RSI: Relative Strength Index

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

RSI

A Relative Strength Index (RSI) egy tartományhoz kötött technikai mutató.

Az oszcillátor a piaci helyzetről mesél, amely segíti a kereskedőket a jobb döntés meghozatalában.

Mi az a Momentum Oszcillátor?

A mutató egy trend folytatódásának sebességéről vagy egy adott trend változásának mértékéről árulkodik.

Ha például egy részvény árfolyama az egyik nap 10 RSI-ről 20 RSI-re emelkedik, akkor ez azt jelenti, hogy az áremelkedés mértéke 20%.

Másrészt, ha az árfolyam egy hónap alatt mindössze 10%-ot mozog, akkor az árváltozás mértéke nagyon alacsony, vagy alacsony a lendülete.

Túlvásárolt állapot: A túlvásárolt állapot az, amikor a mutató eléri a 70-es szintet vagy a fölé emelkedik. Ez azt jelzi, hogy a piac túlfűtött a feszített vásárlási feltételek miatt.

Túlértékesített állapot: A túlértékesített állapot az, amikor a piac feszített eladási állapotba lépett. A mutató 30-at mutat vagy alatta lévő 20-as tartományt.

rsi

Forrás: google.com

Hogyan számítják ki az RSI-t

RSI = 100 – [100 / (1 + átlagos nyereség / átlagos veszteség) ]

Jó mutatónak számít az RSI?

Bár az RSI jó lendületjelző, vannak bizonyos korlátai. Ha a piac erős trendet mutat, akár felfelé, akár lefelé, a mutató félrevezethet.

A mutató másik hiányossága, hogy nem tud irányítani egy oldalirányú piacon, vagy amikor a piac nem egy egyértelmű trendben mozog.

Az RSI használata

Az RSI kétféleképpen használható.

Közvetlen olvasás használata:

Ha az RSI értéke 20, ez túlértékesített állapotot jelent, amikor az eladók elvesztik lendületüket. Ilyenkor venni érdemes az adott eszközből.

Az RSI 80-at mutat, ez túlvásárolt állapotot jelez, ahol a vevők veszítenek a lendületből. Ilyenkor érdemes eladni az adott eszközből.

Divergenciák használata:

Bullish divergencia akkor következik be, amikor az ár lefelé esik, de az RSI emelkedik. Ez egy jó vásárlási lehetőség.

Negatív eltérés akkor következik be, amikor az ár felfelé mozog, de az RSI csökken. Ez a trend valószínű megfordulását jelzi. Nyereséges eladási kereskedelem indulhat.

Csatlakozzatok!

Örülök, hogy csatlakoztatok a prémium csoportba. Innentől kezdve egy kis pluszt is kaptok az előfizetésetekhez!

Csatlakozzatok a Kriptoword Discord-csatornájához, ahol készítettem egy külön szobát a prémium előfizetők számára.

Ide csatlakozva tudtok velünk beszélgetni, megosztani gondolataitokat, és kérdéseket feltenni nekünk, amelyekre megpróbálunk mihamarabb válaszolni is.

Plusz ráadásként elemzéseket is találtok a szobában!

Remélem ez a kis extra szolgáltatás meghozza a kedveteket 🙂

A meghívó a Discordra alább található:

https://discord.gg/6marCdUsHj

Csatlakozás után írjatok rám, hogy megadhassam a szükséges engedélyeket.

Üdv: András


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.


Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!