3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

-

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el.

Június 20-án Percoco az X-en tette iözzé, hogy a tőzsdének sikerült visszaszereznie ezeket az összegeket.

Bár a tőzsde CSO-ja nem említette, hogy honnan kapják vissza a pénzt, a korábbi híresztelések a fiaskóban érintett biztonsági kutatócéget a Certikként azonosították.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsde azzal vádolta a biztonsági kutatócéget, hogy ők állnak azon számlák mögött, amelyek egy hiba felfedezése után pénzt szívtak le a tőzsde kincstárából.

Mi történt a Krakennel?

A Certik június 19-én nyilatkozatot tett közzé az X-en, amelyben munkatársait olyan személyekként azonosította, akik kapcsolatba léptek a Krakennel a tőzsde számlarendszerében felfedezett kritikus hibával kapcsolatban.

Konkrétan a Certik szerint a sebezhetőség lehetővé tette volna a támadók számára, hogy milliókat utaljanak jogtalanul ki digitális eszközökben a tőzsdétől.

Érdekes módon a kutatócég alkalmazottai ugyanezt a sebezhetőséget kihasználva 3 millió dollárt utaltak ki a Krakenből. Ezután azt követelték, hogy a tőzsde honorálja a hiba fejpénzét.

A kriptotőzsde és a Certik posztja szerint az említett alkalmazottak nem adták vissza a pénzt, amikor megkérték őket.

„A sebezhetőség azonosítására és kijavítására irányuló kezdeti sikeres egyeztetések után a Kraken biztonsági műveleti csapata megfenyegette az egyes Certik-alkalmazottakat, hogy azonnali időn belül, még a visszafizetési címek megadása nélkül is fizessék vissza a kriptók megfelelő összegét” – jegyezte meg a platform.

A tőzsde az akciót inkább zsarolásnak nevezte, mint egy fehér kalapos hacker becsületes akciójának.

Biztonsági kutatócég a kriptotőzsdei hiba mögött

Később a Certik az X-en közzétette, hogy az említett pénzeszközöket egy olyan pénztárcába helyezi át, amelyhez a Kraken hozzáférhet.

Nyilatkozatukban azt mondták:

Forrás: X

„Mivel a Kraken nem adta meg a visszafizetési címeket, és a kért összeg nem egyezett meg, a nyilvántartásunk alapján átutaljuk az összeget egy olyan számlára, amelyhez a tőzsde hozzáférhet.”

Csütörtökön a tőzsde megerősítette, hogy visszaszerezte a pénzeszközöket, egy kis veszteséggel, amely a díjak rovására írható. Egy korábbi jelentésben a Kraken közölte az ügyfelekkel, hogy a hiba fiaskója során nem veszett el felhasználói pénzeszköz.

Olvastad már? A stablecoin utalások száma négy év alatt 16-szorosára nőtt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!