Elfogadták az első amerikai bitcoin ETF-et

-

Az USA esetében a cégek eddig nem sok sikerrel próbálkoztak kriptopénzes ETF indításával, a tőzsdei hatóságokon nem jutott túl a dolog. Kanadában ennél egyszerűbben mennek a dolgok.

A hét második felében a kanadai szabályozók zöld utat adtak a kontinens első ETF-jének. Az ETF a részvényekhez hasonló pénzügyi termék, amely egy adott eszköz árfolyamát követi, és így egyszerűen listázható a tőzsdéken.
A mostani engedély a Purpose Bitcoin ETF névre szól, a tőzsdei jelölése pedig BTCC.U, és a Torontói Értékpapírtőzsdén lesz elérhető.


Az alap kizárólag bitcoint fog vásárolni, a befektetők pedig amerikai vagy kanadai dollár segítségével fektethetnek be.
Ez az első ETF Észak-Amerikában, viszont mind az USA, mind Kanada befektetői számára elérhető már valami hasonló régóta.
A 3iQ cég már korábban megkapta a kanadai hatóságoktól az engedélyt a bitcoin alapjuk elindítására, tavaly pedig létrehoztak egy ether alapot is.
Ezek lehetővé teszik, hogy a befektetők részesedjenek a BTC és az ETH teljesítményéből, de ezekből az alapokból nem lehet ki-be ugrálni. Nem kereskedhetők úgy, mint a hagyományos értékpapírok. Ráadásul meg van határozva az időtartam, hogy mennyi időre lehet befektetni.

Viszont ezek kevésbé likvidek, és sokkal korlátozottabb a hozzáférés.
Magdalena Gronowska, a 3iQ bitcoin alapjának az elindításában is közreműködő szakértő nyilatkozott erről a sajtónak:

„Ez remek hír a piac számára. Sokkal több lehetőség nyílik meg így a lakossági és az intézményes befektetők számára. Ráadásul nem kell prémiumot fizetni az áron felül, és nincs meghatározva az időtartam sem, mint a Grayscale vagy a 3iQ esetében.”

Ez azt jelenti, hogy a bitcoin ETF így bekerülhet a céges adókedvezményt adó nyugdíj, és oktatási megtakarítási számlák választható lehetőségei közé.
A múlt hónapban más cégek is beadták az ETF-kérelmüket. Az Accelerate Bitcoin ETf és az Arxnovum Bitcoin ETF ügyében viszont még nem született döntés.

A szomszédos USA esetében is több beadványt született már, köztük a befektetési vállalat, a VanEck részéről, vagy a pénzügyi szolgáltató Wilshire Phoenix által, de egyelőre elutasították őket.
Bermuda szigetén viszont szintén elfogadtak egy kriptopénzes ETF-et alig egy hete.
A brazil Hashdex, és az USA Nasdaq tőzsdéje által indított terméken keresztül a kereskedők bitcoin, bitcoin cash, ether, link, litecoin, és stellar kriptókba fektethetnek be.

Olvastad már? Mi az a Ripple (XRP)?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!