Havi mélypontra csökkent a bitcoin

-

A Bitcoin június 18-án új havi mélypontot ért el, nem tartott ki a 67.000 dollár.

A Cointelegraph Markets Pro és TradingView adatai szerint visszatértek a volatilis BTC árviszonyok a hétfői Wall Street-i kereskedés során.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez egy 67.250 dolláros helyi csúcsot eredményezett, de a lendület hamarosan megtorpant, mivel az eladók átvették az irányítást, és órákkal később a Bitcoin 64.050 dollárra esett vissza.

BTC/USD órás grafikon. Forrás: TradingView.

Ez a pár május 15. óta legalacsonyabb szintjét jelentette, és a piaci megfigyelők nem sok jó hírt tudtak megosztani.

„Ahogy itt láthatjuk, az ugrást elsősorban a coinbase spot és némi Bitfinex-vásárlás vezette” – magyarázta a népszerű kereskedő, Skew az X-en megjelent piaci tudósításban.

A BTC/USDT rendelési könyvének változásai a Binance-en. Forrás: Skew.

Skew mindazonáltal úgy vélte, hogy az elmúlt napokban látott mélypontok „nem szokatlan” viselkedésnek számítanak.

A CoinGlass megfigyelési forrás adatai eközben ingadozó likviditási feltételeket mutattak a BTC-párokban a legutóbbi mélypontok elérése után.

BTC-likvidációs hőtérkép. Forrás: CoinGlass.

„A finanszírozási ráták enyhén pozitívak, bikás jelt mutatnak. Vegyük meg a merülést” – mondta a platform X-követőinek a nap folyamán.

A Credible Crypto népszerű kereskedő, aki azt vizsgálta, hogy az ár még lejjebb mehet-e, egy általa „álomnak” nevezett zónát jelölt ki, ahol a BTC-t 63.500 dollár körül kezdhetjük el venni.

„Igen, technikailag még mindig lejjebb mehetünk az alábbi „álom hosszú” zónába, de ahogy korábban mondtam, nem lepődnék meg, ha ez a zóna összejönne” – mondta.

BTC/USD grafikon. Forrás: Credible Crypto.

Örülhetnek a bitcoin rövid távú tulajdonosai

Ez a terület egybeesett egy kulcsfontosságú bikapiaci támogató trendvonallal, amely most a szakértők, köztük Checkmate, a Glassnode vezető on-chain elemzőjének a radarjára is felkerült.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A rövid távú tulajdonosok realizált ára (STH-RP), amely jelenleg 63.700 dolláron áll, hagyományosan a BTC árfolyamának alakulását támogatja, amióta a bikapiac 2023 elején elkezdődött.

Checkmate szerint az ár megőrzése ezen a szinten hangulatdiktáló szereppel bír.

A bitcoin relatív nem realizált nyeresége/vesztesége. Forrás: CheckMate.

„Nehéz megijednem a Bitcoin árfolyamától, amikor a nem realizált veszteségek így néznek ki. Biztosan romolhat… de még nem romlott” – írta egy magyarázó grafikon mellé.

Olvastad már? Pánikba esnek a befektetők a Bitcoin zuhanása miatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana 2500 dollárig, a CYBRO és a MATIC 25 dollárig? Minden, amit tudni kell az ETH ETF indulásáról és az altcoinok jövőjéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, lélegzetvisszafojtva várja a potenciális bikafutást. Az altcoinok továbbra is csábító belépési pontokon tartózkodnak, ami egy közelgő emelkedésre utal. A legújabb suttogások a közösségben...

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!