Egyre gyakrabban fizetünk kriptóval, és egyre többet tudunk róla

-

Magyarországon jóideje lehet több boltban, szolgáltató helyen kriptovalutával fizetni, illetve kriptovalutát ATM-ből felvenni.

A digitális pénzügyi eszközök elfogadottsága ezzel együtt globálisan is nő:

  • az elfogadó helyek száma közel két év alatt 42%-kal emelkedett,
  • a stabilcoinokat egyre nagyobb összegben váltják át kriptovalutákra,mert védelmet nyújthatnak a nemzeti valuták leértékelődésével szemben,
  • a tranzakciókat, köztük a határon átnyúló átutalásokat, egyszerűbbé és olcsóbbá teszik.

A Binance platformjához csak az idén 30 millióan csatlakoztak világszerte, ami csak megerősíti, a kriptovalutákkal az emberek ma már nemcsak kereskednek, hanem a mindennapi életük részévé vált.

Magyarországon 65 Bitcoin ATM van, ebből 36 Budapesten. A  folyamatosan frissülő adatbázisa szerint csaknem 100 olyan üzlet van Magyarországon, ahol már fizetőeszközként is elfogadnak kriptót.

Van köztük könyvesbolt, méhészet, állateledelbolt, ékszerüzlet, szórakozóhely, taxiszolgálat, még kutyaszalon is.

Mindez arra mutat rá, hogy a kriptovalutákkal egy ideje már nem csak kereskednek az emberek, hanem fizetőeszközként is használják őket.

Egy friss Deloitte felmérés szerint a kriptó elfogadottsága világszerte egyre szélesebb körű, főként az általuk kínált alacsonyabb tranzakciós költségek miatt.

2022 októberében még csak 7,731 üzlet fogadott el kriptovalutákat, 2024 áprilisában már 10,952 volt a számuk világszerte, ami 42%-os emelkedést jelez kevesebb mint két év alatt.

Kripto-ATM-eket 115 millió dollár értékben értékesítettek 2022-ben, ám 2023-ban ez az összeg már 181 millió dollárt tett ki, vagyis a növekedés 64%-os volt egyetlen év alatt.

Ezek a digitális pénzügyi eszközök azért váltak népszerűvé, mert használatukkal el lehet kerülni a gyakran borsos valutaátváltási díjak megfizetését, és a pénzátutalás is egyszerűbb velük.

A Binance összegzése szerint a legnépszerűbb digitális pénzügyi eszközök a leggyakrabban az amerikai dollárhoz kötött stablecoinok, amelyek épp a tranzakciók alkalmával tudnak sok pénzt megtakarítani tulajdonosaiknak.

Ezeket azért is szeretik, mert megőrzik az értéküket olyan időszakokban is, amikor a nemzeti valuta épp gyengül, ráadásul a határokon átnyúló transzakciókat is megkönnyítik.

Egy friss Chainalysis jelentés azt mutatja, hogy nincs ma olyan kriptovaluta, amit annyian használnának, mint a stabilcoinokat.

Azt is kimutatták, hogy az utóbbi egy évben egyre nagyobb összegben használtak fel fiatvalutákat stabilcoinok vásárlására, leginkább olyan országokban, ahol sokat esett a nemzeti valuta árfolyama, és ahol a tőke szabad mozgását jelentősen korlátozzák.

kripto

Bővült a tudásunk a kriptovalutákról, egyre jobban megbízunk bennük

Abban, hogy a kriptovaluták iránt erősödött a bizalom, a technológia innovációk mellett fontos szerepet játszott az is, hogy a kriptopiac folyamatosan bővült, továbbá az olyan rendezvények, képzések száma is szaporodott, ahol a nagyközönség a kriptovalutákról tájékozódhatott.

A Consensys és a YouGov legutóbbi, 15 országban, 15,000 ember megkérdezésével elvégzett felmérésében a válaszadók 92% mondta azt, hogy már hallott a kriptovalutákról és 50%-uk nyilatkozott úgy, hogy érti is a mibenlétüket.

Az olyan szervezetek, mint a Binance Akadémia, ugyancsak kulcsszerepet játszottak a blokklánctechnológiáról szóló hiteles információk átadásában, így az ezeket övező diskurzus is színvonalasabbá vált.

Az említett felmérésben a válaszadók 16%-a a kriptovalutákat a “jövő pénzeként” nevezte meg, 11% pedig azt mondta, hogy ezek a hagyományos pénzügyi rendszer alternatíváiként kínálkoznak, és a digitális tulajdonszerzésre nyújtanak módot.

Ezek az adatok is azt igazolják, hogy a bizalom egyre növekszik a blokklánctechnológia és a kriptoeszközök iránt.

A fenti trendekkel párhuzamosan, az új technológia a közoktatásba is betört, egyre több egyetem kínál a blokkláncot oktató kurzusokat.

A Global Blockchain Business Council adatbázisa szerint világszerte 1,970 ilyen képzés érhető el több mint 70 országban, a blokkláncot érintő legváltozatosabb témakörökben.

A növekvő érdeklődés természetesen a Binance saját adataiban is megmutatkozik, a platformhoz csak idén, eddig 30 millióan csatlakoztak, a napi látogatási szám mindeközben megduplázódott, és az év eleje óta hónapról hónapra nő azon felhasználók száma, akik kereskednek is a digitális pénzügyi eszközökkel.

Mindezek következtében a Binance tőzsdéjére hatalmas mennyiségben érkeztek a kriptoeszközök, amelyek értéke idén márciusban először haladta meg a 100 milliárd dollárt.

A fokozódó aktivitás az azonnali kereskedési volumenben is visszatükröződött: a CCData szerint 2024 márciusában ez 121%-os emelkedést követően 1,12 billió dollárra nőtt, ami 2021 májusa óta nem látott hatalmas pénzmennyiség.

A származtatott pénzügyi eszközök kereskedelme 89,7%-kal bővült és értékben elérte a 2,91 billió dollárt, ami szintén a legmagasabb érték 2021 májusa óta.

A Binance úgy véli, hogy azok az egyének, vállalkozások és intézmények, amelyek felkarolják a kriptovalutákat, egy befogadóbb és átláthatóbb decentralizált globális pénzügyi rendszer alapjait vetik meg.

A Binance-ről 

A Binance a világ vezető blokklánc ökoszisztéma és kriptovaluta infrastruktúra szolgáltatója, amelynek pénzügyi termékei közé tartozik a legnagyobb volumenű digitális eszköztőzsde.

A világszerte milliók bizalmát élvező Binance platform elkötelezett a felhasználók pénzügyi szabadságának növelése mellett, a kriptotermékek és – ajánlatok széles körű portfóliójával rendelkezik, beleértve a következőket: kereskedés és pénzügyek, oktatás, adatok és kutatás, befektetés és inkubáció, decentralizációs és infrastrukturális megoldások, társadalmi edukáció.

További információkért látogasson el a következő weboldalra: https://www.binance.com

Olvastad már? Samson Mow: „Tudom, hogy a Bitcoin eléri az 1 millió dollárt”

Forrás: https://www.facebook.com/binance.hungarian/

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!