Egy elemzés szerint a bitcoin most 90.000 dollár fölé növekedhet

-

A Bitcoin kulcsfontosságú heti zárás előtt áll, mivel a BTC árfolyam-mutatók életben tartják a bikák reményeit az új történelmi csúcsok elérésében.

A Bitcoin tökéletes feltételeket készít elő egy újabb BTC-árfolyam kitöréshez – két klasszikus indikátor is erre utal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy közelmúltbeli elemzésében az X-en (korábban Twitter) a népszerű kereskedő, Roman egy bullish folytatásos esetet mutatott be a BTC/USD esetében.

A BTC-árfolyam heti zárása kulcsfontosságú lesz

Annak ellenére, hogy a június nagy részében csalódást élhettek át a hodlerek, a Bitcoin továbbra is szilárd fogadásnak számít a magasabb időkereteken, ahol a helyzet sokkal jobbnak tűnik.

Egyesek szerint a BTC árfolyama egyszerűen az eddigi csúcsok alatt konszolidálódik, ami klasszikus bikapiaci viselkedés, és hónapokig is eltarthat.

Roman szerint azonban a visszatérés a korábban látott jó időkhöz nemsokára bekövetkezhet.

A heti grafikonon a Relatív Erősség Index (RSI) és a Bollinger szalagok alapján a BTC árfolyamának következő logikus lépéseként egy magasabbra szorulást jelzett előre.

„Most egy 3. bullish divergenciát alakítunk ki a P-rice és az RSI között, miközben sokan kapitulálnak és alacsonyabb árfolyamra számítanak”– írta június 21-én.

bitcoin árfolyam RSI-val, Bollinger-szalagokkal.
BTC/USD-grafikon az RSI-vel és a Bollinger-szalagokkal. Forrás: Roman/X.

A kísérő diagram alapján az RSI alacsonyabb mélypontokat, míg az ár magasabb mélypontokat ért el. Ez, a szűkülő Bollinger szalagokkal kombinálva jelentős volatilitást eredményezhet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy későbbi bejegyzésében Roman arról értekezett, hogy egy ilyen felfelé irányuló elmozdulás célja az új történelmi csúcsok elérése lehet.

„Mindannyian figyeljetek erre az 1 heti zárásra” – mondta az X-követőinek június 22-én.

Bitcoin árfolyam bollinger szalagokkal
BTC/USD egyhetes grafikon a Bollinger szalagokkal. Forrás: TradingView.

A Bitcoin-bikák szembenéznek a valósággal

A júniusból már csak egy hét van hátra, így nem valószínű, hogy a bitcoin ez idő alatt 80.000 dollárra növekedjen.

Egy másik, májusi előrejelzés szerint egyébként 95.000 dollrra jósolja az árfolyamot egyetlen villámkitörést követően.

„Mindig is azt mondtam, hogy hiszek egy felfelé irányuló kitörésben, és még mindig kitartok mellette” – folytatta egy másik népszerű kereskedő, Daan Crypto Trades a témában egy hétvégi X-bejegyzésében.

Hozzátette, hogy a makrogazdasági feltételek – az Egyesült Államok részvényei rekordmagasra emelkednek, a kötvényhozamok pedig csökkennek – elősegítik a BTC erős árfolyam-teljesítményét.

„Ez történelmileg jó környezet volt a $BTC és a kripto virágzásához, de időnként eltartott egy ideig, amíg a kriptó felzárkózott” – olvasható a bejegyzésben.

BTC/USD egynapos grafikon. Forrás: TradingView.

A BTC/USD a cikk írásakor 64.300 dollár körül mozgott, a Cointelegraph Markets Pro és TradingView adatai alapján.

Olvastad már? A Gemini alapítói 2 millió dollárt adományoztak Trumpnak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!