3 legfontosabb ok, amiért a Bitcoin ma csökkent

-

Ez nem volt egy könnyű néhány nap a kriptobikák számára. A Bitcoin az utóbbi időben jelentős eséssel szembesült, az ára a cikk íráskor 64.544 dolláron áll, 24 órás kereskedési volumene pedig 169,865 millió dollár.

Nézzük meg a kriptopénzpiac e visszaeséséhez hozzájáruló legfontosabb tényezőket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin árfolyamcsökkenéséhez hozzájáruló legfontosabb tényezők

Egy szakértő, az IT tech nevű, a CryptoQuant-on közzétett véleménye szerint három kulcsfontosságú tényező járul hozzá jelenleg a BTC visszaeséséhez.

  • A bányászok bevételei és az eladási nyomás: A bányászok bevételei 55%-kal csökkentek, ami arra kényszeríti a bányászokat, hogy több Bitcoint adjanak el, hogy fedezzék költségeiket. Ennek eredményeképpen több Bitcoin kerül a bányászok tárcáiból a tőzsdékre, ami árleszorító nyomást gyakorol az árakra.
  • Az ETF-ek kivonása és az eladási nyomás: A jelentős ETF-ek, például a Fidelity és a Grayscale jelentős kivonásai fokozzák a Bitcoinra nehezedő eladási nyomást.
  • Stablecoin piac stagnálása: A stablecoin piacon nem jelennek meg új kibocsátások, ami a kriptopiac likviditásának csökkenéséhez vezet. Stablecoin piaci belépő új pénzek hiánya növeli az áringadozást.

Természetesen a piaci áringadozás arra késztette a rövid távú befektetőket, hogy a jövőbeni áreséstől való félelem miatt eladják állományaikat.

A Bitcoin történelmi trendjei és támaszszintjei

A jelenlegi félelem és eladások ellenére a rövid távú tulajdonosok átlagos realizált ára 62.400 dollár körül van, ami történelmileg erős támaszszintként szolgál a bikapiacokon.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

A történelmi trendek azt sugallják, hogy a tartósan alacsony bányászbevételek és a magas hashráta kombinált időszakai potenciális piaci mélypontot jelezhetnek, ami egy lehetséges stabilizálódásra vagy piaci fellendülésre utal.

A Bitcoin árfolyama március közepén 73.000 dollár felett volt. Azóta 71.000 és 61.000 dollár között ingadozik, időnkénti visszaesésekkel.

Az árfolyam május elején rövid időre 60.000 dollár alá esett, de gyorsan visszaerősödött. A BTC ára 2024. június 1-jén 67.763 dollár körül mozgott.

A három egymást követő nap nyereségét követően 2024. június 5-én 71.000 dollár fölé emelkedett. Azóta azonban a Bitcoin árfolyama fokozatosan gyengül.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A fellendüléshez vezető út

A tartós fellendüléshez döntő fontosságúak lesznek az új beáramlások, különösen a stablecoinoktól, valamint a bányászok és az ETF-ek eladási nyomásának csökkentése.

A 62.400 dollár körüli erős támaszszint rövid távon segíthet stabilizálni a Bitcoin árfolyamát.

Noha a jelenlegi piaci körülmények kihívást jelentenek, a kulcsfontosságú támaszszintek és a potenciális új beáramlások kikövezhetik az utat a Bitcoin árfolyamának helyreállításához.

A befektetők szorosan figyelik majd ezeket a fejleményeket, remélve, hogy a kriptopénzpiac stabilizálódásának és növekedésének jelei mutatkoznak.

Olvastad már? Samson Mow: „Tudom, hogy a Bitcoin eléri az 1 millió dollárt”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!