi az az ETH 2.0?

Az ETH 2.0 az Ethereum-blokklánc következő generációja, amely a tervek szerint gyorsabbá, olcsóbbá és fenntarthatóbbá tenné az egész hálózatot.

Az egyik legnagyobb változás, hogy a hálózat az energiaigényes proof of work modellről proof of stake-re vált.

A Bitcoin is a proof of work modell alapján működik. A Cambridge-i Egyetem elemzései alapján a Bitcoin hálózata már több energiát fogyaszt, mint a 45 milliós lakosságú Argentína. Természetesen mind tudjuk, hogy ennek az energiának egy része vagy megújuló forrásból származik, vagy pedig olyan villanyáram, amelyet a felesleg miatt egyébként valami teljesen haszontalan dologra használnának el.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az Ethereum átvált egy proof of stake rendszerre, amellyel a tehetősebb felhasználók hitelesítik a tranzakciókat.

Az ETH 2.0 hálózatán az ETH lekötésével biztosítható a hálózat – évente akár 20%-os megtérülést hozva.

Pontosabban az ETH 2.0 „beacon láncán” lehet zárolni az ETH-t, amely 2020 decemberében indult. Ez a lánc jelenleg nem csinál sok mindent, és még csak az első lépést jelenti az ETH 2.0 nagyon hosszú fejlesztési terve során, amely évekbe fog telni.

Számos jelenlegi problémát orvosolhat az ETH 2.0 indulása. A jelenlegi tranzakciós díjak mellett akár 20 dollárba is kerülhet egy utalás. Emellett a hálózat lassú is.

A hálózat jelenlegi verziója másodpercenként 14 tranzakciót tud feldolgozni, Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója szerint a következő generáció akár több százezret is képes lesz majd.

Az égető kérdés ennek ellenére fennáll: a fejlesztési ütemet nézve nincs kizárva, hogy mire az ETH 2.0 elkészül, az ágazat átvált egy másik blokkláncra? Kihívókból nincs hiány, a Cardano és a Polkadot mindketten gőzerővel törnek előre.

Olvastad már? Elfogadták az első amerikai bitcoin ETF-et

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!