A hét legjobb kriptohírei összefoglalva

-

A kriptopiac a héten meredek, 100 milliárd dolláros veszteséggel nézett szembe, ami a Bitcoint 64.000 dollár alá nyomta.

A többszöri kilábalási kísérlet ellenére a Bitcoin küzdött a stabilitás visszaszerzéséért, és 66.500 dolláron tetőzött, majd 63.400 dollárra esett vissza.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A következő héten folytatódhat a nyomás, a medvés trendek pedig valószínűleg megállítanak minden fellendülést.

Mindeközben a pozitív piaci fejlemények és a szabályozási hírek miatt az Ethereum csak 1,5%-ot veszített a múlt héten.

Ebben a cikkben a hét legfontosabb eseményeit vizsgáljuk meg, amelyek jelentősen befolyásolták a piacot.

Ausztrália üdvözli az első Spot Bitcoin ETF-et

Az ausztrál tőzsde 90%-át kitevő Australian Securities Exchange (ASX) zöld utat adott az első spot-bitcoin tőzsdén kereskedett alapnak (ETF) – derül ki a kibocsátó VanEck bejegyzéséből.

Az alap elsősorban „feeder alapként” szolgál, és passzív kezelési megközelítést alkalmaz – olvasható a közleményben.

A befektetőknek lehetőséget kínál a bitcoinba való befektetésre, a Cboe BZX tőzsdén jegyzett VanEck Bitcoin Trust („HODL”) amerikai ETF-be történő befektetéssel.

A SEC nyomás közepette megszünteti az Ethereum Security vizsgálatot

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) érvelése, miszerint az Ethereum értékpapírnak minősül, talán nem volt olyan szilárd, mint ahogyan azt feltételezték.

A SEC 2024. június 19-én váratlanul lezárta a vizsgálatot arra vonatkozóan, hogy az Ether értékpapír-e.

Laura Brookover, a Consensys ügyvédje kijelentette, hogy a SEC a továbbiakban nem fogja azt állítani, hogy az Ether értékpapír.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A Kraken hibát kihasználó kutató jutalmat követel a 3 millió dolláros lopásért

A Kraken nyilvánosságra hozta, hogy a Certik egy hibát kihasználva 3 millió dollárnyi digitális vagyont tarthatott magánál.

A hiba, amelyet egy névtelen „biztonsági kutató” jelentett június 9-én, két fiókból vonták ki ezeket az eszközöket. A kutató jutalmat követelt a hiba azonosításáért és kihasználásáért.

A CertiK vezetői egy Q&A összefoglalóban adtak magyarázatot a helyzetre, amelyben kijelentették:

„A kriptókat a semmiből hoztuk létre, és a kutatásunkban nem érintettek valódi Kraken-felhasználók vagyonai”.

A CertiK végül visszaadta a 3 millió dollárnyi digitális vagyont a Kraken-nek.

A MicroStrategy további 11,931 BTC-t vásárolt

A MicroStrategy, a Nasdaq-on jegyzett szoftvercég és a legnagyobb vállalati Bitcoin-tulajdonos további 11.931 BTC-t vásárolt 786 millió dollárért – áll egy friss sajtóközleményben.

Az április végi állapot szerint a Michael Saylor ügyvezető elnök által vezetett vállalat 214.400 bitcoinnal rendelkezett. Ez az újabb vásárlás 226.331 tokenre növeli az összlétszámát.

A Ripple részleges győzelmet aratott a bíróságon

A kaliforniai bíróságok június 21-én jelentős eljárási győzelmet hoztak a Ripple-nek az XRP-vel kapcsolatos csoportos perben.

A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse pontosította az ítéletet, kiemelve, hogy az összes csoportos kereseti igényt elutasították.

A döntés megerősítette az XRP nem értékpapír státuszát, és felmentette a Ripple-t az ellene felhozott vádak alól, miszerint az értékesítésével megsértette volna a szövetségi értékpapírtörvényeket.

A Binance 2,2 millió dollárra bírságolták az AML megsértése miatt Indiában

Az indiai pénzmosás elleni egység csütörtökön bejelentette, hogy a Binance-t, a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéjét mintegy 2,2 millió dollár (18,82 crore INR) bírsággal sújtották.

A bírságot azért szabták ki, mert az ország pénzmosás elleni szabályainak betartása nélkül nyújtott szolgáltatásokat indiai ügyfeleknek.

Olvastad már? A Polkadot birtokosok izgatottan várják a 100x áttörés mém érme előértékesítését. Vajon a Pepe tudja tartani a lépést?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!