A stablecoin utalások száma négy év alatt 16-szorosára nőtt

-

A stablecoin utalások az elmúlt négy évben jelentősen, több mint 16-szorosára nőttek.

Ez azért fontos, mivel a stablecoinok forgalmát jellemzően a kriptopénzek tömeges elfogadásának ígéretes mérőszámaként szokták emlegetni.

A havi stablecoin utalási volumen áprilisban rekordmagasságra, 1,68 billió dollárra emelkedett, szemben a 2020 októberi 100 milliárd dollárral, ami több mint 16-szoros növekedést jelent a Token Terminal adatai szerint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A stablecoinok jelentik a fő hidat a hagyományos pénzügyi rendszer és a digitális eszközrendszer között.

A stablecoinok mozgását gyakran használják a kriptopiac egészségi állapotának és a befektetők meggyőződésének mérésére.

stabilcoin utalási volumen
Stabilcoin utalási volumen az elmúlt négy évben. Forrás: Token Terminal.

A stablecoinok növekvő piaci kapitalizációja általában növekvő befektetői meggyőződéssel jár együtt, ami több bejövő tőkét jelez előre.

Az összes stablecoin összesített piaci kapitalizációja több mint 162 milliárd dollár, ami több mint 24%-os növekedést jelent a január 1-jei 130 milliárd dollárhoz képest, a DefiLlama szerint.

stablecoin
A stabilcoinok teljes piaci kapitalizációjának alakulása 2024-ben. Forrás: DefiLlama.

Több mint 31 millió havi stablecoin felhasználó

A stablecoinok növekvő használatát a növekvő aktív felhasználói bázis is mutatja.

A Visa stablecoin műszerfala szerint az elmúlt 30 napban több mint 31,1 millió aktív stablecoin-felhasználó összesen több mint 353 millió tranzakciót hajtott végre.

stablecoin
Az egyes fő stablecoinok átlagos havi készlete. Forrás: Visa.

Kilian Peter Krings, a Stabble, egy solanai székhelyű likviditási és kereskedési réteg vezérigazgatója szerint a stablecoinok növekvő használata a növekvő elfogadottság és az érlelődő kriptoipar ígéretes jele.

Krings elmondta:

„A stablecoin a legjobb eszköz az érték biztonságos tárolására, ami stabilitást biztosít akár a magánszemélyek, akár a kriptocégek számára, amikor a portfóliókezelésről van szó. Ez azt jelenti, hogy a stablecoinok segítenek a kockázatcsökkentésben, és így lehetővé teszik a kriptók szélesebb körű elterjedését, mivel a felhasználók kevésbé tartanak a volatilitástól.”

A RWA szektor márciusban 1 billió dollárra növelte a stablecoin utalási volument

A halmozott stablecoin átutalási volumen először 2024 márciusában lépte át az 1 billió dolláros határt, és a Token Terminal adatai szerint elérte az 1,27 billió dollárt az összes stablecoin kibocsátónál.

stablecoin
Stablecoin utalási volumen az egyes hónapokban, stablecoinok szerint. Forrás: Token Terminal.

Sami Start, a Transak társalapítója és vezérigazgatója szerint a stablecoinok növekvő forgalma a szélesebb körű bizalmat tükrözi a bővülő felhasználási esetek iránt.

Az tokenizált valós eszközök (RWA-k) körüli növekvő integrációk a stablecoin növekedésének jelentős hajtóereje Start szerint:

„Az emberek most már stablecoinokat használnak ingatlanok vásárlására, hitelek biztosítására és a határokon átnyúló tranzakciók megkönnyítésére. Ez demokratizálja a vagyonhoz való hozzáférést, lehetővé téve, hogy bárki, bárhol részt vehessen a globális pénzügyi piacokon. A stablecoinok egyre növekvő hasznossága megmutatja a bennük rejlő potenciált a gazdasági befogadás fokozására és a hagyományos pénzügyek átalakítására.”

A világ legnagyobb stablecoinja, a Tether, a márciusi 1 billió dolláros kereskedési volumen oroszlánrészét, azaz 716 milliárd dollárt tett ki.

A második legnagyobb stablecoin, az USD Coin, 358 milliárd dollárral a második helyen végzett.

Olvastad már? 3 legfontosabb ok, amiért a Bitcoin ma csökkent

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!