Már több mint 3 millió ETH biztosítja az ETH 2.0-t

-

Az Ethereum 2.0 biztonságosabb, mint valaha, de továbbra is zajlik a frissítés fejlesztése.

A Glassnode adatai alapján már több mint 3 millió ether biztosítja az Ethereum 2.0 biztonságát.

Mi az az ETH 2.0?

Az ETH 2.0 az Ethereum-blokklánc következő generációja, amely a tervek szerint gyorsabbá, olcsóbbá és fenntarthatóbbá tenné az egész hálózatot.
Az egyik legnagyobb változás, hogy a hálózat az energiaigényes proof of work modellről proof of stake-re vált.
A Bitcoin is a proof of work modell alapján működik. A Cambridge-i Egyetem elemzései alapján a Bitcoin hálózata már több energiát fogyaszt, mint a 45 milliós lakosságú Argentína. Természetesen mind tudjuk, hogy ennek az energiának egy része vagy megújuló forrásból származik, vagy pedig olyan villanyáram, amelyet a felesleg miatt egyébként valami teljesen haszontalan dologra használnának el.

Az Ethereum átvált egy proof of stake rendszerre, amellyel a tehetősebb felhasználók hitelesítik a tranzakciókat.
Az ETH 2.0 hálózatán az ETH lekötésével biztosítható a hálózat – évente akár 20%-os megtérülést hozva.
Pontosabban az ETH 2.0 „beacon láncán” lehet zárolni az ETH-t, amely 2020 decemberében indult. Ez a lánc jelenleg nem csinál sok mindent, és még csak az első lépést jelenti az ETH 2.0 nagyon hosszú fejlesztési terve során, amely évekbe fog telni.
Számos jelenlegi problémát orvosolhat az ETH 2.0 indulása. A jelenlegi tranzakciós díjak mellett akár 20 dollárba is kerülhet egy utalás. Emellett a hálózat lassú is.
A hálózat jelenlegi verziója másodpercenként 14 tranzakciót tud feldolgozni, Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója szerint a következő generáció akár több százezret is képes lesz majd.


Az égető kérdés ennek ellenére fennáll: a fejlesztési ütemet nézve nincs kizárva, hogy mire az ETH 2.0 elkészül, az ágazat átvált egy másik blokkláncra? Kihívókból nincs hiány, a Cardano és a Polkadot mindketten gőzerővel törnek előre.

Olvastad már? Elfogadták az első amerikai bitcoin ETF-et

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!