Elfogadták az első amerikai bitcoin ETF-et

-

Az USA esetében a cégek eddig nem sok sikerrel próbálkoztak kriptopénzes ETF indításával, a tőzsdei hatóságokon nem jutott túl a dolog. Kanadában ennél egyszerűbben mennek a dolgok.

A hét második felében a kanadai szabályozók zöld utat adtak a kontinens első ETF-jének. Az ETF a részvényekhez hasonló pénzügyi termék, amely egy adott eszköz árfolyamát követi, és így egyszerűen listázható a tőzsdéken.
A mostani engedély a Purpose Bitcoin ETF névre szól, a tőzsdei jelölése pedig BTCC.U, és a Torontói Értékpapírtőzsdén lesz elérhető.


Az alap kizárólag bitcoint fog vásárolni, a befektetők pedig amerikai vagy kanadai dollár segítségével fektethetnek be.
Ez az első ETF Észak-Amerikában, viszont mind az USA, mind Kanada befektetői számára elérhető már valami hasonló régóta.
A 3iQ cég már korábban megkapta a kanadai hatóságoktól az engedélyt a bitcoin alapjuk elindítására, tavaly pedig létrehoztak egy ether alapot is.
Ezek lehetővé teszik, hogy a befektetők részesedjenek a BTC és az ETH teljesítményéből, de ezekből az alapokból nem lehet ki-be ugrálni. Nem kereskedhetők úgy, mint a hagyományos értékpapírok. Ráadásul meg van határozva az időtartam, hogy mennyi időre lehet befektetni.

Viszont ezek kevésbé likvidek, és sokkal korlátozottabb a hozzáférés.
Magdalena Gronowska, a 3iQ bitcoin alapjának az elindításában is közreműködő szakértő nyilatkozott erről a sajtónak:

„Ez remek hír a piac számára. Sokkal több lehetőség nyílik meg így a lakossági és az intézményes befektetők számára. Ráadásul nem kell prémiumot fizetni az áron felül, és nincs meghatározva az időtartam sem, mint a Grayscale vagy a 3iQ esetében.”

Ez azt jelenti, hogy a bitcoin ETF így bekerülhet a céges adókedvezményt adó nyugdíj, és oktatási megtakarítási számlák választható lehetőségei közé.
A múlt hónapban más cégek is beadták az ETF-kérelmüket. Az Accelerate Bitcoin ETf és az Arxnovum Bitcoin ETF ügyében viszont még nem született döntés.

A szomszédos USA esetében is több beadványt született már, köztük a befektetési vállalat, a VanEck részéről, vagy a pénzügyi szolgáltató Wilshire Phoenix által, de egyelőre elutasították őket.
Bermuda szigetén viszont szintén elfogadtak egy kriptopénzes ETF-et alig egy hete.
A brazil Hashdex, és az USA Nasdaq tőzsdéje által indított terméken keresztül a kereskedők bitcoin, bitcoin cash, ether, link, litecoin, és stellar kriptókba fektethetnek be.

Olvastad már? Mi az a Ripple (XRP)?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!