A német kormány elkezdte volna a lefoglalt bitcoinok értékesítését?

-

Az Arkham kripto onchain elemző cég által „német kormány (BKA)” címkével ellátott kriptotárca június 19-én bitcoinokat kezdett el mozgatni, ami kíváncsiságot váltott ki a közösségből.

A tárcamozgások sokakat arra engedtek következtetni, hogy a német kormány eladja a BTC-állományát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Arkham adatai szerint a kriptotárca 2024 februárja óta közel 50.000 bitcoint tartott, mielőtt június 19-én közel 6500 BTC-t mozgatott volna.

A pénzeszközöket feltehetően a kalózfilmeket üzemeltető Movie2k weboldal üzemeltetőjétől foglalták le.

német kormány Arkham
Forrás: Arkham.

A német kormányhoz kötődő tárca június 19-én négy tranzakciót hajtott végre, az egyikben 6500 BTC-t utalt ki több mint 425 millió dollár értékben a bc1q0unygz3ddt8x0v33s6ztxkrnw0s0tl7zk4yxwd tárcacímre, a másikban pedig 2500 BTC-t 154 millió dollár értékben a saját címére, a bc1qq0l4jgg9rcm3puhhfwaz4c9t8hdee8hfz6738z tárcába.

német kormány bitcoinmozgás tárca
Bitcoin-mozgás a német kormány tárcájából Forrás: Arkham.

Ez a tárcacím ezután négy, 500 BTC-s tranzakcióban mozgatta az újonnan kapott pénzösszegeket.

Ezek közül két tranzakciót a Kraken és a Bitstamp kriptotőzsdékre, míg a másik kettőt nem megjelölt privát címekre utalták át.

német kormány bitcoinmozgás tőzsdére
A tőzsdékre irányuló BTC-utalások. Forrás: Arkham.

A német kormány által fémjelzett tárca jelenleg 43.359 BTC-t birtokol 2,83 milliárd dollár értékben.

Bár nem az összes átutalt pénzt likvidálták, számos kriptopolitikai személyiség kommentálta az eladás potenciális hatását egy ekkora BTC-készlet eladásával kapcsolatban.

Egy kriptokereskedő azt mondta, hogy a short pozíciók közelmúltbeli növekedése és a Bitcoin-piac csökkenése a német kormány eladási hullámának tudható be.

A kormányok világszerte eladják a lefoglalt BTC-ket

A kormányok világszerte gyakran koboznak el Bitcoinokat és más digitális eszközöket bűnözőktől, és időnként árveréseket tartanak, hogy eladják ezeket.

Az Egyesült Államok kormánya már eladta a hírhedt darkwebes piactérről, a Silk Roadról lefoglalt BTC jelentős részét. Tim Draper, egy amerikai üzletember és Bitcoin-szószóló 2014-ben vásárolt Silk Road BTC-t az amerikai rendőrbírók által szervezett aukción.

Olvastad már? Havi mélypontra csökkent a bitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

A Ethereum ETF bevezetése a horizonton, Dymension és Bittensor tömeges nyereségre törekszik, míg a DTX Exchange ellopja a reflektorfényt

Vendégbejegyzés A jelenlegi piaci helyzet masszív fejlemények küszöbén áll. A sok közül a spot Ethereum ETF indítása van a csúcsponton. A Dymension (DYM), a Bittensor (TAO) és...

A Polygon a második helyen áll az Ethereum után a tokenizált eszközök piacán

A Polygon alapítója, Sandeep Nailwal szerint a Polygon immár a második helyen áll az Ethereum után, mint a legnépszerűbb tokenizációs platform. Ezt a vélményt támasztja alá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!