A Gemini alapítói 2 millió dollárt adományoztak Trumpnak

-

A Gemini kriptotőzsde alapítói, Cameron és Tyler Winklevoss csütörtökön jelentették be a közösségi médiában, hogy fejenként 1 millió dollárt adományoztak Donald Trump jelenlegi elnökjelöltnek.

„Éppen most adományoztam 1 millió dollárt bitcoinban (15,47 BTC) Donald Trumpnak, és rá fogok szavazni novemberben” – írta Tyler Winklevoss.

A testvére, Cameron hasonlóan nyilatkozott: „Én is éppen most adományoztam 1 millió dollárt bitcoinban (15,47 BTC) Donald Trumpnak, és rá fogok szavazni novemberben… És véget fog vetni a Biden-adminisztráció kriptoháborújának. Hajrá!”


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Biden-kormány a hatóságokat használja verőemberként

Tyler elmagyarázta, hogy miért támogatja Trumpot, és éles kritikával illette a Biden-adminisztráció kriptovalutákhoz való hozzáállását.

Azt állította, hogy a kormány az ügynökségeket használja fel a kriptoipari cégek zaklatására és perelésére, politikai indíttatásúnak és az innovációra és a gazdaságra nézve károsnak nevezve ezeket az intézkedéseket.

Gemini
Forrás: X

Winklevoss kiemelte az „Operation Choke Point 2.0” elnevezésű akciót, amely során a Számvevőszék és a Betétbiztosító állítólag nyomást gyakoroltak a bankokra, hogy ne nyújtsanak szolgáltatásokat a kriptovállalatoknak, különben büntetést kapnak.

Ezzel a kormány tulajdonképpen fegyverként használta a bankrendszert, a magánszektor ellen.

A SEC nem végzi a munkáját

Ezen kívül a SEC kriptovaluták elleni fellépését is kritizálta, mondván, hogy a szabályozó nem alkotott új szabályokat a kriptopénzekre vonatkozóan, ehelyett régi szabályokkal indokolja a széles körű pereket, így fojtva meg az ipart.

„A SEC nem alkotott egyetlen szabályt sem a kriptoipar számára, hogy segítse annak résztvevőit a szabályozási környezetben való eligazodásban. Ez szándékos van így.”

A Winklevoss testvérek szerint ezek az intézkedések politikai kontroll fenntartását célozzák a gazdasági szabadság és innováció rovására.

„Trump elnök bitcoint, kriptovalutákat és üzletet támogató hozzáállást tanúsít. Mostantól lehetővé tesszük a kriptopénzes hozzájárulásokat a jelöltek számára.”

Kampányígéretek

Azonban a Bloomberg péntek délután arról számolt be, hogy a Winklevoss ikrek adományait visszafizették, mert meghaladták a szövetségi törvény által megengedett maximális összeget.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Trump viszont így is megnyerte a kriptoközösség szívét, mivel nemrég több ígéretet tett a kriptoipari innováció előmozdítására.

„Meg fogom állítani Joe Biden keresztes hadjáratát, hogy elpusztítsa a kriptovalutákat. Támogatni fogom az önálló letétkezelés jogát. Kegyelmet adok Ross Ulbricht számára. Távol fogom tartani Elizabeth Warrent és az ő embereit a bitcoinodtól, és soha nem fogom megengedni egy központi banki digitális valuta létrehozását.”

Olvastad már? Bemutatkozik a világ első Layer-2-es mém érméje, a Pepe Unchained ($PEPU)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!