A bitcoin újabb mérföldkőhöz érkezett, miután vasárnap az árfolyama áttörte a 9000 dolláros határt. Egyes mutatók szerint egyre erősebben teljesít a rejtvaluta.

Június 16-án ismét tombolni kezdett a világ legnagyobb kriptopénze, a 9000 dolláros árfolyam áttörésével újabb éves csúcsot ért el.

A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 9037 dollár, piaci összértéke mintegy 160 milliárd dollár. A CoinMarketCap adatai szerint az elmúlt 24 órában 15 milliárd dollár volt annak forgalma.

A bitcoin 2019 áprilisában indult meg újra, és szinte végig felfelé ívelő pályát mutat. Előfordult néhány kisebb korrekció, de a bikák továbbvitték a lendületet. A legnagyobb kriptovaluta jelenleg a kriptopiac összértékének 57%-át birtokolja.

A kriptoelemzők és szakértők véleménye

A kriptoelemzők és szakértők mind különböző célokat állítottak a bitcoin számára. A vasárnapi áremelkedés hátteréről is megoszlanak a vélemények.

A Facebook Project Libra nevű projektje valószínűleg már a héten elindul.  A szakértők szerint a Facebbok saját kriptopénze, a GlobalCoin katalizátorként hathat a bitcoin árfolyamára.

Barry Silbert, a Digital Currency Group alapítója is erről írt múlt pénteken. Azt mondta, hogy a Facebook GlobalCoinjának indulása jelentős mértékben növelheti a kriptopénzek elterjedését.

Chris Burniske, a New Yorki-i Placeholder kockázatitőke-kezelő üzlettársa úgy gondolja, hogy a bitcoin biztosítékként szolgálhat a kínai jüan zuhanó árfolyamával szemben. Burniske egy sor Twitter-üzenetben fejtette ki nézeteit június 15-én.

A bitcoin több mint egymillió aktív címmel rendelkezik

Egy másik jelentős mérföldkő, hogy múlt szombaton a bitcoin ismét átlépte az egymillió aktív címet. Ez a második alkalom, hogy ezt meglépte – ez a szám legutoljára 2017 novemberében volt ekkora.

A CoinMetrics adatai alapján jelenleg naponta több mint egymillió aktív címek között zajlik tranzakció.

Az egymillió aktív cím azt jelzi, hogy a bitcoin gyorsan terjed.

Kevin Rooke, kriptoelemző hívta fel elsőként a figyelmet az új mérföldkőre. Mindezt akkor vette észre, mikor a bitcoin 9300 dollár körül mozogott, az átlagos tranzakciós költség pedig 3,23 dollár volt.

Másrészt a Blockchain.com adatai szerint a bitcoin hálózat hash-aránya múlt pénteken átlépte a 62 kvadrillió hash/mp-et. A „hash-arány” a bányászok teljesítményét mutatja, valamint azt a sebességet, hogy milyen gyorsan keletkeznek új blokkok a bitcoin hálózatán.

Aaron Brown, a Bloomberg elemzője nemrég kiadott egy véleménycikket, mely szerint a bitcoin emelkedése mögött az egyre erősödő alapelvek, és egyéb globális pénzügyi események állnak.

Brown szerint a bitcoin árfolyamának hirtelen emelkedése és összeomlása nem fog hirtelen megszűnni.

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Brown szerint ismét megismétlődhet a 2017-es bikafutam, és akár 60 000 vagy 400 000 dollárig is emelkedhet a bitcoin értéke, egy éles zuhanás előtt.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂

 

Kezdőlap Fórumok A vasárnapi áremelkedéssel újabb éves csúcson a bitcoin árfolyama

Ennek a témakörnek tartalma 5 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 3 hete telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11703

  DLMC19
  Felhasználó

  Remélem vasárnapra eléri a 10k/BTC-t.

 • #11709

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  Én ráérek, hétfőig is 🙂

 • #11712

  DLMC19
  Felhasználó

  Ma is felmegy 9.2k fölé.

 • #11749

  DLMC19
  Felhasználó

  Ma 9.4 felett lesz.

 • #11759

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  Kapaszkodik egyre feljebb és feljebb, az tény 🙂

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.