Már több mint 3 millió ETH biztosítja az ETH 2.0-t

-

Az Ethereum 2.0 biztonságosabb, mint valaha, de továbbra is zajlik a frissítés fejlesztése.

A Glassnode adatai alapján már több mint 3 millió ether biztosítja az Ethereum 2.0 biztonságát.

Mi az az ETH 2.0?

Az ETH 2.0 az Ethereum-blokklánc következő generációja, amely a tervek szerint gyorsabbá, olcsóbbá és fenntarthatóbbá tenné az egész hálózatot.
Az egyik legnagyobb változás, hogy a hálózat az energiaigényes proof of work modellről proof of stake-re vált.
A Bitcoin is a proof of work modell alapján működik. A Cambridge-i Egyetem elemzései alapján a Bitcoin hálózata már több energiát fogyaszt, mint a 45 milliós lakosságú Argentína. Természetesen mind tudjuk, hogy ennek az energiának egy része vagy megújuló forrásból származik, vagy pedig olyan villanyáram, amelyet a felesleg miatt egyébként valami teljesen haszontalan dologra használnának el.

Az Ethereum átvált egy proof of stake rendszerre, amellyel a tehetősebb felhasználók hitelesítik a tranzakciókat.
Az ETH 2.0 hálózatán az ETH lekötésével biztosítható a hálózat – évente akár 20%-os megtérülést hozva.
Pontosabban az ETH 2.0 „beacon láncán” lehet zárolni az ETH-t, amely 2020 decemberében indult. Ez a lánc jelenleg nem csinál sok mindent, és még csak az első lépést jelenti az ETH 2.0 nagyon hosszú fejlesztési terve során, amely évekbe fog telni.
Számos jelenlegi problémát orvosolhat az ETH 2.0 indulása. A jelenlegi tranzakciós díjak mellett akár 20 dollárba is kerülhet egy utalás. Emellett a hálózat lassú is.
A hálózat jelenlegi verziója másodpercenként 14 tranzakciót tud feldolgozni, Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója szerint a következő generáció akár több százezret is képes lesz majd.


Az égető kérdés ennek ellenére fennáll: a fejlesztési ütemet nézve nincs kizárva, hogy mire az ETH 2.0 elkészül, az ágazat átvált egy másik blokkláncra? Kihívókból nincs hiány, a Cardano és a Polkadot mindketten gőzerővel törnek előre.

Olvastad már? Elfogadták az első amerikai bitcoin ETF-et

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2024 nyarának szabadügynökei: A klubok vereségre készülnek

A futballvilág minden nyáron izgatottan várja az átigazolási időszak megnyílását, amikor az ingyenes játékosok kompenzáció fizetése nélkül csatlakozhatnak új klubokhoz. A 2024-es nyara különösen forró...

A Bitcoin (BTC) ára júniusban elérheti a 95.000 dollárt

A változó piaci trendek eltérően alakították a kriptopiacok, konkrétan a sztárkriptó, a Bitcoin árcéljait. Miközben a piaci szereplők arra vártak, hogy a szintek 55.000 dollárra csökkenjenek,...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 05.23.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) árfolyama 3700 dollár fölé emelkedett, miután elég hosszú ideig kibírta a 3000 dollár körüli konszolidációt. A fellendülés fő oka várhatóan a jóváhagyás...

Sam Bankman-Fried új börtönbe költözik

A szövetségi ügyészek azt javasolták, hogy Sam Bankman- Fried-et a családjához közelebbi kaliforniai Palo Alto-ba, egy kaliforniai börtönbe helyezzék át. Sam Bankman- Fried-et, az összeomlott FTX...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!